15 citate de la cele mai puternice femei ale lumii

Sunt inteligente și de succes, dar cel mai important este, că putem învăța multe lucruri interesante de la aceste femei geniale. Mai jos, am selectat câteva citate motivaționale care te vor inspira să atingi succesul!

separator

  • Coco Chanel

“Cred în roz. Cred că râsul este cea mai bună metodă de a arde caloriile. Cred în sărut, în sărutul pasional. Cred în a fi puternic atunci când e greu. Cred că femeile cele mai frumoase sunt femeile fericite. Cred că mâine este o nouă zi şi cred în miracole.”

  • Audrey Hepburn
“Nu ţine lângă tine oameni care te trag în jos. Ai încredere în instinctele tale…relaţiile bune te fac să te simţi bine. Şi nu este vorba doar despre omul cu care te căsătoreşti, e vorba şi despre prietenii pe care ţi-i alegi.”

“Una dintre lecţiile cu care am crescut este să rămâi mereu sinceră cu tine însăţi şi să nu îi permiţi nimănui să te distragă de la îndeplinirea obiectivelor tale. De aceea, când sunt atacată pe nedrept nu acord nicio importanţă subiectului pentru că ştiu cine sunt.”

  • Michelle Obama

”Dilema nu este dacă ne putem schimba, ci dacă ne putem schimba îndeajuns de repede.”

  • Angela Merkel 
”Probabil cea mai proastă calitate a mea este că devin extrem de pasionată de ceea ce cred eu că este corect.”

”Femeile sunt cel mai mare izvor de talent neexplorat din lume.”

  • Hillary Clinton
”Alegerile pe care le facem sunt cele care ne caracterizează cel mai bine, mai mult decât o fac abilităţile noastre.”

”Avem nevoie de foarte mult curaj să luăm atitudine în faţa inamicilor şi de cel puţin la fel de mult pentru a o face în faţa prietenilor.”

  • J.K. Rowling (autorea seriei Harry Potter)
“Toată lumea vrea să meargă cu tine cu limuzina dar ceea ce cauţi tu este pe acel cineva care să ia autobuzul cu tine atunci când limuzina se strică.”

“Dacă un bărbat te doreşte nimic nu o să îl poată ţine departe de tine. Dacă nu te vrea, nu o să îl facă nimic să rămână lângă tine.”

  • Oprah Winfrey

“Defineşte succesul în termenii tăi, obţine-l după regulile tale şi construieşte-ţi o viaţă de care să fii mândră” 

  • Indra Nooyi (CEO PepsiCo)
“Trebuie să acceptăm că nu o să luăm întotdeauna deciziile corecte, că o să o dăm în bară major uneori şi să înţelegem că eşecul nu este opus succesului ci o parte din el.”

”Curajul este ca un muşchi. Ştiu din propria experienţă că devii mai curajoasă pe măsură ce îl lucrezi.”

  • Anne Sweeney (Preşedintele companiei Walt Disney)
“Uneori nu te mai vezi clar până nu te priveşti prin ochii celolrlalţi.”
“Atunci când îţi asumi riscuri înveţi că vor fi momente în care vei avea succes şi momente în care vei eşua şi că ambele sunt la fel de importante.”

Liliana Rotaru, Președinta CCF Moldova, despre dragostea de carte

De Ziua Națională a lecturii am discutat cu Liliana Rotaru, Doctor în filologie și cum mulți o cunoaștem Președinta CCF Moldova – copil, comunitate, familie. Pe lângă dragostea și grija de copii, doamna Rotaru este foarte pasionată de lectură. Ca să o descoperim mai mult în acest sens, i-am adresat câteva întrebări.

Cine v-a insuflat dragostea față de cărți?

Tatăl meu a fost un cititor avid și pasionat. A fost întotdeauna cu cartea în mână sau aproape de el. Nu mi-l amintesc altfel. Probabil, imitându-l am început să citesc.

Ce pierde un tânăr care nu citește? 

Oamenii care nu citesc pierd tare multe. Eu sper că le compensează din alte surse. Eu pot să vă spun ce câștigă cei care citesc – orizonturi mai largi de cultură, istorie, geografie, artă, relații între oameni și multe altele. Copilul câștigă o lume întreagă, poate călători, își face prieteni, trăiește adevărate aventuri alături de personaje literare și învață să înțeleagă lumea și să-și creeze relații. Pentru copilul din medii sociale dezavantajate, lectura e speranța și frumos.

Care este cartea copilăriei dvs.? 

Eu am început să citesc de foarte devreme, de la 4 ani și, desigur, gusturile mele s-au schimbat pe parcursul copilăriei. Probabil, sunt mulți oameni care, ca și mine, au trecut de la povești populare (românești și din întreaga lume) la mituri, la cărți de aventuri și apoi la clasicii literaturii românești și universale. Când eram adolescentă îmi plăceau romanele despre trecerea de la copilărie la maturitate, despre ”devenire”, așa-numitele bildungsroman. Îmi imaginam cum m-aș fi comportat într-o situație sau alta. Și acum, la maturitate îmi place această proză.

În prezent, o mare parte din oameni preferă lecturi formatoare, există riscul de a rata farmecul lecturilor beletristice? 

Lectura trebuie să răspundă nevoilor fiecărui om. Nu putem dicta ce să citească, putem recomanda doar. Și dacă cititorul preferă un anumit gen literar care îl ajută să devină o versiune a sa mai bună, e absolut OK.

Ce carte v-a influențat cel mai mult? 

Am câteva cărți preferate, dar nu mă pot opri asupra uneia. Din clasici, îmi place seria ”Comedia umană” de Balzac, îmi place poezia rusă de la începutul sec. al XX-lea, îmi place Dickens și Edgar Poe, din autorii moderni îmi plac Ian McEwan, Amor Towles, Ken Follet.

Apreciați valoarea unei cărți pe baza gustului personal sau a recomandărilor criticilor ori a prietenilor? 

Eu am câțiva scriitori preferați și de multe ori le caut cărțile. Uneori văd o referință la o carte sau autor care nu-i cunosc și mă documentez. Pot citi o recenzie la carte sau o sinopsă și dacă mă captivează, voi căuta cartea.

Cât timp dedicați lecturii? 

Eu citesc în fiecare zi, 1-2 ore, în weekend mai mult, iar în vacanță îmi ”iau” pe kindle câteva cărți.

Ce carte găsim în prezent pe noptiera dvs? 

Citesc o sagă despre o tânără evreică care este confundată cu fiica unei familii de oficiali naziști, după bombardamentul casei în care lucra menajeră. Luând identitatea tinerei moarte, protagonista are șansa de a supraviețui dar și niște riscuri enorme pentru siguranța ei fizică, dar și pentru tumultul moral. Autorul reușește să transmită conflictul ei intern între a rămâne în nouă identitate pentru a ajuta prizonierii și a fi onestă și autentică în credința și personalitatea ei.

Preferați să citiți cărți tipărite sau în format electronic? De ce? 

În ultimii 7-8 ani, de când am descoperit kindle, citesc aproape tot în format electronic, anume ca să evit kilograme de bagaj sau dilema locului pe rafturi și în dulapurile de cărți.

Ce carte ați citit de mai multe ori?

Am citit puține cărți de mai multe ori, de obicei se întâmplă când a trecut mult timp, 10 sau 20 de ani, când o carte îmi pare foarte relevantă timpului (așa am recitit 1984 de Orwell), sau am citit cartea în română sau rusă, iar acum o citesc în engleză, chiar acum am descărcate două romane ale Agatha Christie.

Vă mulțumim.

Pavel Stratan a postat pe reţele o primă fotografie cu soția

În doar câteva minute fotografia a fost apreciată cu sute de like-uri.

Interpretul Pavel Stratan a publicat marţi o fotografie cu soția sa, descrisă „Cu dulceața mea soție”. Acesta este cu adevărat un eveniment deosebit având în vedere că este pentru prima dată când face asta, scrie ea.md. Soția artistului a ales o viață departe de camerele de luat vederi. Aceasta nu a apărut niciodată la evenimentele mondene alături de soțul și copiii ei. În presă există doar câteva fotografii cu Rodica Stratan.

Pavel le-a făcut, astfel, fanilor săi o surpriză de proporții publicând pentru prima dată o fotografie cu soția sa. Artistul a scris și un mesaj: „Nu există-n lumea asta nimic mai scump și mai sfânt decât credința în Cel de Sus și încrederea în cel din dreapta!.”

Şi fiica lor, Cleopatra Stratan, a povestit într-o emisiune despre mama sa că este inginer de profesie și că are o pasiune pentru gătit.

10 oameni în ideile cărora nu a crezut nimeni

Am decis să aflăm cum au apărut cele mai de succes companii de astăzi. Vă prezentăm 10 oameni care au scris istorie cu ideile lor .

  1. În 2005, în timp ce lucrau la PayPal, trei programatori Chat Hurley, Steve Chen și Javed Karim au pus bazele companiei YouTube. Astăzi, YouTube are o audiență de aproximativ 1 miliard de utilizatori, ceea ce reprezintă aproape o treime din totalul utilizatorilor de internet.

2. Lipsa adidașilor ieftini din magazine l-a împins pe alergătorul Phil Knight să comande din Asia și să vândă în SUA. În 1965, și-a numit compania „Nike” (după zeița victoriei, Nike). Astăzi, Nike este compania numărul unu în industria sportivă.

3. Un baiat suedez a vandut cărți de Crăciun, ciuperci și fructe de pădure, iar la vârsta de 17 ani , Ingvar, a deschis IKEA . Astăzi Ingvar are  aproape 400 de magazine în întreaga lume. Iar IKEA nu este doar un magazin, ci practic un parc de distracții pentru cei care vor sa isi modernizeze casa.

4. Kevin Systrom era pasionat de fotografie și era încântat de ideea unui startup. Pe 6 octombrie 2010 Instagram a intrat în App Store si asa a început era fotografiei mobile.

5. În 1918, 4 tipi americani iubitori de cinema – frații Harry, Albert, Sam și Jack Warner – au creat Warner Bros. Harry și Albert s-au ocupat de finanțe, iar Sam și Jack s-au ocupat de realizarea filmului. Astăzi, sigla companiei entuziasmează mintea tuturor iubitorilor de filme de îndată ce o văd pe ecran.

6. În 1932, tâmplarul danez Ole Kirk Christiansen a dat faliment, a rămas văduv și a rămas singur cu 4 copii . Pentru a-și menține copiii veseli a început să le facă jucării și în curând a început să si vândă câteva. El a venit cu un nume pentru jucăriile sale: „LEGO”, din danezul „leg godt”- „a te juca bine”.

7. În 1975, croitorul spaniol Amancio Ortega făcea o plimbare cu o prietenă. Au trecut pe lângă un magazin unde Ortega a văzut un palton. Asa i-a venit ideea de a-si creea propriul magazin de haine. Secretul succesului Zara stă în moda rapidă și în utilizarea de tone de date pentru a prezice tendințele. Patronul companiei Zara este numărul 4 pe lista Forbes , a celor mai bogați oameni din lume.

8. În 1940, Pietro Ferrero a început să facă dulciuri într-o mică brutărie. În 1965, frâiele au fost luate de fratele său Giovanni și apoi de nepotul său Michele, care a inventat „Surpriza Kinder”, inspirată din tradiția italiană de Paște pentru a coace dulciuri cu o surpriză în interior. Primul transport de ouă din 1972 s-a epuizat într-o oră!

9. „Apple a văzut succesul de ziua lui April Fool’s Day, 1976, la un preț de 666,66 dolari”. Ce s-a întâmplat cu creatorii săi, Steve Jobs și Steve Wozniak, ceva mai târziu este cunoscut de majoritatea populației lumii. Vom menționa doar anul 2007, un an revoluționar pentru Apple, când a fost lansat primul iPhone. In ziua de azi iPhone ocupă 15% din piața telefoanelor mobile.

10. În 2008, programatorii de succes Travis Kalanick și Garrett Camp au venit la o conferință la Paris și li s-a parut foarte dificil să găsească un taxi acolo. Anul următor, UberCab a fost lansat în San Francisco. Astăzi, Uber este numarul 1 ca serviciu de taxi din lume.

Au deschis sezonul estival! Vedetele și persoanele publice au defilat în ținutele designerilor autohtoni, la Fashion Soirée Resort Collections 2018!
Articolul anterior
Un moldovean s-a rătăcit în regiunea franceză Île-de-France. Se cere ajutor!
Articolul următor