În timp ce Serghei Lazarev a decis să cucerească Europa, Dima Bilan a ajuns la Hollywood. Nu este vorba despre o carieră în domeniul cinematografic, chiar dacă deja și-a demonstrat abilitățile actoricești în Rusia.
Bilan a susținut un concert în clubul Avalon Hollywood din Los Angeles. Fanele interpretului au postat deja poze de la petrecere. Chiar dacă nu a cântat live, admiratoarele au rămas încântate.
Emisarul SUA pentru Ucraina: Nicio pace nu va fi impusă liderului de la Kiev!
Generalul în retragere Keith Kellogg, emisarul președintelui american Donald Trump pentru Ucraina și Rusia, a subliniat luni că niciun acord de pace nu va fi impus Kievului, iar eventualele garanții de securitate oferite de Washington pentru o viitoare forță europeană de menținere a păcii urmează să fie discutate ulterior, conform Reuters.
Oficiali americani de rang înalt, inclusiv secretarul de stat Marco Rubio (dar nu și Kellogg), se vor întâlni marți, la Riad, cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru a discuta despre încheierea războiului din Ucraina și relațiile dintre Rusia și SUA.
Kellogg, care a precizat că va merge la Kiev să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în această săptămână, a declarat la sediul NATO din Bruxelles că un acord „nu va fi impus unui lider ales al unei națiuni suverane”.
De asemenea, el a menționat că discută cu aliații europeni, care doresc să participe la negocieri, dar a subliniat că nu este practic ca toate părțile să fie prezente la masa discuțiilor.
Oficialii europeni au fost surprinși de recentele acțiuni ale administrației Trump de a atrage Rusia, care a început o invazie la scară largă în Ucraina în urmă cu aproape trei ani, fiind confruntată cu sancțiuni occidentale și izolare diplomatică.
Washingtonul a trimis un chestionar capitalelor europene pentru a întreba ce ar putea face pentru a sprijini securitatea Kievului, aducând astfel o urgență în discuțiile dintre aliații europeni despre cum să reacționeze la schimbarea politicii americane. Liderii din Franța, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Polonia, Italia, Spania și Olanda, împreună cu înalți oficiali ai NATO și ai Uniunii Europene, au avut o reuniune de urgență la Paris.
Marea Britanie, Suedia și Germania au declarat că sunt deschise să trimită forțe de menținere a păcii în Ucraina, cu condiția unui mandat clar și acceptabil. Mulți oficiali au subliniat că ar lua în considerare trimiterea de trupe în Ucraina doar dacă SUA ar oferi o garanție de securitate. Întrebat dacă SUA vor oferi o astfel de garanție, Kellogg a răspuns: „Am fost cu președintele Trump, iar politica a fost întotdeauna: Nu iei nicio opțiune de pe masă”.
„Discuțiile despre eventualele garanții de securitate vor avea loc înainte de finalizarea oricăror discuții și acorduri”, a explicat Kellogg. „Răspunsurile la aceste întrebări vor fi stabilite pe măsură ce ne apropiem de finalizarea procesului”, a concluzionat el.
Cel puțin zece persoane au murit și alte opt au fost rănite după ce s-a prăbușit o clădire
Zece persoane au murit şi alte opt au fost rănite luni în prăbuşirea unui imobil în capitala Egiptului, au anunţat media de stat egiptene, transmite AFP, potrivit Agerpres. Ambulanţe au fost trimise la faţa locului, în cartierul popular Kerdasa, unde echipe ale apărării civile căutau dispăruţi sub dărâmături, potrivit publicaţiei Al-Akhbar Al-Youm, scrie digi24.ro.
Martori au declarat pentru această publicaţie că „explozia unei butelii de gaz” a provocat prăbuşirea, iar anchete ale poliţiei sunt în curs.
Reglementările în materie de construcţie sunt aplicate în mod inegal în metropola tentaculară Cairo, cu o populaţie de peste 26 de milioane de locuitori. În acest oraş au avut loc în ultimii ani mai multe prăbuşiri de imobile soldate cu morţi, atât din cauza stării precare a unora dintre clădiri, cât şi din cauza nerespectării reglementărilor în materie de construcţie.
https://twitter.com/i/status/1891365955864854603
Reuniune de urgență la Paris privind securitatea europeană după convorbirea Trump – Putin: Ce lideri europeni au fost invitați
Președintele Franței, Emmanuel Macron găzduiește o ședință de urgență care va reuni „principalele țări europene” la Paris, luni, pentru discuții despre „securitatea europeană”, a anunțat șeful diplomației franceze, Jean-Noël Barrot, citat de hotnews.ro.
Reuniunea vine la mai puțin de o săptămână de când președintele american Donald Trump a avut o conversație telefonică cu Vladimir Putin despre încheierea războiului din Ucraina. Trimisul special al președintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Keith Kellogg, a șocat Europa spunând că aceasta nu va avea un loc la masa discuțiilor privind încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina.
„Președintele Republicii va reuni mâine principalele țări europene pentru discuții despre securitatea europeană”, a spus Jean-Noël Barrot la France Inter, fără a specifica participanții la această „întâlnire de lucru”.
Reuniunea are loc într-un context internațional tensionat, după ce, la Munchen, vicepreședintele american JD Vance a lansat critici dure la adresa Uniunii Europene, acuzând-o de nerespectarea „libertății de exprimare” și a subliniat că Statele Unite ar putea începe negocieri cu Rusia privind Ucraina, fără a mai include europenii.
Jean-Noël Barrot a respins acuzațiile legate de libertatea de exprimare, afirmând că Franța „nu are nicio lecție de învățat” și că nu se va lăsa intimidată. „Nu vom accepta ingerințe de niciun fel”, a subliniat el.
Cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Germania, șeful diplomației franceze a catalogat „evident inacceptabile” comentariile lui JD Vance, care a criticat cordonul partidelor politice germane tradiționale împotriva partidului de extremă dreapta AfD. „Ne vom proteja democrația și dezbaterea publică, acestea sunt bunurile noastre cele mai prețioase, chiar dacă sunt fragile”, a asigurat Jean-Noël Barrot.
În ceea ce privește Ucraina, el a reiterat că „numai ucrainenii pot decide să înceteze lupta, iar noi îi vom sprijini atât timp cât nu au luat această decizie”. Ucrainenii „nu se vor opri niciodată până când nu vor fi siguri că pacea care li se oferă va fi durabilă” și până când nu vor avea o garanție de securitate.
„Cine va oferi aceste garanții? Europenii”, a repetat Jean-Noël Barrot, insistând că „da, europenii vor fi implicați într-un fel sau altul în discuțiile” pentru a pune capăt războiului din Ucraina.
Franța va găzdui un summit european despre Ucraina
Ministrul polonez al afacerilor externe, Radoslaw Sikorski, anunțase ieri că Franța vă găzdui un summit european despre Ucraina, luni, în contextul discuției pe care au purtat-o în mod direct președintele american Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a pune capăt războiului.
„Trebuie să ne arătăm puterea și unitatea”, a declarat Sikorski, sâmbătă, într-o postare pe X, confirmând participarea premierului polonez Donald Tusk la evenimentul de luni de la Paris.
Reprezentanții președintelui francez Emmanuel Macron au declarat în urmă cu o zi pentru AFP că între liderii europeni au loc „discuții despre o posibilă întâlnire informală”, dar nu au oferit o dată în acest sens și nici detalii despre lista participanților.
Cine participă
Downing Street a confirmat sâmbătă că a auzit despre întâlnirea propusă, iar oficialii au precizat că Starmer va participa şi va duce mesajele de la întâlnire la Washington săptămâna viitoare, când se va întâlni cu preşedintele Trump. Surse britanice au declarat că, în opinia lor, cei invitaţi la Paris de Macron ar fi secretarul general al NATO, Mark Rutte, şi liderii Germaniei, Italiei, Regatului Unit şi Poloniei.
Cinci diplomați europeni au declarat că reuniunea ar include Franța, Marea Britanie, Germania, Polonia, Italia, Spania și Danemarca, care ar reprezenta țările baltice și scandinave.
„Acesta este un moment unic într-o generaţie pentru securitatea noastră naţională, în care ne confruntăm cu realitatea lumii de astăzi şi cu ameninţarea cu care ne confruntăm din partea Rusiei. Este clar că Europa trebuie să-şi asume un rol mai important în cadrul NATO, în timp ce lucrăm cu Statele Unite pentru a asigura viitorul Ucrainei şi pentru a face faţă ameninţării cu care ne confruntăm din partea Rusiei. Regatul Unit va depune eforturi pentru a se asigura că SUA şi Europa rămân unite. Nu putem permite ca diviziunile din cadrul alianţei să ne distragă atenţia de la inamicii externi cu care ne confruntăm”, a declarat Starmer.