Vedeta din România care și-a pierdut tragic 15 rude în urma cutremurului din Turcia: ”Dacă nu răspunde la telefon, înseamnă că a murit”

Cutremurul din Turcia a afectat grav o vedetă din România. În urma cataclismului și-a pierdut tragic 15 rude. Iată mărturia cutremurătoare din spatele infernului din Turcia, scrie redactia.ro.

Vedeta din România care și-a pierdut tragic 15 rude în urma cutremurului din Turcia

Mărturiile cutremurătoare vin din partea lui Bassam Dabbas, originar din Siria, cunoscut în România sub numele de „Regele coafurilor”. Foarte multe vedete din showbiz-ul românesc au devenit clienții acestuia. Printre cliente se numără: Anamaria Prodan, Andreea Tonciu, Ilinca Vandici, Bianca Drăgușanu, Betty salam, Karmen Simionescu, Cristina Pucean, Theo Rose și multe altele.

Bassam Dabbas a povestit că a trecut prin clipe groaznice în viața lui din cauza războiului din Siria și că a trebuit să plătească o sumă colosală pentru a scăpa de război, moment în care s-a mutat în România. Aici este în siguranță, dar departe de mama lui. Acesta și-a pierdut și sora care avea doar 28 de ani când a murit, din cauze care nici în ziua de astăzi nu sunt cunoscute.

„Regele coafurilor” trece acum prin altă dramă cutremurătoare! Acesta a povestit că din cauza cutremurului din Turcia, Siria, țara lui de origine a fost zguduită mortal.

Orașul originar din care provine „hairstylist-ul vedetelor”, Alepa, a fost distrus total de cutremurul care a avut magnitudinea de 7,5 în Turcia și s-a resimțit cutremurător în Siria. Familia lui Bassam a fost prinsă sub dărâmături dar au fost găsiți în viață de salvatori. Cu toate acestea, nu toate rudele au fost scoase de sub dărâmături, peste 15 persoane, rude ale acestuia și-au pierdut viața:

„Familia mea, în afară că a stat 24 de ore, panicați și speriați mai avea puțin li cădea casa peste ei. A murit un verișor cu 5 copii, cu soția. În afară de asta, noi mai avem și rude în Turcia, apoi un nepot care a murit, a murit și tatăl lui. A murit și el cu încă 5 copii. Toți sunt morți, Și i-au scos, abia ieri am aflat. La niște verișori care au stat în zonele cu mai multe blocuri și acolo a căzut tot. Adică jumătate de Alep este la pământ. Alep, orașul de unde provin a fost cel mai distrus. După ce că abia am scăpat de război după 12 ani de zile, acum a venit și cutremurul ăsta”, a spus Bassam  Dabbas la Antena Stars.

Bassam Dabbas: „Când nu răspunde la telefon, înseamnă că a murit”

Iată ce mărturii sfâșietoare a făcut Bassam Dabbas despre infernul din Turcia:

„Sunăm în fiecare zi să ne interesăm de ei, dacă sunt ok, dacă nu. Acum stau panicat în cazul în care nu răspuns, dacă nu au răspuns o oră, deja suntem foarte panicați pentru că nu se știe ce îi așteaptă. Îți dai seama că au căzut blocurile. Noi ne contactăm prietenii, neamurile și prietenii apropiați și când nu îți răspund înseamnă că au murit. Nu puteai să îți dai seama, pentru că până să îi scoată pe unii, pe alții să vadă (n.r autoritățile) ce și cum, blocul al cui era. Crede-mă că este foarte greu. Vorba mamei este, este mai ușor un război decât cutremurul care a venit”, a mai adăugat acesta.

20 de școli din țară au primit microbuze noi, achiziționate cu sprijinul României

20 de microbuze noi, achiziționate cu ajutorul Guvernului României, vor ajunge în școlile din Republica Moldova. La evenimentul de distribuire a unităților de transport a participat, astăzi, premierul Dorin Recean, alături de prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Dan Perciun.

Premierul Dorin Recean a mulțumit omologului său român pentru contribuția la îmbunătățirea infrastructurii educaționale, evidențiind necesitatea asigurării accesului la educație de calitate pentru toți copiii din țară. „Acest ajutor esențial face parte dintr-un efort amplu de a asigura accesul fiecărui copil la o educație de calitate în școli dotate cu echipament modern”, a spus șeful Executivului.

Prim-ministrul României a subliniat importanța investițiilor în sistemul educațional. „Educația copiilor, transportul lor în siguranță este o prioritate. Mă bucur că Republica Moldova este conectată la problemele copiilor. Toți copiii trebuie să aibă acces egal la educație”, a spus Marcel Ciolacu.

Unitățile de transport vor ajunge în școlile din Ungheni, Briceni, Soroca, Florești, Drochia, Ocnița, Căușeni, dar și în alte raioane ale țării. 

Microbuzele au fost achiziționate din contul asistenței financiare nerambursabile de 100 de milioane de euro, oferită de Guvernul României. Întregul lot cuprinde 69 de unități de transport școlar, dintre care primele 40 au fost distribuite în luna august, curent.

Ucrainenii au lovit un aerodrom rusesc din Voronej

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a efectuat în comun cu Forțele de Operațiuni Speciale un atac cu drone asupra aerodromului militar Borisoglebsk din regiunea Voronej, în cursul nopţii trecute, potrivit unei surse din SBU, scrie adevarul.ro.

Atacul a vizat depozite rusești unde sunt stocate bombe aeriene ghidate, precum și hangare ale avioanelor de luptă Su-35 și Su-34 și depozite de combustibil.

„SBU continuă să ia măsuri active pentru a reduce capacitatea inamicului de a teroriza orașele pașnice ucrainene cu bombardiere echipate cu bombe KAB”, a spus sursa, citată de Kyiv Independent.

„Demilitarizarea aerodromurilor militare rusești va continua, deoarece inamicul nu trebuie să se simtă în largul său nici măcar pe propriul său teritoriu”, a declarat o sursă din SBU pentru Business Insider.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini din satelit ce surprind consecințele atacului din noaptea de 3 octombrie.

Ministerul rus al Apărării a susținut că apărarea antiaeriană a distrus 113 drone ucrainene în cursul nopții trecute, 25 dintre ele fiind doborâte deasupra regiunii Voronej.

Un depozit de combustibil a luat foc în regiunea Perm

În regiunea Perm, rezervoare întregi de combustibil au fost cuprinse de flăcări, incendiul extinzându-se pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi, potrivit Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Imagini postate pe contul său oficial de Telegram prezintă pagube importante. Ministerul a declarat că se investighează cauza incendiului, dar fără a preciza legătura cu vreun atac ucrainean cu drone.

În septembrie, Ucraina a lovit mai multe depozite de muniții rusești într-o serie de atacuri cu drone, provocând pagube importante în mai multe locații. Apărarea aeriană a Rusiei a fost incapabilă să se apere în mod fiabil împotriva atacurilor în adâncime ale Kievului.

Poliția de Frontieră a primit echipament modern din partea OSCE

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) a recepționat trei mijloace de transport destinate domeniului chinologic, programe software, achiziționate în cadrul proiectului de asistență externă „Sprijin pentru agențiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate în regiune”, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Scopul proiectului este consolidarea capacităților instituțiilor de drept din Republica Moldova în lupta împotriva criminalității organizate transnaționale, contribuind astfel la securitatea și stabilitatea Republicii Moldova și a întregii regiuni.

„Noile dotări, recepționate cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii, vor îmbunătăți capacitățile operaționale și analitice ale IGPF, sporind eficiența în activitățile de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere. Integrarea echipamentelor moderne în activitatea de serviciu a Poliției de Frontieră va permite extinderea dimensiunilor practice în cazul instruirii  teoretice, facilitând aplicarea rapidă și eficientă a cunoștințelor acumulate”, a conchis șefa adjunctă a IGPF,  Diana Salcuțan.

La eveniment au participat șefa adjunctă a misiunii OSCE în Moldova, Izabela Hartmann, reprezentanți ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne și reprezentanți ai Secretariatului OSCE din Viena.

Acest proiect este cofinanțat de guvernele Germaniei, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii, Poloniei și Franței, fiind implementat de cadrul Departamentului pentru amenințări transnaționale al Secretariatului OSCE din Viena, Austria.

De menționat că echipele canine ale Poliției de Frontieră reprezintă domenii esențiale în asigurarea securității frontaliere, iar dotarea cu mijloace de transport va permite mobilizarea promptă în diverse situații, optimizând intervențiile la frontieră și susținând implementarea Conceptului privind funcționarea echipelor canine mobile în cadrul Poliției de Frontieră.

Sfâșietor: Un câine trist surprins stând pe o movilă de dărâmături, unde cândva a avut o casă și un om al lui. Mai jos, salvatorii încă mai caută supraviețuitori
Articolul anterior
Adidas, nevoită să vândă stocul de pantofi sport al lui Kanye West. Pierderi de jumătate de miliard de dolari dacă „nu scapă” de produse
Articolul următor