Un român infectat a venit din Italia într-un microbuz plin cu moldoveni

Noi dezvăluiri în cazul bărbatului diagnosticat ieri cu coronavirus. Acesta nu a declarat autorităților că vine din zona afectată. S-a plimbat prin oraș fără să țină cont de pericolul la care îi expune pe ieșeni.

separator
Părinții acestuia au intrat în autoizolare și urmează să facă testele. Ancheta epidemiologică scoate la iveală dezvăluiri uluitoare, transmite bzi.ro.

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat ieri-dimineață, fiind al 31-lea caz la nivel național. Este vorba despre un bărbat, de 42 de ani, confirmat în Iași.

Acesta a revenit din Veneția în data de 2 martie, cu un microbuz care tranzita Iașul pentru a ajunge în Republica Moldova. Microbuzul era ocupat de cetățeni moldoveni. Bărbatul s-a oprit la Iași, orașul natal. Deși trebuia să intre în autoizolare timp de 14 zile, acesta nu a declarat nimănui că vine din Italia.

A început ancheta epidemiologică pentru pacientul în vârstă de 42 de ani din Iași, diagnosticat ieri cu coronavirus. O echipă de medici epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași va urmări întreg scenariul prin care a trecut acesta. Se va ancheta tot traseul lui din momentul în care a pășit în țară și până a fost internat. Din primele informații se cunoaște faptul că bărbatul nu a respectat perioada impusă de autoizolare.

A intrat în contact cu zeci de persoane, fără a ține cont de pericolul la care expune ieșenii. Din primele surse, bărbatul locuia împreună cu părinții lui care, până ieri, au plimbat relaxați câinele prin parc.

Astfel, autoritățile nu l-au putut monitoriza. S-a plimbat timp de opt zile prin oraș, fără a ține cont de pericolul la care îi supune pe ceilalți. Simptomele specifice coronavirusului au apărut la două zile după ce a ajuns în Iași, pe data de 4 martie. Pe data de 10, acesta a sunat la 112 și a anunțat că se simte rău. Până la internarea în spital, din surse sigure, se cunoaște faptul că a intrat în contact cu părinții lui și alți zeci de ieșeni.

În acest moment, echipa de medici epidemiologi din cadrul DSP recoltează probe în vederea testării părinților bărbatului diagnosticat cu coronavirus. Timp de opt zile, aceștia au locuit sub același acoperiș, nebănuind ce-i așteaptă. Inconștiența i-a costat scump.

O echipă de specialiști se ocupă de starea pacientului și o alta de starea părinților.

„Există la Spitalul de Boli Infecțioase un caz confirmat de coronavirus la un pacient. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani. Acesta s-a întors de la Veneția pe data de 2 martie. Acesta a început să prezinte febră și dureri de cap. În momentul de față este internat în zona de risc, cu o stare generală bună, care nu pune probleme deosebite”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț. Reprezentanții DSP au luat ieri probele de la părinți, iar astăzi se va face testarea.

Demachiere delicată pentru piele sensibilă!
Articolul anterior
Situație disperată în Italia. Se construiesc două spitale, termenul: 6 zile
Articolul următor
Alte articole interesante