Un eveniment mult așteptat a revenit după mult timp! Cum s-a defășurat în acest an Gala Premiilor Fashion VIP, ediția a XIV-a

Ne este dor de zilele de altădată în care ne bucuram de libertate deplină, ne ofeream îmbrățișări și ne revedeam cu cei dragi fără frică și constrângere. Valentina Luchian, directorul revistei Fashion VIP, a reușit să aducă buna dispoziție și emoții agreabile creând un ton pozitiv în această perioadă delicată în care, trebuie să recunoaștem, avem nevoie de atâtea gânduri bune și o stare de spirit care să ne înalțe.

separator

În premieră, după mult timp, cu respectarea măsurilor de siguranță, revista Fashion VIP și-a invitat prietenii la o seară memorabilă, mult așteptată, la cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Fashion VIP.

Un eveniment care s-a desfășurat cu succes, dat fiind că la două săptămâni toți invitații sunt în siguranță. Ediția din acest a Galei Premiilor Fashion VIP ne încurajează să credem că putem conviețui cu noul virus, până la un vaccin eficient sau o altă măsură menită să elimine virusul definitiv din viața noastră.

Cum a fost la eveniment, dar și cine sunt cei care s-au învrednicit de premiile Fashion VIP în acest an, ne dezvăluie directorul revistei Fashion VIP, Valentina Luchian:

,,Încurajată, susținută și inspirata de prieteni am decis, totuși, sa avem consecutivitate în proiectele pe care le-am început, care au în spate multe ediții și ani frumoși. Cea de-a 14-a Gală a Premiilor Fashion VIP  2020 a fost altfel. De altfel cum sunt și timpurile. Ne-am conformat și am respectat toate măsurile de rigoare, alegerea localului în aer liber, Terasa Flamingo, spațiu destul de suficient și atât de stilat, precum și o bucătărie impecabilă. Lista de invitați limitată, nu mai mult de 50 la număr, cu respectarea tuturor măsurilor, distanțarea socială, pentru a le oferi siguranță invitaților noștri.

,,Da, este adevărat poate și cu un anumit risc, dar mi-am dat seama ca dacă respectăm toate măsurile de rigoare și dacă invitații sunt responsabili atunci finalul e frumos. Sigur, după doua săptămâni de la eveniment, a fost întrebata toată lumea cum se simte. Toți sunt bine și sănătosi, altfel nici nu era cum să fie, când ai o lista de oameni selecți, inteligenți și responsabili. Vreau să-mi cer mii de scuze, mulți și-au dorit, dar din păcate regulile sunt reguli și trebuie respectate. Au avut prioritare clienții revistei Fashion VIP/ cei 10 premianți, câțiva artiști și lista era completă”, ne dezvăluie directorul revistei Fashion VIP.

Se pare că în următorii 2 ani în încăperi închise nu cred că vom putea organiza evenimente, e un risc, așa că cel mai probabil ne vom revedea doar la evenimente de vară, iar lista persoanelor se pare ca va fi limitată. Sa va zic sincer, mie mi-a plăcut. Atunci când sunt mai puțini, parcă ești ca într-o familie, plus am putut acorda atenție fiecăruia. Vă mulțumesc mult tuturor în parte pentru atmosferă și cred că fiecare dintre noi ne-am luat energie pentru un an de zile. Acum cel mai important contează toți sa avem grija de noi și sa fim sănătoși”, ne mai spune Valentina Luchian.

Evenimentul a fost prezentat de Sergiu Beznițchi, iar cei care au creat atmosfera serii au fost artiștii de la trupa Akord, Igor Sârbu, Eduard Malareu, Aura, Igor Rusu, Aurel Chirtoacă.

Iată cine sunt cei 10 premiați ai ediției:

1. Premiul Fashion VIP/ Premiul de Excelenta in sanatate/ medicina/medicul care lupta in prima linie COVID/ Sergiu Cobâlețchi/ medic anesteziolog reanimatolog/ Institutul de Medicina de Urgenta/ datorita activitatii si cunostinele acestui medic au fost salvate multe vieti /
2. Premiul Fashion VIP/ Stil Masculin de Vedeta/ Trupa Akord/ Igor Sarbu/ Eduard Malareu/
3. Premiul Fashion VIP/ Stil Feminin de Vedeta/ Tany Vander/
4. Premiul Fashion VIP/ Cel mai stilat om de afaceri/ / Valentin Balan/ Compania Horus/
5. Premiul Fashion VIP/ Cea mai stilata Femeie de afaceri si pentru cea mai reusita coperta Fashion VIP Larisa Busuioc/ Sakura Beauty/ Sakura Tur/
6. Premiul Fashion VIP/ Premiul de excelenta in Fotografie/ fotograful Petru Platon
7. Premiul Fashion VIP/ Eleganta si rafinament/ Monica Babuc/ vicepresedintele Parlamentulu
8. Premiul Fashion VIP/ Designerul anului/ Nicoleta Rogac/ brandul Nicole Storm/
9. Premiul Fashion VIP/ Cea mai stilata prezentatoare TV/ Stela Danila
10. Premiul Fashion VIP/ pentru stil si eleganta portului popular/ Igor Rusu

De asemenea, au fost oferite trei premii speciale ale serii care au mers către Tatiana Slivca, Gabriel Nebunu și Luca Badicu.

Mai jos, puteți urmări mai multe poze de la eveniment:

                   

Trafic cu valută! Sute de mii de dolari și euro, confiscați pe Aeroportul Internațional Chișinău

Poliția de Frontieră prezintă topul rezultatelor de activitate pentru anul 2022, care a avut la bază îmbunătățirea și eficientizarea procedurilor de operare, dar și consolidarea capacităților instituționale pe dimensiunea de securitate a granițelor Republicii Moldova.


 
761 809 dolari SUA, 422 680 EUR, 50.000 şekeli ISR, 3.151.000 hrivne UKR și 20.000 lire sterline, constituie valuta nedeclarată la trecerea frontierei de stat prin Aeroportul Internațional Chișinău. Mijloacele bănești au fost depistate de către polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali pe parcursul anului 2022.  

Statistica demonstrează o creștere de peste 140% a cazurilor de contracarare a tentativelor de transportare a mijloacele financiare nedeclarate în anul precedent, în comparație cu anul 2021. Astfel că, pe parcursul anului 2022 au fost consemnate 24 de incidente și documentate 27 de persoane, iar în anul 2021 – doar 10 cazuri și 11 persoane cercetate. 

Din cele 27 de persoane documentate pentru trafic ilicit de bani, cca 50% sunt de cetățenie ucraineană, urmând persoane din R. Moldova, Federația Rusă, România, Tadjikistan, Armenia și Turcia.

Totodată, principalele rute la care au fost depistate persoanele ce nu au declarat banii sunt cu destinație la Istanbul, Tel Aviv, Varșovia, Viena, Milano, Londra etc.

Conform procedurilor de control al trecerii frontierei de stat pe sensul de ieșire din Moldova, în timpul scanării bagajelor de mână erau depistate sumele de bani nedeclarați. După competență, cazurile erau transmise colegilor de la Serviciul Vamal pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun.

”Îndemnăm toți cetățenii care intenționează să transporte sume bănești care depășesc pragul valoric de 10.000 de euro, să declare în scris valorile valutare organului vamal al Republicii Moldova. În caz contrar, persoanele care nu au declarat sunt sancționate contravențional sau penal, după caz, iar diferența nedeclarată poate fi confiscată”, scrie poliția de frontieră. 

Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.
 

Cinci tineri, printre care și o fată de 17 ani, ajunși pe mâna justiției pentru exploatarea sexuală a 7 adolescente

Cinci tineri au fost trimiși pe banca acuzaților, printre care o  tânără care avea 17 ani în primăvara lui 2022, atunci când au exploatat sexual, contra bani, șapte adolescente în Chișinău, anunță poliția.

Potrivit ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane a IGP și  procurorilor PCCOCS , faptele au avut loc în aprilie-septembrie 2022. O parte din acestea au fost recrutate prin adolescentele care deja erau în curs de exploatare sexuală, prin comunicarea directă cu unii din învinuiți (cu care se cunoșteau anterior, precum și din relații romantice anterioare) sau prin rețelele de socializare.

Victimele sunt din Chișinău, Căușeni și Ialoveni. Majoritatea adolescentelor provin din familii cu situație financiară precară sau din familii cu părinți separați și, deci, au fost convinse să presteze servicii sexuale contra plată – atât în apartamentele în care erau adăpostite, cât și la destinațiile solicitate de clienți.

Potrivit promisiunilor învinuiților, adolescentele urmau să primească 50% din taxa clienților, iar suplimentar era necesară achitarea chiriei apartamentului, hranei, produselor cosmetice și de igienă, șoferului de taxi și pazei asigurate de către doi învinuiți. Astfel, din declarațiile depuse în cadrul dosarului investigat de ofițerii CCTP, în majoritatea cazurilor, acestea prestau servicii în timpul serilor și noaptea, pentru 3-4 clienți per victimă.

Trebuie menționat și faptul că, pe lângă situația financiară sau familială în care se aflau adolescentele, acestea erau constrânse de către învinuiți și prin aplicarea forței fizice, atunci când refuzau deservirea clienților. La necesitate, potrivit adolescentelor, învinuita cu vârsta de 17 ani le îndruma cu privire la particularitățile prestării serviciilor sexuale. Mai mult decât atât, protocolul intern al grupului infracțional prevedea întreținerea primului contact sexual cu unul dintre învinuiți.

Tinerii învinuiți aveau la începutul activității infracționale vârste de 18 și 19 ani, liderul grupului avea vârsta de 24 de ani și era anunțat în căutare, după ce a fost condamnat anterior la cinci ani închisoare pentru jaf, iar tânăra care coordona nemijlocit activitatea adolescentelor și administra finanțele grupului provenite din exploatarea adolescentelor – 17 ani. Aceștia sunt din Chișinău, Ialoveni și Telenești, iar doi sunt din Căușeni.

Actualmente, patru din aceștia sunt în arest preventiv, la solicitarea procurorilor PCCOCS, un alt învinuit în este în arest la domiciliu, iar tânăra învinuită este cercetată în libertate. Investigațiile continuă și în privința altor complici ai acestora.

Potrivit legii, traficul de copii comis în împrejurările descrise în dosarul penal se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă. Până la pronunțarea sentinței la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani și rămânerea ei definitivă, inculpații se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tragedie pe un drum din Cahul! Un tânăr de 23 de ani a murit într-un accident rutier provocat de un șofer beat

Un tânăr 23 de ani a decedat, după ce un automobil a lovit din spate utilajul agricol cu care se deplasa. Tragedia a avut loc miercuri, 8 februarie, la intrare în localitatea Manta, raionul Cahul, scrie zugo.md.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat de 49 de ani care se afla la volanul unui automobil a tamponat din spate un motocultor cu remorcă, care se deplasa pe aceeași bandă.

La ghidonul motocultorului se afla un bărbat de 49 ani, iar în calitate de pasager avea un tânăr de 23 ani.

În urma impactului, din cauza leziunilor primite, tânărul a decedat, iar şoferul motocultorului a fost internat în secția de reanimare.

Conducătorul auto al automobilului şi pasagerul acestuia nu au avut de suferit.

Fiind testat cu aparatul Drager, s-a stabilit o concentrație a vaporilor în aerul expirat de 0,73 mg/l.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal, iar șoferul vinovat a fost reţinut pentru 72 de ore.

O familie a fost scoasă cu forța din avion, deoarece copilul de 3 ani nu purta mască
Articolul anterior
Premieră inedită! Nicoleta Nucă și Pasha Parfeni au lansat o piesă împreună!
Articolul următor