S-au născut băieți, dar la 17 luni părinții au decis să îi schimbe sexul unuia dintre gemeni

Cazul familiei Reimer a devenit cunoscut în toată lumea ca un experiment științific eșuat, care a distrus viețile a patru persoane. Părinții adusese pe lume gemeni băieți, perfect sănătoși, erau în culmea fericirii.

separator

Bruce și Brian Rimer s-au născut în Canada în anul 1965, iar o banală operație de circumcizie le-a marcat viețile pentru totdeauna. În urma intervenției, lui Bruce i s-a tăiat din greșeală penisul, iar medicii le-au spus părinților că nu se mai poate face nimic, nicio operație de reconstructie nu ar mai fi putut să îi reatașeze micutului organul genital secționat.

Părinții copilului au auzit despre un medic cunoscut, Dr. John Money, și despre numeroasele operații de schimbare de sex efectuate de acesta. Ei au crezut atunci că au găsit rezolvarea problemei lor. În loc să încerce să îi reconstruiască organul genital, Dr. Money i-a convins pe părinți că singura șansă ca fiul lor să ducă o viață normală este operația de schimbare de sex. La 17 luni, Bruce a fost supus unei castrări totale urmate de o operație de reconstrucție a organelor genitale prin care băiatul a fost transformat în fată.

Organismul lui Bruce nu mai producea testosteron. Dr Money le-a spus părinților să înceapă să o strige Brenda și să aibă grija să nu afle niciodată adevărul. Teoria medicului era următoarea: genul unei persoane poate fi determinat de modul în care este crescută aceasta. Adică, dacă Bruce va fi crescută ca și Brenda și va fi supus câtorva intervenții chirurgicale care vor fi necesare de-a lungul anilor, acesta nu va avea nicio problema în a se identifica ca femeie, chiar daca a fost născut baiat.

De aici a început drama acestei familii. Dr Money a ținut-o sub strictă observație pe Brenda și făcea note de observație după fiecare control. În primele note făcute după intervenție, medicul scria că, deși comportamentul copilului are tendințe masculine, este foarte energică și rebelă, conduita acesteia este conformă cu cea a fetelor de vârsta ei și se diferențiază de comportamentul fratelui său geaman.

Când Brenda a împlinit 9 ani, medicul a declarat operația de schimbare de sex și experimentul un adevărat succes. Când a împlinit 13 ani și a început pubertatea, lucrurile au început să se schimbe radical. Cel mai greu îi era să interacționeze  cu oamenii. Faptul că se chinuia să se integreze în societate era vizibil pentru toata lumea. „Era foarte masculină și nu o puteam convinge să facă lucruri tipic feminine. Toată copilăria, Brenda nu a avut prieteni. Toata lumea râdea de ea și o poreclea femeia cavernelor”, a declarat mama copilului.

Brenda a devenit o singuratică. Intra des în altercații cu băieții, s-a izolat și nu petrecea deloc timp cu alte fete. Chiar și Dr. Money, cel care declarase experimentul un succes, vedea că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcție bună. Cu toate acestea, el i-a convins pe părinți ca aceasta este doar o faza care va trece odata cu pubertatea. Starea psihica a fetei se înrăutățea, iar părinții au decis să ceara și o altă părere medicală, dezamagiți de faptul ca medicul Money i-a înselat. Părinții au fost sfătuiți de psihologi să le spună copiilor adevărul. Vestea a căzut ca un trăsnet peste cei doi frați.

Brenda a decis imediat să își faca o operație de schimbare de sex și a devenit David. Abia atunci a simțit ca viața sa a căpătat imediat un sens. Pentru că el nu putea avea niciodată copii, a decis să adopte cei trei copii pe care femeia pe care a luat-o de soție îi avea dintr-o relație anterioară.

Din pacate, povestea familiei Reimer nu are un final fericit. Brian, fratele său geamăn care a fost ignorat de către părinții prea preocupați de transformarea celuilalt băiat în fată, și-a găsit refugiul în droguri și a murit din cauza unei supradoze. Căsătoria și schimbarea de sex nu a putut să îl scoată pe David din depresia și deziluzia în care și-a trăit viața și în anul 2004, când împlinise 38 de ani, s-a sinucis.

sursa

Jurnalistul Dan Jelescu a fost eroul unei farse de proporții, în direct, la TV! Vezi cum l-au felicitat colegii de breaslă
Articolul anterior
New York Post a inclus Moldova în Topul destinațiilor turistice 2018!
Articolul următor
Alte articole interesante