Tânărul de 34 de ani împușcat la ușa casei sale, a fost condus pe ultimul drum

Ion Vacarciuc, tânărul de 34 de ani din raionul Briceni, împușcat mortal la ușa casei sale, a fost petrecut, ieri, pe ultimul drum. Locuitorii din satul Corjeuți sunt șocați de crimă.

Tânărul împușcat la ușa casei, petrecut pe ultimul drum: Ce spun rudele

Deocamdată, oamenii legii nu au identificat niciun suspect, iar rudele victimei nu găsesc nicio explicație pentru cele întâmplate, transmite Nordnews.md.

Mama tânărului a povestit printre lacrimi că a auzit un zgomot, dar nu i-a dat importanță. Despre moartea fiului a aflat abia dimineața, de la un consătean.

„L-am găsit ucis săracul, în măicuță cum era, și în sportivi, desculț, puiul mamei, scumpul mamei. Nu are nimic, nu știu care e cauza. El nu bea și nu fuma, și nu umbla cu prietenii, și l-am crescut singură, fără tată, de la 5 ani, mai mult nu știu ce să vă zic”, a spus Raisa Vacarciuc, mama victimei.

Rudele și prietenii lui Ion spun că tânărul avea planuri mari pe viitor. A început să își construiască propria casă, și-a obținut, de curând, permisul de conducere, și aștepta să primească pașaportul biometric pentru a pleca peste hotare.

„El stătea cu fața în sus, cu picioarele înainte și cu mâinile pe spate, culcat. El parcă era așezat. Aici era treaba complicată tare, eu nu am fost aici și nu știu”, a zis Vasile Vacarciuc, fratele victimei.

„Nu a fost băiat rău, să bată, să bea, să fure sau altceva. A făcut tot cu mânuța lui. A rămas fără tată de la 5 ani de zile și mama lui vai de capul ei”, a spus o locuitoare a satului.

Consătenii îl descriu pe Ion ca un om liniștit, care nu intra în conflicte cu cei din jur.

„Era blând, tare cuminte.  El era prietenos, eu nu am auzit ca el să fi avut cu cineva ceva rău. L-au împușcat, dar de ce?… Nu-mi venea să cred că s-a întâmplat așa ceva… Măi, să stai tu la tine în casă, să te temi să adormi, să te scoată afară în maiou și în chiloți și să te ucidă?”, au zis locuitorii din Corjeuți.

„Totul s-a întâmplat în această curte. Bărbatul a ieșit pe prag, aproape de ora 9 seara, fiind chemat de o persoană necunoscută, care a tras în el. Cadavrul a fost depistat abia dimineața de către un consătean”, zice Nicoleta Pînzaru, reporter Nord News.

Camerele de supraveghere ale vecinilor au surprins doi bărbați în preajma casei lui Ion, la aceeași oră la care a fost săvârșită crima. Medicul-legist a stabilit că victima a fost împușcată în cap, din spate. Pe suprafața cadavrului au fost depistate mai multe semne de moarte violentă. Deocamdată, oamenii legii nu au identificat niciun suspect.

„Pe acest caz oamenii legii au pornit o cauză penală pentru omor. La moment polițiștii petrec acțiuni de urmărire penală și măsuri de investigație, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițer de presă Bălți.

Frații Meladze nu au părăsit astăzi Rusia! Informația apărută în presă este un FALS!

În această dimineață, în presa rusă au apărut informații potrivit cărora cunoscuții frații Konstantin și Valeri Meladze, ar fi părăsit azi Rusia pentru totdeauna și ar fi plecat în Franța. Informația este un fals, anunță interpretul rus Valeri Miladze.

Totodată, artistul, în vârstă de 56 de ani, a anunțat că nu a dat foc ordinului ”Artist al Poporului din Rusia”, primit pentru activitatea sa, așa cum scria presa, dar nici altor ”hârțoage” în ochii jurnaliștilor.

Presa mai scria că imperiul putinist ar fi fost scandalizat de gestul artiștilor.

Un cuplu din Ploiești a sărit direct pe geam, după ce a explodat bateria unui scuter: „Eram şi dezbrăcat, că dormeam, am zis nu contează”

Un cuplu din Ploieşti, România, şi-a văzut moartea din cauza bateriei de la scuter. Acumulatorul, lăsat la încărcat, a explodat și a aprins tot apartamentul. Ca să se salveze, cei doi au sărit dezbrăcaţi pe geam. Norocul lor a fost că stăteau la etajul 1 şi au scăpat cu răni uşoare. 

Explozia puternică a zguduit în zorii zilei un bloc cu patru etaje din Ploieşti. Flăcările au aprins instantaneu un apartament aflat la etajul 1. Locatarii, un bărbat de 43 de ani şi partenera lui dormeau. Disperaţi s-au aruncat, fiecare pe câte un geam.

Florin Albu, proprietarul apartamentului: A bubuit atât de tare că tot apartamentul a luat foc, toată mobila. Într-o fracţiune de secundă, tot apartamentul a fost negru, nu mai vedeam nimic şi la primul geam pe care l-am văzut, am sărit pe el. Eram şi dezbrăcat, că dormeam, am zis nu contează.

Cauza exploziei din Ploieşti este una neobişnuită

Florin Albu, proprietarul apartamentului: De la o baterie de scuter, numai aia era băgată în priză. 

Explozia a zguduit tot blocul. Vecinii au ieşit şi ei în fugă.

Costin Duţă, purtător de cuvânt SAJ Prahova: O femeie de 50 de ani care se pare că s-a aruncat de la etaj datorită panicii, aceasta prezenta un traumatism la nivelul braţului drept şi o arsură de gradul întâi la nivelul gâtului. 

Două apartamente din bloc au nevoie de renovări după deflagraţie.

Rusia își anunță triumful: Azovstal a căzut. Liderul Prokopenko, luat cu un blindat special

Kremlinul anunţă triumful: „Complexul este sub controlul nostru, liderul Prokopenko luat cu un blindat special”. La ieşire, ucrainenii au fost percheziţionaţi unul câte unul, au fost verificate şi tatuajele, scrie mediafax.ro.

Azovstal a căzut. Oţelăria, simbol al rezistenţei batalionului Azov şi oraşul martir Mariupol se află „în totalitate sub controlul forţelor armate ruse”, a anunţat seara Apărarea Moscovei, după ce ministrul Serghei Şoigu i-a comunicat preşedintelui Vladimir Putin „ sfârşitul operaţiunii şi eliberarea completă” a turnătoriei.

Evacuarea a durat 4 zile, timp în care 2.439 de soldaţi, cifră neconfirmată de ucraineni, s-au predat, aşa cum a ordonat Statul Major de la Kiev.

Imaginile video difuzate aseară de la Moscova arată armata rusă în timp ce, cu banderola albă şi faţa acoperită, efectuează percheziţii atente asupra ucrainenilor neînarmaţi în uniformă, aranjaţi la rând într-un loc deschis, în timp sunt dezbrăcat şi pentru a-şi verifica tatuajele.

„Sunt Termopilele secolului 21”, a declarat în ultimele zile şeful delegaţiei de negocieri, Mikhailo Podoliak. „Comandamentul superior militar a dat ordin să salveze vieţile soldaţilor şi să nu mai apere oraşul Mariupol”, a spus comandantul Azov Denis Prokopenko, în cel mai recent videoclip al său.

Apoi, el şi ceilalţi comandanţi, în frunte cu adjunctul său Sviatoslav Kalina Palamar şi comandantul Brigăzii 36 Marină, maiorul Serhi Volina, au trebuit să depună şi ei armele.

Moscova, seara, a anunţat cum însuşi Prokopenko a fost dus „cu un vehicul blindat special” în teritoriile controlate de Rusia. Acum, pentru Kiev va fi timpul pentru negocieri pentru încercarea unui schimb de prizonieri, care să se desfăşoare şi prin mediere internaţională.

În afara oţelăriilor şi a ei 11.000 de metri pătraţi de tuneluri construite în 1930, ruşii ar fi curăţat dărâmăturile teatrului Mariupol prin îndepărtarea cadavrelor. „Acum, nu vom şti niciodată câţi civili în Mariupol au fost efectiv ucişi de ruşi”.

Thalia, irezistibilă la 50 de ani. Ultimele fotografii seducătoare i-a şocat pe fani
Articolul anterior
Boris Gîlcă: ,,Medicii din Chișinău lucrează câte 2-3 ture la rând. Anticipăm o criză în acordarea asistenței medicale”
Articolul următor