Sportul este sănătos, atât pentru corp cât și pentru minte, de aceea se recomandă practicarea activităților fizice de cel puțin trei ori pe săptămână. În condițiile în care programul tău de zi cu zi este aglomerat și nu-ți mai rămâne timp să mergi la sală? învață cum să-ți amenajezi acasă un spațiu destinat practicării sportului, unde poți să-ți iei porția de sănătate la orice oră!
![separator](https://unica.md/wp-content/themes/unica-theme/img/separ_article.png)
De ce aparate și accesorii pentru fitness ai nevoie?
Pentru a-ți amenaja o sală de fitness acasă ai nevoie de o sumă mai mare de bani, însă poți să achiziționezi doar câteva aparate, care să fie folosite pentru antrenarea mai multor grupe de muschi. De exemplu, începe prin a-ți cumpăra un set de gantere reglabil. Astfel, în funcție de capacitatea fizică pe care o ai, vei seta o anumită greutate cu care să lucrezi.Apoi, nu uita de coardă, care este instrumentul perfect pentru un antrenament cardio. Mai ales dacă locuiești la casă, poți face acest tip de activitate în curte, în aer liber. Îți îmbunătățești în acest fel circulația sangvină și este și un mod foarte distractiv de a face mișcare.
Dacă ai destule resurse financiare dar și suficient spațiu, investește într-o bandă de alergat. O jumătate de oră de antrenament pe bandă te va energiza și-ți va da o stare de bine. O altă opțiune este să iei o bicicletă de fitness, sau un stepper, care este mai accesibil.
Bineînțeles că sunt și o mulțime de exerciții pe care poți să le faci fără aparate și care dau roade odată executate corect, însă pentru un antrenament complet amenajează-ți chiar în propria locuință o mică sală de sport.
În paralel cu efortul fizic, încearcă și câteva ședințe de masaj. Pentru că lipsa timpului este iarăși o problemă, caută un fotoliu masaj la preț accesibil și bucură-te de beneficiile sale la orice oră din zi și din noapte.
Care sunt echipamentele speciale de sport pe care trebuie să le ai
Ca să te simți exact ca în sala de fitness, folosește echipamente speciale pentru sport. Îmbrăcămintea și încălțămintea adecvată îți pot eficientiza efortul depus și pot sa influențeze apariția rezultatelor dorite. Colanții sau pantalonii de trening, pantofii de alergare, un maiou tehnic – sunt articolele de bază pe care trebuie să le ai.
Sunt, însă și alte acesorii utile pe care poți să le folosești atunci când te antrenezi, cum ar fi:
- Suportul lombar și mănușile de fitness, extrem de folsitoare pentru antrenamentele cu greutăți sau pentru persoanele care au probleme cu spatele.
- Sistem TRX, ideal pentru o serie de exerciții pentru toate grupele musculare. Necesită un spatiu special de montare.
- Mânere pentru flotări, care reduc presiunea exercitată la nivelul coatelor.
- Protecții pentru glezne, folosite în cadrul antrenamentelor care implică miscări viguroase ale gleznei.
Sursa: www.tabu.ro