Summitul CPE: Autoritățile vin cu precizări în contextul evenimentului. Cetățenii, îndemnați să aibă asupra lor acte de identitate

În contextul desfășurării Summitului CPE din 1 iunie în R. Moldova, autoritățile vin cu precizări cu privire la activitatea,  în perioada respectivă, a punctelor de trecere a frontierei, aeroportului și instituțiilor din țară. Totodată, cetățenilor li se recomandă să aibă asupra lor documentele de identitate, în cazul în care vor fi legitimați de către organele de ocrotire a normelor de drept.

Astfel, în perioada 31 mai – 2 iunie, punctele de trecere a frontierei de stat vor activa în regim normal de lucru.

„Autoritățile vor întreprinde măsuri suplimentare integrate cu activitatea zilnică de serviciu, astfel încât trecerea frontierei de stat de către persoane și mijloace de transport să nu fie afectată. Pentru evitarea unor eventuale aglomerări, în perioada vizată va fi suplinit numărul de polițiști de frontieră din prima linie, inclusiv numărul dispozitivelor speciale de control al documentelor de călătorie”, se arată în nota informativă a Poliției.

În aceeași perioadă, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, toate zborurile aeronavelor civile vor fi interzise pe întreg spațiul aerian al Republicii Moldova.

„Interdicția e valabilă în intervalul de timp 1 iunie ora 00.00 (ora locală) până pe 2 iunie ora 07.00 (ora locală), excepție făcând aeronavele oficiale. În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor este pentru perioada 31 mai ora 00.00 (ora locală), până pe 2 iunie ora 07:00 (ora locală)”, se arată în comunicat.

Cu privire la activitatea instituțiilor care au regim de lucru continuu – poliția, poliția de frontieră, serviciul vamal, serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112, salvatorii și pompierii, spitalele, autoritatea competentă pentru străini, carabinierii, Serviciul de Informații și Securitate, Armata Națională, penitenciarele, unitățile comerciale – centrele comerciale, magazinele alimentare, piețele, precum și instituțiile culturale, acestea vor activa fără perturbări în perioada Summitului. 

Totodată, autoritățile în domeniile securității naționale, afacerilor interne și apărării vor asigura pe întreg teritoriul național un regim de normalitate, folosind măsuri și mijloace adecvate pentru menținerea stabilității sociale.

„Măsurile de securitate, care vor fi aplicate pentru Summitul CPE, sunt la standarde internaționale și vor fi instalate gradual având un nivel sporit de flexibilitate, astfel încât inconveniențele să fie cât mai reduse pentru societate”, precizează oamenii legii.

Cod galben de averse puternice cu grindină și vijelie, în Moldova

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică în Republica Moldova.

Codul Galben este valabil pentru astăzi, 7 mai. În intervalul orelor 14:00 – 23:00 se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Șapte posturi TV și două posturi de radio din Moldova riscă să rămână fără licență

Încă șapte posturi de televiziune și două posturi de radio din Republica Moldova riscă să rămână fără licență de emisie. De această dată este vorba de canalele GRT (postul public de televiziune din UTA Găgăuzia), Mega TV, REN TV, Cinema 1, Exclusiv TV, N4, TV9 și posturile radio Retro FM și GRT FM.

În cadrul ședinței din 26 aprilie curent, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a dispus solicitarea unor informații suplimentare pentru demararea unor investigații financiare în privința activității companiilor care dețin aceste instituții media, inclusiv de la Procuratura Anticorupție (PA), transmite ziar.md.

La finele lunii martie 2024, aceeași instituție a decis sistarea temporară a valabilității actelor permisive, ca și măsură preventivă, ale companiei SRL „Media Content Distribution”, fondatoarea Canal 5 și postului de radio Maestro FM.

Peste 200 de mii de lei au furat hoții din casa preotului din Pelinia, în noaptea de Paște

Poliția vine cu detalii despe furtul din casa preotului Adrian Ciobanu al bisericii din satul Pelinia, care a avut loc în noaptea Învierii Domnului.

„Prejudiciul cauzat victimei este estimat la suma considerabilă de 200.813 lei”, a declarat, pentru Unimedia, ofițera de presă a IP Drochia, Svetlana Talpă.

„La data de 5 mai, în jurul orei 12:35, poliția din Drochia a fost sesizată cu privire la un incident petrecut în noaptea de 4 spre 5 mai. Un bărbat de 39 de ani din localitatea Pelinia, raionul Drochia, a comunicat că persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa, prin forțarea geamului și au sustras mijloace bănești în diferite valute, dintr-un safeu metalic. Prejudiciul cauzat victimei este estimat la suma considerabilă de 200.813 lei. Poliția din Drochia a demarat o anchetă, pentru a clarifica toate circumstanțele acestui incident și pentru a identifica și localiza făptașii”, a declarat, pentru Unimedia, ofițera de presă a IP Drochia, Svetlana Talpă.

„Rugăm cetățenii să fie vigilenți și să nu lase bunurile și locuințele fără supraveghere. Asigurați-vă că aveți grijă de siguranța acestora, pentru a preveni orice incidente neplăcute. Siguranța este prioritară!”, mai menționează oamenii legii.

Hoții au pătruns în casa preotului Adrian al bisericii din satul Pelinia, în noaptea Învierii Domnului, și au „curățit-o” de bani. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina de Facebook a Primăriei, unde se cere ajutorul oamenilor pentru a găsi făptașii.

Maia Sandu, în Canada! Președinta a transmis un prim mesaj
Articolul anterior
Decis! Trecerile de pietoni din Chișinău vor fi supraînălțate și mai bine iluminate
Articolul următor