Top cele mai fericite zodii

Trebuie să recunoaștem că, cu toții ne dorim să fim fericiți!!! Iar o viață lipsită de griji și mulțumire pentru tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru este ideală și la asta aspirăm. Totuși, există persoane care par să fie mereu fericite și altele care, din contra, sunt mereu supărate sau întristate, iar acest lucru este influențat și de planete și restul astrelor cerești.

separator

1. Săgetator
Probabil te așteptai ca Săgetatorul să se afle pe această listă. Nativii acestei zodii par a fi mereu liberi și se bucură din plin de orice moment al vieții lor. Atitudinea optimistă și felul în care rezolvă de obicei situațiile stresante îi ajută să fie mereu cu zâmbetul pe buze. Săgetatorii pare că au practic un sistem integrat ca atunci când trec prin momente dificile, să revină imediat la o stare mai bună. Fie că fac singuri glume, fie încearcă să accepte noi provocări, Săgetătorii sunt cu siguranță cei mai fericiți.

2. Leu
Deși este o persoană autoritară, de cele mai multe ori destul de stresată din cauza pozițiilor de conducere pe care probabil le deține, Leul știe cum să aibă grijă de fericirea sa. Nativii acestei zodii încearcă să rămână mereu pozitivi, orice s-ar întâmpla. Leii nu au un mecanism la fel de bun precum cel al Săgetătorului, însă nu te aștepta să vezi un Leu trist mai mult de cinci minute.

3. Berbec
Berbecii sunt una dintre cele mai active zodii, ceea ce înseamnă că aceștia luptă mereu pentru ceea ce își propun. Sunt totodată și foarte amuzanți, ceea ce îi transformă ușor în prietenii perfecți. Cu toate acestea, Berbecii renunță ușor la orice relație care nu le aduce mulțumire sau, mai rău, le provoacă tristețe. Ferindu-se astfel de situațiile neplăcute, Berbecii intră și ei în topul celor mai fericite zodii.

4. Balanță
Balanțele știu să mențină un echilibru în viața lor, ceea ce înseamnă că deși nu ocupă primul loc în acest top, ele tot știu cum să se bucure de fiecare moment. Nativii Balanță încearcă să evite cu grație fiecare conflict și, dacă trec printr-o situație neplăcută, se prefac că totul este în regulă, până când chiar ajung în această stare. Știu să își creeze singuri o stare de confort și fericire.

5. Pești
Peștii sunt destul de emotivi, ceea ce înseamnă că îi vei vedea plângând cateodată. Asta se poate întâmpla și pentru că empatizează destul de ușor cu cei din jurul lor, așadar este posibil să fie puțin afectați de poveștile altor persoane. Cu toate acestea, datorită faptului că își asumă sentimentele, Peștii sunt mult mai liniștiți și împăcați cu sine și, prin urmare, mai fericiți.

6. Gemeni
Gemenii au o personalitate captivantă, iar dualitatea lor îi ajută să găsească fericirea mai ușor, mai ales în momentele în care se simt dezamăgiți. Aceștia nu pot fi răniți foarte ușor, deci cu greu le poate fi stricată dispoziția.

Sursa

Vești bune pentru moldovenii stabiliți în SUA: La Sacramento și Chicago au fost deschise două Consulate Generale

Cetățenii moldoveni aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii vor avea acces mai rapid la serviciile consulare. Republica Moldova a deschis oficial cele două Consulate Generale din Sacramento și Chicago, informează unicaa.md.

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj, în context:

”Așa cum am promis, Republica Moldova are acum două consulate noi în Statele Unite – la Chicago și Sacramento. Ele vor aduce cetățenii noștri din SUA mai aproape de serviciile de care au nevoie. Mai puține drumuri, mai multă grijă față de oameni.

Vom continua să extindem rețeaua consulară pentru ca fiecare moldovean, indiferent unde trăiește, să beneficieze rapid și simplu de serviciile statului.”, scrie președinta pe pagina sa de Facebook.

Oficiile consulare vor oferi servicii rapide moldovenilor din SUA, fără ca aceștia să fie nevoiți să călătorească la distanțe mari. Este vorba de servicii precum eliberarea și reînnoirea pașapoartelor moldovenești; servicii notariale și acte de stare civilă; asistență pentru cetățenii moldoveni aflați în situații de urgență; promovarea relațiilor economice și culturale dintre Republica Moldova și SUA.

Groaznic! 48 de șoferi au fost prinși chercheliți la volan în weekendul trecut

În weekend, polițiștii au identificat și sancționat 48 de persoane care puneau în pericol siguranța rutieră conducând sub influența alcoolului, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Printre cazurile depistate:

Cantemir, Iepureni – Un biciclist, fără echipament corespunzător, avea o alcoolemie de 1,20 mg/l în aerul expirat.
Călărași, Traseul R1 – Un bărbat de 47 de ani conducea un motocultor, având 1,03 mg/l alcool în aerul expirat.
Sîngerei, Biruința – Un șofer de 24 de ani, fără drept de a conduce, se deplasa haotic cu o Skoda. Rezultatul testului 0,77 mg/l alcool.
Dondușeni, Strada Păcii – Un bărbat de 30 de ani, aflat la volanul unui Opel, a fost prins cu 0,52 mg/l alcool în aerul expirat.
Chișinău, Vadul lui Vodă – Un taximetrist de 60 de ani conducea o Toyota sub influența alcoolului. Testul Drager 0,45 mg/l.

O petiție care solicită interzicerea coroanelor funerare nereciclabile, depusă la Ministerul Mediului

O petiție care solicită interzicerea importului, producției și comercializării coroanelor funerare, precum și a componentelor necesare producerii acestora, a fost transmisă astăzi, 31 martie, ministrului Mediului, precum și altor autorități ale statului de către 50 de reprezentanți și reprezentante ale comunității de mediu din Republica Moldova – organizații neguvernamentale, activiști și activiste, comunități etc., precum și organizații ale Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, scrie ecopresa.md.

Petiția a fost inițiată de Asociația Jurnaliștilor de Mediu (AJMTEM) în contextul cifrelor alarmante despre volumul de coroane acumulate anual și impactul de mediu al acestora.

Potrivit directoarei executive a AJMTEM, „această solicitare vine și din partea unui număr impunător al populației”. „În numai două zile, un material pe subiectul dat, publicat de Ecopresa, a adunat un număr record de vizualizări, de peste 334.000, iar în majoritatea comentariilor a fost cerută interzicerea acestor articole funerare.”

În acest context, în petiție se cere „crearea unui cadru legislativ care să înceteze producerea, importul și comercializarea coroanelor și compozițiilor florale artificiale (inclusiv a coroanelor funerare, jerbelor și altor aranjamente similare, precum și a tuturor componentelor utilizate pentru confecționarea acestora, cum ar fi flori și frunze artificiale, baze din sârmă, burete floral sintetic și alte materiale nereciclabile), în scopul protejării mediului și sănătății publice.”

De asemenea, ca măsură suplimentară indispensabilă, au fost propuse promovarea utilizării florilor naturale și a altor alternative ecologice, precum și implementarea unor campanii de informare și educare a populației privind impactul negativ al coroanelor artificiale asupra mediului și sănătății.

În contextul prezentat de petiție se menționează că „anual, numai în cimitirele din Chișinău, sunt aduse de către vizitatori peste 25.000 de coroane sau confecții funerare din plastic, care, după o anumită perioadă, devin deșeuri ce necesită a fi evacuate. Aceste coroane sunt realizate din materiale nereciclabile, precum plastic de calitate inferioară, sârmă și burete floral sintetic, ceea ce le face imposibil de reciclat.”

Mai mult, gestionarea acestor deșeuri reprezintă o provocare majoră pentru autoritățile locale. Nu există agenți economici specializați în colectarea, depozitarea, prelucrarea sau reciclarea coroanelor și compozițiilor florale din plastic.

În același timp, serviciile de colectare a deșeurilor din capitală nu le mai acceptă, forțând administrațiile cimitirelor să le depoziteze pe termen nedeterminat pe teritoriul acestora. În afara municipiului Chișinău, situația este și mai gravă – articolele funerare sunt aruncate direct în gropile de gunoi neautorizate.

Din punct de vedere al impactului de mediu, articolele funerare din materiale nereciclabile sunt considerate produse cu cel mai înalt prag de degradare și poluare cu plastic. Acestea rămân în mediul înconjurător pentru perioade îndelungate, contribuind la poluarea solului și a apei. În timp, microcompușii și nanoparticulele rezultate din degradarea acestor materiale pot pătrunde în sol, apă și aer, afectând grav și ireversibil sănătatea umană și mediul înconjurător.

Astfel, lipsa soluțiilor eficiente de tratare a acestor deșeuri afectează imaginea cimitirelor și reprezintă un risc pentru sănătatea publică.”

A scăpat ca prin minune! Un copil era cât pe ce să fie lovit de un automobil pe trecerea de pietoni
Articolul anterior
Republica Moldova înregistrează încă o premieră în domeniul educației. Elevii vor studia Inteligența Artificială datorită proiectului educațional TwentyTu
Articolul următor
Close menu