„Curăţarea organismului de toxine!” – este avertizarea celor din domeniul alimentaţiei şi sportului. Dar cunoşti la ce ajută această zi în care consumi un singur produs? Dacă nu, atunci e bine să ştii că…
În organismul uman se acumulează toxine în urma modului de viaţă dezordonat şi în urma obiceiurilor alimentare nesănătoase, care necesită a fi eliminate. „Zilele de curăţare” sunt cele care te pot ajuta să slăbeşti câteva kilograme şi să elimini reziduurile din corp.
Etapele zilei de curăţare
- Mai întâi de toate, alege o zi în care efortul fizic este minim, cum ar fi sâmbăta sau diminica. Deoarece în ziua respectivă nivelul de glicogen din sânge scade, şi te simţi mai slăbită decât de obicei.
- Dacă eşti la prima încercare, atunci alege un produs caloric cum ar fi brânza de vaci degresată sau cu un procent scăzut de grăsimi (500 gr). Împarte această cantitate în cinci reprize alimentare. Ultima masă trebuie să fie la orele 19.00, după care îţi alini foamea cu ceai. Dacă ai trecut cu brio această încercare, atunci următoarea săptămână poţi trece la 1kg de fructe de sezon, exemplu (1 kg. de mere)
- A doua zi o începi cu terci. Este important să înţelegi că această zi de curăţare te-a ajutat să elimi doar o parte din toxine, de aceea următoarea zi trebuie la fel să consumi produse puţin calorice.
Aşa decurge o zi de curăţare. Nu te indispune, dacă nu reuşeşti din prima. Deşi pare simplu la prima vedere, în realitate din cauza restricţiilor pe care ţi le impui, poftele sunt mai mari. De asemenea, este important să nu exagerezi cu dezintoxicarea pentru că în acest caz vei aduce organismul la o stare de moleşeală şi vei avea stări de apatie şi oboseală. Recomandat este să ţii ziua de curăţare o dată în săptămână cu durata nu mai mult de 2 zile consecutiv.
Ai grijă de sănătatea ta, pentru că doar fiind sănătoasă vei reuşi să te bucuri de lucrurile mărunte din viaţa ta.
Text: Rada Baltag