Este normal să transpiri la sală?

În mod fiziologic, omul are nevoie să transpire deoarece apa care este eliminată din organism este importantă pentru a regla temperatura corpului . Cert este că fenomenul transpiraţiei poate să varieze de la om la om – unii, de natura lor, pot să transpire mai intens, alţii mai puţin. Există însă un remediu eficient, care le pune pe toate la locul lor.

separator

Transpiraţia excesivă sau, în termeni medicali, hiperhidroza poate fi primară , atunci când apare la persoane sănătoase ce aparent nu suferă de boli ce cauzează transpirația, şi secundară, care apare în contextul unor maladii existente, cum ar fi afecţiunile glandei tiroide, suprarenale, diabet zaharat, dereglări neurologice vegetative, stări febrile ş.a.

Hiperhidroza poate afecta ambele sexe în egală măsură, iar deseori această tulburare are caracter ereditar, fiind manifestată la mai mulţi dintre membrii familiei. În acelaşi timp, există persoane care de natura lor transpiră mult mai uşor şi mai accentuat decât altele.

Transpiraţia se produce mai intens în anumite părţi ale corpului, cum ar fi palme, tălpi, subsuori, faţă, scalp, gât, spate, regiunea inghinală, organele genitale și mai rar, tot corpul.

O mare parte din transpirație nu are miros. Aceasta este produsă de glandele ecrine, cele mai numeroase glande sudoripare răspândite pe tot corpul.

Transpiraţia produsă de alte glande, numite apocrine, este singura care miroase. Glandele apocrine se găsesc prioritar la nivelul axilei, zonei inghinale, buzei superioare şi scalp. Glandele apocrine sunt stimulate atunci când ai o stare de stres, teamă, anxietate și excitare sexuală.

În acelaşi timp, trebuie să știi că mirosul transpiraţiei în cea mai mare parte este determinat de către bacteriile şi ciupercile care colonizează în mod normal suprafaţa pielii şi care schimbă mirosul transpiraţiei odată ce glandele aruncă secrețiile lor afară, pe tegumente.

Exerciţiile fizice reglează funcţiile sistemului nervos vegetativ  

Sportul acţionează benefic asupra organismului fiind un regulator al sistemului nervos vegetativ. La om sistemul nervos vegetativ include două structuri antagoniste – simpatică şi parasimpatică, ce coordonează împreună toate funcţiile sistemelor şi organelor interne, muşchi, glande, vase de sânge ş.a.

În timp ce sistemul nervos vegetativ simpatic este responsabil de creşterea frecvenţei pulsului, constricţia vaselor de sânge, intensificarea transpiraţiei, porţiunea parasimpatică manifestă efecte opuse, antagoniste asupra sistemelor de organe.

Practicarea regulată a sportului sporeşte tonusul ramurii parasimpatice a sistemului nervos vegetativ. Exerciţiile fizice cresc toleranţa la efort care, pe termen lung, la nivel fiziologic se manifestă prin rărirea frecvenţei contracţiilor inimii, a pulsului. Sportul întăreşte inima, normalizează funcţiile glandelor și  organelor interne. Persoanele antrenate fizic au bătăile cardiace puternice, inima sănătoasă, corpul viguros şi controlează mai bine fenomenul transpiraţiei decât persoanele ce duc un mod de viață sedentar.

Ce sunt Băuturile izotonice Oshee?

Băuturile izotonice OSHEE sunt băuturi pentru noua generație de oameni care trăiesc o viață activă.

În timpul exercițiilor fizice organismul pierde lichide precum și vitamine importante, carbohidrați intenși, electroliți precum sodiu și potasiu.

Băuturile izotonice OSHEE, datorită sintezei lor avansate cu carbohidrați, electroliți de sodiu și potasiu și cinci vitamine esențiale B3, B5, B6, B7 și E, oferă organismului toată hidratarea necesară pentru a crește nivelul de rezistență.

Isotonic Drink

Scopul lor principal este de a regla apa și electroliții din corpul uman și de a susține sistemul muscular.

Băutură izotonică OSHEE:

  • Sursă de vitamine, minerale, carbohidrați
  • Potolește setea
  • Oferă energie
  • Crește rezistența

Oshee combină: carbohidrați, minerale și vitamine, a căror sarcină principală este de a reface rezervele de electroliți irosite și de a restabili echilibrul apă și sare.

Cu Oshee, vă puteți potoli setea, precum și să mențineți rezistența și potențialul energetic al organismului.

Actrița Chrissy Metz a slăbit 45 de kg, în cinci luni

Cunoscută pentru rolul ei emblematic din serialul de la NBC „This Is Us”, actrița a fost pe deplin deschisă despre călătoria ei de slăbire din viața reală, la fel ca personajul ei din dramă, Kate Pearson. În timp ce era o actriță de succes, Metz se gândea constant la lupta ei continuă cu greutatea. Această luptă a dus în cele din urmă la eliminarea a 45 de kg.

First Look at Chrissy Metz hosting Meet Your Makers Showdown! -

Deși Metz nu mai lasă greutatea să interfereze cu succesul ei, a fost o călătorie lungă pentru ea să se simtă confortabil în pielea ei. În timpul eforturilor ei de slăbire, ea a făcut câteva schimbări în stilul de viață pentru a ajuta la pierderea kilogramelor. Potrivit People, Metz a slăbit 45 de kilograme mâncând mai puțin și făcând mai multă mișcare.

„Tot ce am făcut a fost să mănânc o dietă de 2.000 de calorii și să merg 20 de minute pe zi”, a spus ea pentru People.

Dezechilibrul caloric este cauza numărul unu a creșterii în greutate. În esență, dacă mănânci mai multe calorii decât arzi, atunci vei ajunge să te îngrași. Mai ales în zilele noastre, avem tendința de a mânca alimente procesate mai bogate în calorii și mai puține alimente integrale. Stăm mai mult pe scaun, ceea ce nu ajută la scăderea în greutate. De aceea, consumul unui număr mai mic de calorii și mișcarea, chiar și pentru o perioadă scurtă, pe parcursul zilei pot fi benefice pentru pierderea în greutate.

Este important să te concentrezi pe calitatea și cantitatea alimentelor.

Chrissy Metz Weight Loss 2022: Can A Plus Size Actress Do It? - Daily Hawker

Slăbirea lui Metz s-a întâmplat rapid, în decurs de 5 luni. Ea a avut nevoie să slăbească pentru a ajunge în lumea filmului. De atunci, din fericire, ea a devenit mai atentă cu corpul ei, concentrându-se pe a fi sănătoasă pentru ea însăși, nu pentru mass-media.

Chrissy Metz și-a dorit să-și schimbe complet viața

Metz a spus pentru publicațiile internaționale că ia măsuri pentru a pierde în greutate. Cu toate acestea, ea clarifică că opririle de-a lungul călătoriei sale de pierdere în greutate nu sunt pentru nimeni, în afară de ea însăși.

„Vreau să am un corp în formă, sănătos și să nu fiu pusă într-o cutie. Nu vreau să fiu limitată de nimic”, spunea Metz în interviu.

sursa

Sore a dezvăluit cum a slăbit 30 de kg. După sarcină, artista a avut probleme cu greutatea

În urmă cu aproape 6 ani, Sore a trecut prin cel mai frumos moment al vieții sale: a devenit mamă pentru prima oară. A trecut mult de atunci, însă artista și-a dorit să-și împărtășească secretele cu publicul său. 

De ce nu s-a căsătorit Sore cu tatăl fetiței sale, după 9 ani de relație:  „Ne-am convins amândoi că...”

În luna martie a anului 2016, Sore a devenit mamă pentru prima oară. A născut o fetiță superbă, pe care a decis s-o numească Erin.

Sarcina și-a pus însă puternic amprenta asupra organismului său, iar cele aproape 30 de kilograme pe care le avea în plus în acel moment i-au atras și critici pe măsură. Artista a recunoscut că în lunile în care și-a purtat fiica în pântec nu s-a abținut deloc de la mâncare, așadar s-a așteptat ca procesul de slăbire ce va urma să fie unul destul de lung.

Cu toate acestea, nu s-a lăsat niciodată afectată de cuvintele grele care i-au fost adresate. A preferat să slăbească încet, făcând schimbări semnificative în stilul său de viață. A preferat să mănânce cantități mai mici de mâncare și să facă sport, iar din rutina sa nu au lipsit nici procedurile de remodelare corporală.

„Am slăbit kilogramele din timpul sarcinii și un pic mai mult de atât în decursul a 9 luni, eu am considerat-o o victorie, nicidecum altfel, iar dacă au fost comentarii răutăcioase în acea perioadă, pe cuvânt dacă le-am auzit. E adevărat că am fost avertizată, din timpul sarcinii, că voi trage greul după naștere, pentru că, n-am să te mint, mi-au plăcut burgerii foarte mult pe parcursul celor 9 luni de sarcină. Dar am slăbit ușor, mâncând puțin, făcând sport și proceduri corporale”, a povestit Sore, pentru revista Viva.ro.

Unul dintre secretele lui Sore pentru a scăpa de kilogramele în plus a fost faptul că nu a consumat aproape deloc carne. Nu a fost o schimbare impusă, ci mai degrabă ceva ce i-a venit natural. Artista a mărturisit că nu se abține de la mâncare atunci când are poftă, dar respectă un stil de viață care o ajută să slăbească.

„Nu simt o atracție față de carne, în mod deosebit, de aceea mi-a fost ușor. Dacă îmi e poftă să gust, gust, însă trec săptămâni întregi fără să mănânc carne și îmi e foarte bine așa. Am tot citit și articole care spun cât influențează carnea aspectul pielii și pentru că mă știu posesoarea unui ten sensibil cu tendințe acneice, pe care m-am luptat mult timp să-l aduc într-o formă bună, îți dai seama că încerc să văd dacă funcționează. Și, în cazul meu, e varianta câștigătoare. Mănânc și dulciuri, de fapt, mănânc orice poftesc, însă în porții decente și țin intermintent fasting (adică de la ultima masă din seară până la prima de a doua zi trec 16 ore) de câțiva ani”, a mai adăugat artista pentru aceeași sursă menționată anterior.

sursa

Ea are cel mai sexy posterior din lume! Foto
Articolul anterior
Sunt sănătoşi copiii concepuţi în eprubetă? Ce spun medicii
Articolul următor