Un grefier din Chișinău, depistat pozitiv cu Covid-19. Judecătoria nu este plasată în carantină

Un grefier din Chișinău, care ar fi intrat în contact cu mai mulți oameni, a fost diagnosticat cu Covid-19. În pofida acestui fapt, judecătoria nu a fost plasată în carantină, astfel că toți angajații urmează să se afle în contact unii cu alții în perioada următoare. Despre acest lucru a menționat un deputat al Republicii Moldova, pe pagina sa de socializare.

separator
,,La judecătoria Chișinau, sediul Buiucani, a fost confirmată de ceva timp infectarea unei persoane cu Covid-19. E vorba de grefierul unui judecător.

Președintele instanței (vicepreședintele judecătoriei Chișinău) a sesizat CSM-ul legat de acest caz. CSM-ul a spus să se adreseze Ministerului Justiției că e de competența lor soluționarea. Ministerul Justiției i-a readresat la Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății a răspuns că nu e de competența lor și i-a îndemnat să se adreseze Comisiei pentru Situații Excepționale. De la Comisia Situații Excepționale au fost contactați de către un specialist de la Centrul de Sănătate Publică care le-a spus că nu ține de competența lor să sisteze activitatea judecătoriei și le-a recomandat să pună mai mult dezinfectant și să spele podelele mai des.

Între altele, grefierul confirmat cu Covid-19, până la constatarea infectării, a fost în contact cu mai mulți angajați ai judecătoriei, participând și la mai multe ședințe de judecată.

Tot între altele, de mâine instituțiile din sistemul bugetar – inclusiv judecătoriile – își reiau activitatea. Ce va fi peste 14 zile acolo, mă tem să mă și gândesc…”, a menționat deputatul pe pagina sa de facebook.

Video! Revolta unei femei internate cu Covid-19, la Spitalul din Soroca
Articolul anterior
Un medic care a vindecat mulți pacienți de coronavirus, dă 12 sfaturi esențiale în lupta cu infecția
Articolul următor
Alte articole interesante