Supa cremă nu lipseşte de pe masa familiei Ştefăneţ. Asta pentru că prinţesa casei o adoră. Alexandra ştie gustul tuturor legumelor, dar nu se supără dacă mami îi dă şi o bucăţică de cărniţă de iepure sau prepeliţă. Micuţa se laudă cu şase dinţişori, aşa că, mai nou, încearcă să vadă ce poate să facă cu ei, iar merele şi bananele sunt bune la ronţăit. Ne-am dorit să aflăm reţeta secretă a supelor creme adorate de Alexandra, aşa că am pus-o pe mami la treabă. Cornelia Ştefăneţ ne-a promis un deliciu culinar gustos, dar şi sănătos – supa cremă de dovlecei.
Iată cum se prepară o supă cremă de dovlecei care va fi pe placul întregii familiei:
Ingrediente pentru supă cremă de dovlecei:
- 1/2 kilogram de dovlecei
- 150 de grame de cartofi
- 1/2 ceapă verde
- 10 frunze de pătrunjel
- 200 de mililitri de iaurt
6 pași pentru a prepara o supă cremă de dovlecei:
- Pune cartofii, ceapa și dovleceii într-o oală cu apă la fiert.
- Dacă vrei o supă cremă mai densă, agăugă apă doar cât să acopere legumele.
- Lăsă legumele la fiert, la foc mediu, și acoperă oala cu un capac.
- După ce se fierb legumele, le scoți cu o paletă și le pasezi sau le introduci într-un blender, cu excepția cepei, pe care o arunci.
- Adăugă 1 polonic de supă, precum și iaurtul, și continuă să amesteci.
- După ce puni supa în boluri, adăugă pătrunjelul. Puți servi alături de crutoane.