Serghei și Irina Bezrukov s-au despărțit!

Se destramă unul dintre cele mai puternice cupluri din showbizzul rusesc, Serghei și Irina Bezrukov. Potrivit zvonurilor, cauza divor

separator
țului a fost infidelitatea actorului.

Potrivit presei de bulevard, actorul, în vârstă de 41 de ani, mai are o familie. Iar amanta deja i-a născut lui Serghei doi copii.

Cuplul încă nu a confirmat zvonurile, iar prietenii acestora i-au asigurat pe reporteri că cei  doi trăiesc în liniște și armonie.

A fost descoperită o galaxie „ciudată”, veche de 13 miliarde de ani, care nu ar fi trebuit să existe

Telescopul spațial James Webb a descoperit o galaxie veche de 13 miliarde de ani, care este mult prea complexă pentru a exista atât de devreme în Univers, spun cercetătorii, potrivit Insider.

Galaxia, care este mai mare decât Calea Lactee, ar putea schimba tot ceea ce știm despre modul în care materia întunecată a modelat Universul timpuriu. Oamenii de știință au urmărit galaxia, numită ZF-UDS-7329, pentru o vreme, dar nu au reușit niciodată să o vadă de aproape, a declarat Karl Glazebrook, astronom la Universitatea de Tehnologie Swinburne.

Astronomii au reușit să descopere galaxia cu ajutorul telescopului James Webb

Cu telescopul spațial James Webb, ei au reușit în cele din urmă să observe galaxia cu aproximativ 11,5 miliarde de ani în trecutul nostru. Lumina călătorește cu o viteză fixă prin spațiu, astfel încât imaginea acestor galaxii timpurii din trecut ajunge la noi abia acum. Echipa a descoperit că ZF-UDS-7329 părea mult mai complexă decât se credea anterior că este posibil. Părea să conțină de patru ori mai multe stele ca masă decât Calea Lactee.

Aceste stele păreau, de asemenea, vechi, de aproximativ 1,5 miliarde de ani, sugerând că galaxia are aproximativ 13 miliarde de ani. Conform modelelor cosmologice actuale, acest lucru nu ar trebui să fie posibil, deoarece materia întunecată nu ar fi trebuit să fie suficient de matură la acel moment. „Teoria principală este că un ocean de materie întunecată a umplut Universul timpuriu după Big Bang”, a declarat astrofizicianul Ivo Labbe de la Universitatea de Tehnologie Swinburne, unul dintre autorii studiului, pentru Reuters.

Materia întunecată este materia invizibilă, care reprezintă mai mult de 80% din Univers.  „Această materie întunecată, despre care nu știm ce este, de fapt, a început foarte lin, cu cele mai mici ondulații. Aceste ondulații au crescut în timp, din cauza gravitației și, în cele din urmă, materia întunecată a început să se adune în aglomerări concentrate”, a spus Labbe.

Galaxia nu pare să continue să evolueze

Galaxia găsită de telescopul James Webb nu ar trebui să poată exista sub acest model. Oamenii de știință se așteptau anterior ca aceste mici ondulații să creeze doar galaxii mici, dezordonate și aglomerate în primele zile ale Universului. Numai după aproximativ un miliard până la două miliarde de ani, aceste protogalaxii timpurii ar trebui să înceapă să se adune împreună, formând entități mai complexe, ordonate. Cealaltă descoperire este că această galaxie nu pare să continue să evolueze.  „Acest lucru împinge limitele înțelegerii noastre actuale a modului în care galaxiile se formează și evoluează. Întrebarea cheie acum este cum se formează atât de repede, foarte devreme în Univers, și ce mecanisme misterioase duc la oprirea bruscă a formării stelelor atunci când restul Universului face acest lucru”, a declarat Themiya Nanayakkara, autorul studiului și astronom la Universitatea de Tehnologie Swinburne.

A fost desemnată mașina anului 2024. Pentru al treilea an la rând, o mașină electrică conduce topul

SUV-ul electric produs de compania auto franceză a primit un total de 329 de puncte din partea juriului format din 59 de jurnaliști internaționali, reprezentând 22 de țări. Fiecare jurat nominalizează șapte mașini noi care au fost puse în vânzare înainte de sfârșitul anului calendaristic precedent, iar modelele cu cele mai multe voturi alcătuiesc lista finală, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit Biziday, Ceremonia de decernare a avut loc la Salonul Internațional de la Geneva.

Renault Scenic E-Tech a fost desemnată mașina anului 2024, devansând BMW i5 și Peugeot 3008.

SUV-ul electric produs de compania auto franceză a primit un total de 329 de puncte din partea juriului format din 59 de jurnaliști internaționali, reprezentând 22 de țări.

Fiecare jurat nominalizează șapte mașini noi care au fost puse în vânzare înainte de sfârșitul anului calendaristic precedent, iar modelele cu cele mai multe voturi alcătuiesc lista finală.

Pe locul 2 s-a clasat BMW i5, cu 308 puncte, iar podiumul a fost completat de Peugeot 3008, cu 197 de puncte.

Cele trei au fost urmate de Kia EV9 (190 de puncte), Volvo EX30 (168 de puncte) și BYD Seal (131 de puncte).

Anul trecut, Jeep Avenger a fost votat votată mașina anului, iar, în 2020, câștigătorul a fost Kia Ev 6. 

Potrivit regulilor topului, “principalele criterii pe baza cărora ar trebui să fie evaluat un autovehicul sunt designul general, confortul, siguranța, manevrabilitatea și starea generală de funcționare pe șosea, performanța, funcționalitatea, cerințele de mediu, satisfacția șoferului și prețul. Inovația tehnică și raport calitate-preț sunt factori majori”, scrie presa de specialitate.

Regele Charles și Regina Camilla au salarii imense. Cât câștigă fiecare într-un singur an

Regele Charles și Regina Camilla sunt printre cei mai bogați oameni din Regatul Unit. Pe lângă salariile mari au o avere netă uimitoare datorită colecției lor de active, scrie evz.ro.

Regele Charles câștigă 86 de milioane de lire sterline. O cifră care va crește la aproape 125 de milioane de lire sterline în 2025.  Alături de acest salariu anual, regele și regina au o valoare netă uimitoare datorită colecției lor de active.  Apoi se adaugă iubita casă Balmoral a regretatei regine. Mai sunt caii ei de curse și o colecție impresionantă de bijuterii care a fost inițiată de regretata bunică a reginei Elisabeta, regina Mary.

Regele Charles și Regina Camilla sunt foarte bogaţi

Regele Charles are o valoarea netă totală estimată la aproximativ 1,8 miliarde de lire sterline. O parte din aceasta provenind din proprietățile, mașinile și colecțiile private. Cu toate acestea, o parte secretă a averii regelui și reginei provine din investițiile lor.

Regele Charles colectează un salariu anual prin subvenția suverană. Membrii familiei regale folosesc acești bani pentru a plăti cheltuielile din îndatoririle oficiale. Printre acestea sunt tururile regale și întreținerea reședințelor regale. Cu toate acestea, nu este singura sursă de bani a lui Charles și Camillei.

Ei obțin venituri și din Ducatul Lancaster, care este transmis de la monarh la monarh. Ducatul Lancaster acoperă 18.000 de hectare de teren în Lancaster și Yorkshire. Mai are unele proprietăți din Londra. Întregul teren este evaluat la 645 de milioane de lire sterline și generează profit în valoare de 20 de milioane de lire sterline în fiecare an.

Nu se stiu cu adevărat sumele investite

Înainte de a deveni rege, Charles ar fi beneficiat de Ducatul de Cornwall, care acoperă terenuri în sud-vestul Angliei. Cu toate acestea, el a fost transferat prințului William atunci când Charles a încetat să mai fie duce de Cornwall. Mai mult decât atât, din cauza naturii necunoscute în jurul a ceea ce Charles și Camilla au investit personal, este imposibil să se știe adevărata sumă, deși estimarea The Guardian îl plasează la 142 de milioane de lire sterline.

Este posibil ca regretata regină să-și fi transferat toate investițiile fiului ei. Mai mult, dacă regretata regină nu ar fi plătit impozit pe moștenire, toate aceste bunuri ar fi fost transferate lui Charles în întreaga lor sumă.

Bijuteriile deţinute de Regele Charles și Regina Camilla

Unul dintre cele mai evidente atuuri pe care le au regele Charles și Camilla este colecția privată de bijuterii a familiei. A fost începută de străbunica regelui, regina Maria. The Guardian a făcut o estimare a colecției de bijuterii . Ar fi de 533 de milioane de lire sterline.

Dacă regele Charles și Camilla își scot bijuteriile la licitație, ar strânge chiar mai mult decât valorează. Când unele dintre bijuteriile Prințesei Margaret au fost scoase la licitație în 2006, acestea au ajuns să câștige de 18 ori mai mult decât estimarea lor. U n articol a fost evaluat la doar 30 de lire sterline și a ajuns să fie vândut cu 3.600 de lire sterline.

Kim Kardashian a plătit o sumă mare pentru a rămâne din nou însărcinată!
Articolul anterior
Soarta mireselor celebre care au îmbrăcat rochii negre la nuntă!
Articolul următor