Tom Hanks a refuzat oferta lui Jeff Bezos de a zbura în spațiu: „N-am nevoie de așa ceva”

Starul se declara fericit că a economisit 28 de milioane de dolari în loc să cumpere un bilet pentru o călătorie în spațiu.

Tom Hanks e un om fără grijă zilei de mâine, dar chiar și pentru el 28 de milioane de dolari reprezintă o suma serioasă. Așa că preferă să rămână pe Pământ.

Câștigătorul premiului Oscar a refuzat recent invitația miliardarului Jeff Bezos de a zbura în spațiu cu compania acestuia, Blue Origin, scrie People. Întrebat în emisiunea „Jimmy Kimmel Live” dacă este adevărat că Jeff Bezos i-a făcut oferta de a zbura în spațiu înaintea actorului William Shatner, Hanks a confirmat: „Da, mi-a transmis să plătesc”, a spus el.

„Știți, costă 28 de bistari sau cam așa ceva. Mă descurc, Jimmy, mă descurc. Dar n-o să plătesc 28”, a spus actorul în vârstă de 65 de ani.

Hanks a glumit, spunând că mai bine ar simula un zbor spațial în platoul emisiunii. „E un zbor de vreo 12 minute? Cam atât? OK, am putea s-o facem de pe locurile noastre chiar acum”, a spus el, impingandu-și spatele și capul în fotoliu că și cum ar decola cu o naveta spațială.

„N-am nevoie să cheltuiesc 28 de milioane de bistari pentru asta”, l-a asigurat Hanks pe Jimmy Kimmel.

Cel mai în vârstă turist spațial

William Shatner, în vârstă de 90 de ani, a devenit cea mai în vârstă persoană care a călătorit în spațiu. El s-a alăturat luna trecută echipajului de trei membri aflat la bordul rachetei New Shepard, în cadrul misiunii NS-18. Zborul actorului din „Star Trek” a avut loc la trei luni după ce Jeff Bezos a reușit primul voiaj în spațiu al companiei sale, Blue Origin.

Naveta New Shepard este reutilizabilă și asigura zboruri de 11 minute pentru 11 astronauți până dincolo de linia Karman, „frotiera spațială recunoscută pe plan internațional”, se arată pe site-ul companiei Blue Origin.

Shatner a declarat că zborul dincolo de linia Karman a fost cu totul diferită de tot ce a experimentat vreodată. „Este ceva ce îți schimbă viață, nu datorită aventurii aeriene, ci datorită oamenilor pe care i-am întâlnit”, a spus actorul. El a fost însoțit de vicepredintele operațiunilor de zbor ale companiei Blue Origin, Audrey Powers, și de Chris Boshuizen și Glen de Vries, membri ai echipajului.

sursa

Femeia care și-a filmat fiul vitreg de 3 ani în timp ce murea în loc să-l ducă la spital și-a aflat pedeapsa

O femeie din Anglia care și-a filmat fiul vitreg de 3 ani în timp ce murea, din cauza unei leziuni cerebrale, a fost condamnată la 15 ani de închisoare pentru omor din culpă. Leila Borrington a fost găsită vinovată pentru moartea fiului vitreg, Harvey Borrington, care suferea de o formă de autism. Judecătorul i-a spus femeii de 23 de ani că moartea fiului vitreg, din august 2021, a fost rezultatul unui „atac violent susținut”, scrie digi24.ro.

Magistratul și-a susținut opinia prezentând mesajele trimise de Borrington după ce i-a rupt brațul lui Harvey, în aprilie 2021, în care a arătat „o lipsă șocantă de îngrijorare” pentru copil, potrivit The Independent.

În timpul procesului care a început pe 16 noiembrie 2022, s-a subliniat că Harvey a suferit răni mortale la cap, inclusiv fractură de craniu și o hemoragie cerebrală, pe 7 august 2021.

A murit la spital două zile mai târziu. Borrington a spus în proces că nu i-a făcut niciodată rău lui Harvey, susținând că acesta a căzut de pe canapea. Din anchetă s-a stabilit că femeia de 23 de ani i-a trimis un mesaj tatălui lui Harvey, care era la cinema, spunându-i „de ce mi se întâmplă asta?” și l-a filmat pe copil în timp ce agoniza pe podea. Abia mai târziu a sunat la ambulanță.

Necropsia a mai stabilit că Harvey suferise mai multe leziuni în săptămânile dinaintea morții, inclusiv o fractură.

Leila Borrington a susținut la început că băiețelul și-a provocat singur toate leziunile, dar pe măsură ce experții au depus mărturii potrivit cărora copilul nu avea cum să se rănească singur, ea și-a schimbat povestea spunând că exista posibilitatea să-l fi rănit, dar din greșeală.

Tânăr de 28 de ani cu o fractură la cot, mort pe masa de operaţie: ”Totul era în regulă!”

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, care era cercetător Centrul de Economie Montană CE-MONT din Vatra Dornei, a murit, miercuri, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, România, în timp ce era pregătit de medici pentru o intervenţie chirurgicală în urma unei fracturi la cot, cazul fiind cercetat într-un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tânărul Valeriu Stoilov s-a accidentat la cot în timpul unei partide de fotbal cu prietenii şi s-a prezentat la spital pentru consultaţie, potrivit HotNews.ro.

El a fost investigat, diagnosticat cu fractură la cot, şi programat pentru o operaţie.

Directorul medical al Spitalului Municipal Vatra Dornei, dr Cristian Rusu, chirurg, a declarat presei că Valeriu Stoilov a fost internat pe 13 martie şi programat pentru intervenţia chirurgicală pentru data de 15 martie, fiindu-i efectuate toate analizele şi investigaţiile preoperatorii.

”Totul era în regulă, pacientul nu avea nicio suferinţă anterioară cunoscută. După anestezie a intrat în stop cardiorespirator, iniţial reversibil”, a spus directorul medical al spitalului.

El a precizat că a fost resuscitat, dar a făcut al doilea stop cardiorespirator şi după manevrele efectuate din nou, mai mult de o oră, nu a mai răspuns şi s-a declarat decesul.

Potrivit directorului medical al spitalului, anestezistul are o experienţă de 40 de ani şi ar fi declarat că nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz.

Nici eu n-am avut o astfel de situaţie în 20 de ani de când sunt chirurg”, a spus dr Cristian Rusu.

După necropsie se va putea afla care a fost cauza morţii pacientului.

Poliţia Municipiului Vatra Dornei a deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, cercetarea fiind efectuată sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

Atenţionare de călătorie pentru Italia! Vineri vor fi greve pe mai multe aeroporturi

Ministerul Afacerilor Externe al României informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Itaalia că, pentru vineri, a fost anunţată o grevă naţională a operatorilor aeroportuari, care va afecta mai multe aeroporturi, existând riscul unor perturbări ale zborurilor programate pentru călătoriile către şi dinspre Peninsulă, scrie digi24.ro.

Cetăţenii români, inclusiv moldovenii care dețin cetățenia româneească, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Italia: +39 06 835 233 44; +39 06 835 233 52; +39 06 835 233 58; +39 06 835 233 56; +39 06 835 233 69; +39 06 835 233 71; +39 06 835 233 74, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, romînii și moldovenii cu cetățenie română care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de urgenţă, în funcţie de regiune:

* Consulatul General al României la Milano: +39 366.108.1444

* Consulatul General al României la Bologna: +39 324.803.5171

* Consulatul General al României la Torino: +39 338. 756 .8134

* Consulatul General al României la Trieste: +39 340.882.1688

* Consulatul General al României la Bari: +39 334.604.2299

* Consulatul României la Catania: +39 320.965.3137

* Consulatul General al României la Roma: +39 345.147.3935

MAE recomandă consultarea paginilor web: http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi, http://roma.mae.ro/, http://cgroma.mae.ro/ https://www.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Salariu de până la 50 de mii de lei în Moldova. Locurile vacante
Articolul anterior
Până la ce vârstă cresc sânii? Răspunsul pe care îl caută multe femei
Articolul următor