Un preot italian a murit la scurt timp după ce i-a dat aparatul de respirat unui pacient mai tânăr

Giuseppe Berardelli, un preot italian de 72 de ani din Casnigo (Bergamo), a murit din cauza coronavirusului, după ce a refuzat să folosească aparatul de ventilare a plămânilor pe care i-l cumpărase comunitatea parohială.

separator

Preotul a preferat că apăratul să fie oferit unei alte persoane bolnave, mai tinere, pe care nici măcar nu o cunoștea.

James Martin, editor al revistei America și consultant al Dicasterului pentru comunicare din Vatican, a făcut anunțul pe rețelele sociale citând site-ul italian Araberara.

Alături de anunț, Martin a pus și un citat din Biblie, Evanghelia după Ioan, despre dragoste: „Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi.”

„Este un Mucenic al Carității, un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat cu o familie și a fost ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus și al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi!,” scrie James Martin.

Parintele Giuseppe Berardelli a murit la spitalul din Lovere, Bergamo – unul dintre cele mai afectate orașe din Italia, anunța BBC.

Cel puțin 50 de preoți au decedatde coronavirus în Italia, țara cea mai grav afectată din lume, cu 6.077 de decese până acum.

Dan Negru: ,,Lumea s-a schimbat. Nimic nu va mai fi la fel”
Articolul anterior
Fără precedent! Armata română face un spital în 5 zile. Primele imagini
Articolul următor
Alte articole interesante