Numele din buletin ale celor mai populare vedete din Rusia

Mulţi interpreţi preferă să-şi aleagă un nume scenic, renunţând la cel din buletin din diverse motive.

separator

Dima Bilan – Victor Belan

bilan'

Janna Friske – Janna Kapinlova

jana

Timati – Timur Iusupov

timati

Natașa Koroliova – Natalia Porîvai

natasa

Valeria – Alla Perfilova

valeria]

Sofia Rotaru – Sofia Rotari

rotaru

Angelika Varum – Maria Varum

angelika

Nadejda Babkina – Zasedateleva

babkina

Iura Șatunov – Iurii Șatiko

satunov]

Larisa Dolina – Larisa Miacinskaia

dolina

Irina Alegrova – Inessa Klimciuk

alegrova

Maxim – Marina Abrasimova

maxsim

Lev Leșinko – Lev Leșev

lesinko

Glukoza – Natașa Ionova Cistiakova

glokoza

Caz emoționant în Italia! O tânără și-a întrerupt chimioterapia pentru a-și naște copilul, apoi s-a stins din viață

Cazul unei femei din Italia a emoționat opinia publică din întreaga țară, după ce tânăra a ales să oprească tratamentul împotriva cancerului pentru a da naștere copilului. Ulterior, femeia a pierdut lupta cu boala necruțătoare.

O tânără de 33 de ani din Italia a murit sâmbătă, 13 aprilie, din cauza unui cancer la sân.

A aflat despre acest diagnostic în 2019, dar reușise să-l învingă. În 2023 ea se căsătorise. Cancerul a recidivat în luna februarie a acestui an, când femeia era deja însărcinată. Vestea a lovit-o ca un trăsnet. Împreună cu medicii, femeia a decis să întrerupă tratamentul și să dea naștere copilului.

După ce a adus pe lume, la 32 de săptămâni, un băiețel.

Imediat după ce a născut, femeia și-a reluat tratamentul pentru a combate boala, dar de data aceata cancerul ei a fost mai agresiv.

Cu zâbetul pe buze, Azzurro le-a mulțumit medicilor pentru tot ce au făcut pentru ea, până în ultima clipă.

Tânăra va fi înmormântată în 17 aprilie, în Oderzo.

Inteligenta artificiala ar putea afecta 40% din locurile de munca la nivel global

Inteligenţa artificială ar putea afecta 40% din locurile de muncă la nivel global. Estimarea aparţine Fondului Monetar Internațional. Cert este că revoluția adusă de inteligența artificială pe Piața muncii a început deja, scrie ziare.com.

Revoluția a început, însă nu este clar spre ce se va îndrepta. Sunt voci care spun că în următorul an inteligența artificială o va depăși pe cea umană, un proces ireversibil.

Cu peste 40% dintre locurile de muncă la nivel global care vor dispărea odată cu revoluția inteligenței artificiale, toată lumea se intreabă ce îi asteaptă pe oameni, unde vor lucra, pe ce salarii.

Experții prevăd că inteligența artificială va automatiza multe sarcini efectuate în prezent de oameni, ducând la pierderi semnificative de locuri de muncă. Soluția discutată acum la nivel înalt este un instrument care se cheamă venitul universal garantat.

Conceptul propune ca toți cetățenii să primească o sumă lunară fixă de la guvern, indiferent de venitul sau statutul lor de angajare, scrie tvrinfo.ro.

Susținătorii venitului universal garantat consideră că ar putea oferi o plasă de siguranță pentru cei care își pierd locul de muncă din cauza inteligenței artificiale, permițându-le să-și satisfacă nevoile de bază și să-și caute noi oportunități.

Acesta idee are suținători puternici în rândul bogaților care dețin giganții internetului. Câteva figuri proeminente din Silicon Valley, cum ar fi Elon Musk, Mark Zuckerberg și Sam Altman, au susținut ideea venitului universal garantat că o modalitate de a atenua impactul negativ al inteligenței artificiale asupra pieței muncii.

„Venitul universal va fi necesar în timp, dacă AI preia majoritatea locurilor de muncă umane”, spunea Elon Musk.

Americanii au implementat chiar un program pilot, în Stockton, California, unde 125 de rezidenți au primit 500 USD lunar timp de doi ani. Rezultatele au arătat o îmbunătățire a sănătății mentale și fizice a participanților, precum și o creștere a ratei de angajare.

Atenție, ceea ce propun acum toți acești oameni este ca fiecare, indiferent dacă este angajat sau nu, să primească o sumă fixă, lunar. Cine va dori ceva suplimentar, va trebui să muncească.

Și de aici încep problemele pentru acesta idee. Opoziția la acest venit universal garantat vine adesea din partea celor care consideră că ar descuraja munca sau ar fi prea costisitoare de implementat. Alte provocări includ stabilirea nivelului adecvat al venitului și identificarea surselor de finanțare.

Ca o notă persoanala, ideea nu este nouă, o propunea și Martin Luther King Junior în anii 60. Sunt multe țări care au un venit minim garantat pentru persoanele aflate în dificultate, inclusiv România. Avem Venitul Minim de Incluziune (VMI), care include atât Sprijin pentru incluziune – care înlocuiește Venitul Minim Garantat acordat până în 2024 și Sprijin pentru Familiile cu Copii – care înlocuiește Alocația pentru Susținerea Familiei, ajutor social acordat până în 2024.

Sunt peste 160 de mii de români care primesc aceste tipuri de ajutor. Însă, ceea ce propun acum mai marii lumii se referă la un venit minim pentru toată lumea.

Tensiuni uriașe în Orientul Mijlociu. Israel decide să atace Iran în forță

Sunt tensiuni uriașe la nivel mondial, după atacurile din Israel. Oficialii au decis că vor răspunde cu atacuri în forță și că speră ca totul să nu degenereze într-un război în zonă. În replică, Iranul avertizează: dacă vor fi atacați, vor răspunde și mai dur. Între timp, din cauza situației extrem de tensionate, este haos în țară și multe zboruri au fost anulate, scrie realitatea.md

Sunt tensiuni uriașe după atacul cumplit lansat de Iran, iar oficialii israelienii au luat, după ore de consultări, decizia de a lovi în forță, ca răspuns la bombardamentele lansate.

Situația este tot mai tensionată, iar Iranul avertizează că o posibilă ripostă ar aduce noi atacuri dure în puncte cheie din Israel. Chiar și așa, spun oamenii din cabinetul lui Benjamin Netanyahu, nimeni nu dorește un război regional.

Președintele american Joe Biden i-a transmis deja lui Benjamin Netanyahu că SUA nu vor lua parte la o contraofensivă împotriva Iranului. Avertismente similare au fost lansate și de alți oficiali de rang înalt din cadrul administrației Biden. În replică însă, oficialii israelieni le-au mulțumit SUA, Franței și Marii Britanii pentru sprijin.

Avioane de luptă ale Marii Britanii, staționate în România, au participat și ele la doborârea dronelor iraniene. Cele șase aeronave de luptă au fost trimise în Orientul Mijlociu și au acționat pentru apărarea Israelului.

Autoritățile de la Tel Aviv au confirmat că au doborât 99% dintre rachetele și dronele lansate de Iran, iar acest lucru a fost posibil pentru că Israelul are unul dintre cele mai bune sisteme de apărare aeriană din întreaga lume. Cea mai importantă parte a acestuia este Iron Dome, realizat în 2011 și folosit de nenumărate ori până acum.

Prima eliminare din proiectul Slăbeşte Sănătos sezonul V!
Articolul anterior
Angela Gonţa i-a ales un nume fiicei sale
Articolul următor