Febra musculară este resimţită la 24-72 de ore după efort fizic şi se caracterizează sub forma unei dureri puternice şi un tonus ridicat la nivelul muşchilor. În urma unui efort fizic intens se produc mici fisuri, mici rupturi la nivelul fibrelor musculare, ca rezultat se elimină o substanţă numită acid lactic.
Durerile musculare apar deseori după o perioadă de sedentarism, dar şi din cauza faptului că muşchii nu conţin suficient lichid. În cazul unei dureri de febră musculară îţi poţi continua antrenamentele, deoarece prin intensificarea circulaţiei sângelui, este eliminat acidul lactic din muşchi, prin urmare calmează durerea.
Pentru a ameliora disconfortul creat de febra musculară de după antrenament există câteva remedii simple, care te ajută să scapi de aceste simptome:
Ideal ar fi ca după antrenament să faci o baie caldă, pentru a crea o vasodilataţie, ca toxinele să fie preluate de circulaţia sanguină şi detoxifiate la nivel hepatic, apoi eliminate la nivel renal.
Masajul de relaxare ne ajută la diminuarea febrei musculare, deoarece presiunea exercitată asupra muşchilor ajută la eliminarea acidului lactic, substanţa responsabilă de apariţia durerilor. Chiar dacă masajul este puţin dureros, efectul este benefic şi durerile dispar mai repede.
Citește continuarea pe unicasport.md!