Fericirea îţi aduce sănătate!

Exerciţiile fizice şi alimentaţia echilibrată sunt importante pentru organismul tău, dar nu trebuie să uiţi de starea  emoţională care influenţează mai mult decât te-ai gândi sănătatea ta fizică. Fericirea sau starea de bine este descrisă în mod diferit, dar fiecare o simte şi trăieşte reeşind din experienţa proprie. Dacă nu ştiai, atunci află că există o conexiune puternică dintre fericire şi felul în care arăţi, priveşti, simţi şi trăieşti. Despre cum poţi fi sănătoasă simţindu-te fericită, e bine să ştii că…

separator

Clipele de fericire pe care le trăieşti lasă o amprentă puternică asupra sănătăţii tale.  Studiile au demonstrat că în momentele de beatitudine, capacităţile fizice sunt aduse la maxim. Eşti mai ageră, mai atentă, devii flexibilă şi uşor adaptabilă schimbărilor şi mai ales nu ai probleme cu respectul de sine. Începi să priveşti cu optimism, iar scopurile care îţi păreau irealizabile acum sunt doar la câţiva paşi distanţă. Poţi spune că acestea sunt doar schimări psihologice.

Cum ar putea influenţa starea de spirit sănătatea fizică? Dacă ai stat vreodată să te gândeşti, atunci ai observat că în momentele de fericire eşti mai puţin predispusă îmbolnăvirii şi asta pentru că emoţiile pozitive întăresc sistemul imunitar. De asemenea începi să acorzi mai multă atenţie la felul cum arăţi, astfel în aceste trăiri de euforie te „atacă” gânduri corecte cum ar fi: să mergi la antrenamente şi să-ţi tonifiezi întregul corp. Tot în această listă se include şi schimbarea de imagine care presupune nu doar schimbarea garderobei, dar şi felul de a te machia, de a-ţi prinde părul etc. Gândurile frumoase, pline de entuziasm şi speranţe te fac mai statornică şi-ţi păstrează verticalitatea mai mult timp, iar aceasta se întâmplă datorită faptului că impactul pe care îl au aceste trăiri sunt mai durabile în timp. Ceea ce înseamnă că zâmbetul se păstrează pe buzele tale mai multe zile consecutiv.

Pentru că emoţiile pozitive traversează toată fiinţa ta, trebuie să ştii că oamenii fericiţi au inima şi arterele mai tinere iar vârsta biologică nu corespunde cu cea din buletin. Tensiunea arterială este scăzută, iar ritmul cardiac este constant.

Luna decembrie este perioada în care fericirea te copleşeşte fără a-ţi da seama şi tot ce-ţi rămâne este să te bucuri de aceste clipe de poveste, să fii alături de cei dragi, să-ţi pui o dorinţă în noaptea de Revelion şi să ştii că toate acestea te vor face mai sănătoasă.

Text: Rada Baltag

Un nou produs marca “ZdoB și ZduB”
Articolul anterior
Podari.md – mai mult decît un simplu cadou!
Articolul următor
Alte articole interesante