Ucraina și încă 7 țări non-UE se alătură sancțiunilor pentru destabilizarea R. Moldova. Plahotniuc, Șor și Platon, printre cei vizați

Ucraina și un șir de țări candidate la integrarea în Uniunea Europeană au informat Consiliul UE despre intențiile sale de a se alătura regimului de sancțiuni ce ține de încercările de destabilizare a Republicii Moldova, scrie Europa Liberă.

Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Ucraina și Bosnia și Herțegovina – state candidate la aderare, precum și Islanda, Liechtenstein și Norvegia – țări EFTA (membre ale Spațiului Economic European) se aliniază la decizia Consiliului European de a sancționa persoanele „care au participat la acte de subminare a suveranității și independenței Republicii Moldova”.

Țările care au decis să se alăture se vor asigura că politicile lor naționale sunt în conformitate cu decizia Consiliului.

Pe 28 iunie, și Elveția a adoptat sancțiuni financiare și restricții de călătorie în privința a cinci persoane în legătură cu situația din R. Moldova sancționate anterior de UE. Este vorba de Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor, Marina Tauber, Gheorghe Cavcaliuc și Igor Ceaika.

Top 5 secrete pentru un bronz perfect
Articolul anterior
Premieră pentru R. Moldova! Pentru prima dată, elevii din toată țara vor studia folclorul în școli! Disciplina va fi introdusă în curriculă din 1 septembrie
Articolul următor