Ministerul Sănătății: Centrele de vaccinare vor activa și în zilele de odihnă

Ministerul Sănătății face apel către toate persoanele care sunt eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva Covid-19. Toate Centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv și în zilele de sâmbătă și duminică.

Specialiștii afirmă că vaccinarea împotriva Covid-19 este unica șansă de a reveni la o viață normală, de a preveni îmbolnăvirea și formele grave de Covid-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că au fost administrate 13.857 doze de vaccin împotriva Covid-19, în ultimele 24 de ore. Din numărul total, 11.692 persoane au primit doza 1 de vaccin, iar 2.165 – cea de-a doua doză.

În total, de când a început campania de imunizare în țara noastră au fost administrate 216.740 de doze.

Rata infectărilor cu Covid19 în rândul lucrătorilor medicali s-a redus de la 12% la 1,3% odată cu începerea procesului de vaccinare împotriva noului virus. 

La fel, morbiditatea în rândul lucrătorilor medicali a scăzut cu 89,2%. 

Pentru vaccinare, cetățenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie, conform adresei de domiciliu, sau să se programeze online prin intermediul platformei naționale de vaccinare www.vaccinare.gov.md. Pentru accesarea și programarea eficientă la vaccinare prin intermediul platformei, MSMPS a elaborat și lansat un tutorial video unde sunt explicate toate detaliile și etapele de programare. Acesta poate fi accesat aici.

Persoanele eligibile pentru vaccinare, vor introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

În prezent, are loc etapa a I-a, II-a și a III-a de vaccinare, în care sunt eligibile următoarele categorii: lucrătorii medicali, personalul și beneficiarii din cadrul azilelor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată, persoanele cu vârsta 60+ și cei care au comorbidități, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, angajații din domeniul educației și social, colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, precum: domeniul de procesare, distribuire și comercializare a alimentelor de bază, uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă, centrale electrice, producție și transport curent electric, unități de producție, transport și distribuție gaze, unități de producție, transport și distribuție medicamente și dispozitive medicale, transport de persoane și mărfuri, comunicație, lucrătorii din hoteluri și restaurante, lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte activități de înfrumusețare, lucrătorii din domeniul teatral – concertistice, muzee, biblioteci, lucrătorii din sistemul financiar, bancar și care prestează servicii esențiale de plăți, personalul poștal și serviciul curierat, reprezentanții cultelor religioase, alte colectivități, indiferent de forma juridică și tipul de organizare, care au în subordine mai mult de 100 angajați.

La fel, vor fi imunizați și membrii de familie a persoanelor din colectivitățile menționate.

Toate răspunsurile la întrebările despre vaccinare le găsiți aici.

Pâinea s-a scumpit. Se cere ca Guvernul să interzică de urgență exportul de grâu din țara noastră
Articolul anterior
50 de bombardamente executate astăzi de Israel în Fâșia Gaza. Numărul victimelor a crescut, inclusiv în rândul copiilor și femeilor
Articolul următor
Alte articole interesante