Nu mănânci dar tot te îngraşi?!

Gata! Renunţ la dietă! Mănânc mai nimic dar kilogramele tot nu scad” – cel puţin o dată în istoria slăbitului ţi-a venit această idee lipsită de originalitate şi folos. E mai uşor să cedezi în faţa unei provocări, decât să-ţi vezi propriile greşeli. Înainte de a analiza cele mai frecvente şi neobservate erori, e bine să ştii că…

Nu mănânci dar tot te îngraşi

Aceste erori sunt de fapt poftele tale, care în timp ajung să-ţi creeze disconfort fizic sub formă de kilograme în plus, iar mai târziu ajungi să te lupţi cu propria persoană. De aceea, îţi recomand să scapi cât mai curând de următoarele deprinderi:

ciugulitulCiugulitul în timp ce găteşti

Deprinderea de a ciuguli vine din copilărie şi se transformă în obişnuinţă, iar apoi, când ajungi să găteşti pentru propria familie continui să urmezi acelaşi comportament. Este un cerc  vicios ce trebuie oprit, deoarece îţi aduce doar prejudicii, mai ales formelor tale. Pe lângă faptul că pentru tine această deprindere este ceva firesc, nu duci cont de cantitatea gustată. Astfel nu poţi cotrola aportul caloric ce reiese din aceste gustări după care te aşezi la masă şi te înfrupţi din bucatele gătite. Respectiv ajungi să consumi mai mult decât ţi-ai fi imaginat. O soluţie ar fi bomboanele de mentă sau scorţişoară pe care să le ţii în gură în timpul gătitului. În acest mod îţi păcăleşti papilele gustative. Desigur, ai grijă la cantitate!

Mănâncă des!

Dacă respecţi cel puţin regula celor trei mese de bază, atunci scazi considerabil şansele de a mânca neordonat. Cel mai des, când ajungi să te înfometezi, dai preferinţă produselor calorice şi nesănătoase cum sunt: patiseriile, dulciurile, ciocolatele etc. Deşi îţi pare că doar aşa vei reuşi să-ţi pototleşti foamea, te anunţ că greşeşti şi ar fi mai bine să eviţi această strategie în ale mâncatului.

vin rosuPaharul de vin roşu

Ce poate fi dintr-un  singur pahar de vin? Nimic, dacă într-adevăr rămâi, la un singur pahar de vin. Totuşi este greu să te limitezi la această cantitate, mai ales dacă eşti cu prietenele. Trecând peste această cantitate fără să-ţi dai seama îţi declanşezi dorinţa de a mânca şi apoi se întâmplă inevitabilul: bucatele sunt puse pe masă. Soluţia este să ai apă plată alături pe care să o bei alternativ.

Acestea sunt cele mai răspândite greşeli care se dovedesc a fi fatale pentru silueta ta. Dacă nici una din cele scrise mai sus nu te reprezintă, atunci fii corectă cu tine şi recunoaşte-ţi propriile slăbiciuni, deoarece kilogramele nu cresc din aer.

Fii Sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Adrenalina în vacanță: 5 destinații extreme!
Articolul anterior
Diego Maradona tătic pentru a patra oară!
Articolul următor
Alte articole interesante