O adolescentă afirmă că era cât pe ce să fie violată într-un apartament din Capitală. Aceasta a oprit o mașină în stradă, iar șoferul a chemat în ajutor poliţiştii.
Tentativă de viol s-ar fi produs într-o locuinţă din Sectorul Râşcani. Minora, împreună cu o amică şi alţi doi băieţi, ar fi consumat alcool, după care aceştia din urmă ar fi vrut să abuzeze de ea.
Fata ar fi reușit să scape din mâinile violatorilor și a fugit în stradă. A cerut ajutor de la prima maşină pe care a văzut-o. Nu se ştie deocamdată unde dispăruse amica ei, victima fiind singură.
La faţa locului au venit mai multe echipaje de poliţie, însă minora de 16 ani, aflată în stare avansată de ebrietate îşi pierdea cunoştinţa la fiecare 10 minute, fără să își poată aminti blocul sau scara din care ieșise.
Ştia doar că apartamentul se afla la primul etaj. Oamenii legii au bătut la mai multe uşi, însă fără rezultat.
Cazul este investigat de Inspectoratul de Poliţie Râşcani.
Potrivit oamenilor legii, sunt tot mai multe cazurile cu minori care consumă băuturi alcoolice, punându-și astfel viața în pericol.
Tot mai multe cazuri de cancer intestinal depistate la tineri. Care sunt cauzele
Experții avertizează că rata cancerului intestinal este în creștere în rândul adulților tineri, fără un motiv clar. Deși boala continuă să afecteze mult mai des persoanele în vârstă, creșterea înregistrată în multe țări în rândul persoanelor sub 50 de ani este îngrijorătoare, afirmă Cancer Research UK, potrivit BBC citat de digi24.ro.
Anglia este una dintre țările cu cea mai mare creștere, cu o creștere medie de 3,6% pe an, informează cercetătorii în revista Lancet Oncology. Alimentația necorespunzătoare și obezitatea pot fi printre factorii de risc implicați, spun cercetătorii. Consumul de prea multă carne procesată și de prea puține fibre poate crește riscul.
„Fenomen global”
Studiul, care a vizat 50 de țări între 2007 și 2017, a constatat că 27 au înregistrat o creștere a cazurilor în rândul persoanelor tinere. Multe erau națiuni mai bogate, dar unele erau țări în curs de dezvoltare, spun cercetătorii de la American Cancer Society. „Creșterea cancerului colorectal cu debut precoce este un fenomen global”, a declarat unul dintre autori, Dr. Hyuna Sung. „Studiile anterioare au arătat această creștere în țările occidentale cu venituri predominant ridicate – dar acum, ea este documentată în diferite economii și regiuni din întreaga lume”.
Studiul, care a vizat 50 de țări între 2007 și 2017, a constatat că 27 au înregistrat o creștere a cazurilor în rândul persoanelor tinere. Multe erau națiuni mai bogate, dar unele erau țări în curs de dezvoltare, spun cercetătorii de la American Cancer Society. „Creșterea cancerului colorectal cu debut precoce este un fenomen global”, a declarat unul dintre autori, Dr. Hyuna Sung. „Studiile anterioare au arătat această creștere în țările occidentale cu venituri predominant ridicate – dar acum, ea este documentată în diferite economii și regiuni din întreaga lume”.
Care sunt primele semne și simptome ale cancerului intestinal
Și oamenii trebuiau să fie conștienți de primele semne și simptome, cum ar fi sângele prezent în fecale. Alte simptome pot include: o schimbare persistentă a tranzitului intestinal – mers la toaleta mai des, cu scaune mai moi, dureri abdominale, disconfort sau balonare.
Cauzele creșterii ratei cancerului intestinal pot ține și de o diagnosticare mai timpurie
Cancer Research UK a subliniat că ratele la adulții tineri au rămas scăzute, aproximativ unul din 20 de cancere intestinale din Regatul Unit fiind diagnosticat la persoanele sub 50 de ani. Din cele 44.100 de cazuri noi în fiecare an în Regatul Unit, aproximativ 2.600 au fost în 25-49 de ani. Purtătorul de cuvânt Jon Shelton a declarat: „Numărul de cazuri de cancer de intestin cu debut precoce, atât pentru bărbați, cât și pentru femei, în fiecare an în Regatul Unit, este foarte scăzut, prin urmare este dificil să spunem cu certitudine de ce vedem ratele crescând într-un ritm mai rapid într-un grup decât în altul”. Dar factorii de risc precum dieta, obezitatea, alcoolul și fumatul ar putea fi implicați. „Îmbunătățirile în materie de depistare, ceea ce înseamnă că oamenii sunt diagnosticați la o vârstă mai tânără, ar putea juca, de asemenea, un rol-cheie în creșterea ratelor”, a adăugat Shelton. Dr. David Robert Grimes, expert în biostatistică, de la Trinity College din Dublin, a declarat că sunt necesare mai multe cercetări. „Această constatare este interesantă – dar trebuie să rezistăm impulsului de a sări la concluzii, mai ales cu date contradictorii și complicate”, a spus el. „În timp ce titlul ar putea părea îngrijorător în mod izolat, ar putea însemna, de asemenea, că screening-ul și detectarea îmbunătățită ne permit să prindem cancerele mai devreme”.
Cum ar putea modifica tehnologia corpul uman și cum vor arăta oamenii în 2100
Cercetătorii au creat un model 3D al unui om din viitor pentru a ilustra efectele negative ale utilizării îndelungate a smartphone-urilor și computerelor. Un model 3D numit „Mindy” arată posibile modificări precum cocoașă, mâini care arată niște gheare și creier mai mic, relatează Daily Star citat de libertatea.ro.
Modelul „Mindy”: cocoașă și gât îngroșat Tehnologia ar putea modifica dramatic corpul uman până în 2100, conform unui studiu recent. Cercetătorii au creat un model 3D numit „Mindy” pentru a ilustra posibilele schimbări fizice cauzate de utilizarea excesivă a dispozitivelor electronice.
Modelul „Mindy” prezintă mai multe modificări alarmante, precum spate cocoșat și gât îngroșat Din cauza orelor petrecute aplecat asupra telefoanelor și computerelor, oamenii ar putea dezvolta o postură cocoșată.
Caleb Backe, expert în sănătate de la Maple Holistic, explică: „Petrecerea orelor privind în jos la telefon suprasolicită gâtul și dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii gâtului trebuie să depună efort suplimentar pentru a susține capul. Pleoape duble, creier mai mic, craniu îngroșat Ținerea îndelungată a telefoanelor mobile ar putea duce la deformarea mâinilor. Dr. Nikola Djordjevic avertizează.
Cercetătorii sugerează că expunerea la radiațiile emise de smartphone-uri ar putea duce la îngroșarea craniului și micșorarea creierului.
Studiul sugerează că oamenii ar putea dezvolta pleoape duble pentru a-și proteja ochii de lumina nocivă emisă de ecrane. „Supraexpunerea la tehnologie poate uneori să fie în detrimentul sănătății noastre” Jason O’Brien, care a coordonat studiul, concluzionează: „Tehnologia ne oferă confort, conectivitate, divertisment și multe altele, dar există un compromis. Supraexpunerea la tehnologie poate uneori să fie în detrimentul sănătății noastre”.
Deși aceste predicții par alarmante, ele subliniază importanța utilizării echilibrate a tehnologiei și a menținerii unei posturi corecte în viața de zi cu zi.
Cea mai bună plantă diuretică pentru detoxifierea de primăvară
Dacă ai probleme cu retenția lichidelor în corp, vrei să slăbești sau să faci o cură de detoxifiere, folosește măcriș.
Bogat în vitamina C, măcrișul era cunoscut în trecut ca antiscorbutic. Mai conține cantități importante de fier. Are proprietăţi depurative, preţioase pentru cura de detoxifiere de primăvară, pentru eliminarea din organism a „deşeurilor” acumulate din cauza alimentaţiei specifice din perioada de iarnă.
In ceea ce priveste compușii organici, macrișul conține flavonoizi, antociani și polifenoli, ale căror principală acțiune este prevenirea formării radicalilor liberi si lupta împotriva îmbătrânirii pielii.
Este uşor diuretic şi laxativ, tonic şi remineralizant.
Are însă şi o serie de contraindicaţii severe: în colici nefritice şi litiaze oxalice. De asemenea, nu se va consuma de către cei care au ulcer sau gastrită hiperacidă.