Tratamente naturiste cu flori de liliac. Iată cum poți să le utilizezi!

Pe lângă frumusețea și mirosul lor plăcut, florile de liliac au foarte multe proprietăți terapeutice. Acestea sunt un remediu cu acțiune antiinflamatoare puternică, substanțele conținute le conferă proprietăți astringente, vasodilatatoare, antibacteriene, antireumatice, regenerante. Florile de liliac sunt folosite sub formă de infuzii, decocturi, tincturi, cataplasme, unguente.

separator

Gargara cu infuzie din flori de liliac ajută în vindecarea laringitei și a altor afecțiuni inflamatorii ale gâtului.

Efectul lor antiinflamator este apreciat în medicina populară, de secole, florile fiind utilizate în tratarea durerilor lombare, bolilor musculare și articulare, artritei și reumatismului, pentru ameliorarea inflamațiilor. Se pot aplica comprese cu tinctură sau decoct din flori de liliac.

Unguentul din flori de liliac este recomandat ca remediu pentru vânătăi, zgârieturi, eczeme, răni, ameliorarea nevralgiilor, durerilor reumatice sau celor provocate de artrită.

Tinctura din flori de liliac se obține umplând o sticlă, pe jumătate, cu flori, peste care se adaugă alcool, până la un litru. Compoziția se păstrează la întuneric 2-3 săptămâni după care se filtrează și peste lichidul obținut se toarnă apa distilată, în proporție de 1 la 2. Amestecul obținut se folosește sub formă de comprese pentru zona afectată.

Unguentul se prepară din 40 de grame de flori de liliac, puse la macerat într-un litru de ulei, timp de două săptămâni, într-un loc întunecos și cald. Zonele dureroase se ung cu acest amestec, de câteva ori pe zi, masându-se ușor, scrie agerpres.ro.

Uleiul esențial din flori de liliac are puteri mai puternice decât s-ar fi crezut, ceea ce-l recomandă pentru băi calde de detoxifiere și relaxare musculară.

În magazinele specializate poți găsi uleiul, dar îl poți prepara și acasă. Ai nevoie de ulei de măsline extravirgin în care să mărunțești florile de liliac și lasă câteva zile ca aromele se să întrepatrundă între ele. Asa vei obține un ulei cu proprietăți duble. Vei observa că pielea va deveni mai luminoasă, mai netedă și mai elastică grație uleiurilor volatile naturale din liliac.

Locuitorii din Bălți sunt testați pentru Covid-19 fără a ieși din casă
Articolul anterior
Atât de diferiți și totuși împreună: 10 cupluri fericite pe care nimeni n-ar fi pariat
Articolul următor
Alte articole interesante