Exercițiul care arde de 6 ori mai multe calorii decât jogging-ul!

Este vorba despre un exerciţiu simplu, dar mai neobişnuit, pe care specialiştii îl recomandă ca fiind o bună modalitate de a scăpa de kilogramele în plus. Dacă îl practici măcar de trei ori pe săptămână, te ajută să arzi de 6 ori mai multe calorii decât alergatul. În plus, acesta tonifiază bine anumite grupuri de muşchi.

separator

101866585_0

Retro-alergarea, alergatul cu spatele sau alergatul înapoi, cum a mai fost numit acest gen de alergare, se pare că aduce mult mai multe beneficii decât jogging-ul, ajutându-te să arzi mai multe calorii.

În cadrul unui experiment recent, s-a observat că atunci când alergăm cu spatele, talpa este rulată în sens invers, ceea ce face ca muşchii să muncească mai intens şi să ardă un număr mult mai mare de calorii.

fffNu numai că este un exerciţiu care te ajută să arzi de 6 ori mai multe calorii decât jogging-ul, dar se pare că alergatul cu spatele sau retro-alergarea protejează genunchii şi reduce riscul accidentărilor la nivelul picioarelor.

În plus, trebuie să ştii că 100 de paşi înapoi reprezintă echivalentul a 1000 de paşi normali, aşa că poţi să alergi mai puţin şi să arzi multe calorii.

Pentru că este un exerciţiu dificil trebuie să îl introduci treptat în programul tău, până te vei obişnui şi nu vei mai simţi o dificultate să practici acest tip de mişcare. tttttt

Care sunt beneficiile alergării cu spatele?

Arzi de 6 ori mai multe calorii decât prin alergarea normală

Deoarece exerciţiul este mai intens şi arderea caloriilor va fi una mai alertă. Specialiştii susţin că acest tip de mişcare, făcut timp de 15-45 de minute, de trei ori pe săptămână, timp de o lună şi jumătate, duce la pierderea a 2,5% din greutatea corporală.

Muşchii picioarelor vor fi tonifiaţi

Retro-alergarea ajută la tonifierea muşchilor picioarelor, fără să pună o presiune foarte mare asupra genunchilor, lucru care se întâmplă în cazul alergării normale. Toate grupele de muşchi de la nivelul picioarelor vor fi intens lucrate.

Îmbunătăţeşte postura corpului

Datorită poziţiei noi de alergare, spatele va sta în permanenţă drept pe măsură ce te mişti. Acest lucru îmbunătăţeşte postura corpului şi ajută la ameliorarea durerilor din zona lombară, cauzate de o postură nepotrivită în timpul alergării normale.

Întăreşte abdomenul

Spatele drept şi abdomenul puternic sunt buni aliaţi. Atunci când menţii spatele drept în timpul alergării şi muşchii abdominali sunt lucraţi.

sursa

Madonna a promis că le face sex oral celor care o votează pe Hillary Clinton. Iată ce i-a răspuns unui bărbat care a făcut asta
Articolul anterior
La doar 12 ani confecţionează jucării pentru copiii bolnavi din spitale! Video
Articolul următor
Alte articole interesante