Natalia Chirică: “Aș părăsi Moldova doar pentru a-mi ajuta copiii”

A urmat sfatul părinților și s-a făcut medic, doar că nu s-a regăsit în acest domeniu și a hotărât să-i fie sprijin tatălui ei, care deține o companie de construcții. Astfel, Natalia Chirică a înlocuit medicina cu șantierul. Am vrut să aflăm cum e femeia de afaceri acasă, lângă soțul și fetele ei, și iată ce ne-a dezvăluit!

separator

 • unicamd unica.md Unde v-ați petrecut copilăria și cine sunt părinții dvs.?
 • Natalia

  M-am născut în orașul Dnestrovsc din Transnistria, însă ne-am stabilit cu traiul la Chișinău, când aveam abia 5 anișori. Mama și-a dedicat viața pentru noi, a stat mereu în spate și ne-a încurajat, iar tata e director general la Glorinal, muncim împreună.

  Am avut o copilărie fericită, părinții m-au iubit și mi-au acordat toată atenția necesară, dar mi-au dat și libertate, și posibilități de dezvoltare.

 • unicamd unica.md Știu că părinții v-au văzut medic și ați urmat dorința lor. De ce nu a-ți spus din start “Nu”, dacă nu vă regăseați în acest domeniu?
 • Natalia Într-adevăr am fost medic și nu-mi pare rău că am făcut studii în acest domeniu. Nu puteam spune “nu” pentru că încă nu știam ce cale să urmez. De aceea, am plecat acolo unde m-au sfătuit părinții, aveau nevoie de un medic în familie.

 • unicamd unica.md Cum ați ajuns de la medicină în compania de construcție a tatălui dvs.?
 • Natalia În construcție am ajuns treptat, așa am și evoluat. Am început cu publicitatea, după care au urmat vânzări, relații cu publicul ș.a.m.d. Acum mă pot implica în orice.

 • unicamd unica.md Care sunt avantajele și dezavantajele faptului că munciți alături de tatăl dvs.?
 • Natalia Avantaje sunt multe, începând de la faptul că ne putem susține în momentele mai complicate. Nu ne pierdem încrederea pentru că suntem doi. Dezavantajul e că uneori, chiar dacă îmi doresc, nu pot fi dură deoarece, mai întâi de toate, e tatăl meu.

 • unicamd unica.md Pe lângă director comercial, sunteți și membră a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova. Cum vă împărțiți ziua ca să le reușiți pe toate?
 • Natalia Da, pe lângă lucru sunt implicată activ în viața socială și voluntariat. Așa am fost de când mă țin minte, nu pot sta într-o parte, nu pot fi indiferentă față de tot ceea ce mă înconjoară. Sunt zile mai pline și mai nervoase, dar având un grafic bine determinat, le reușesc pe toate.

 • unicamd unica.md Soțul și copiii nu vă reproșează că vă văd prea rar?
 • Family N. Ei văd cu ce mă ocup și unde sunt, așa că mă înțeleg. Mai mult, uneori mă roagă să mai las din activități, pentru că mă văd prea obosită. Îmi rezerv în agendă timp pentru întâlnirile cu membrii familiei pentru relaxare.  

 • unicamd unica.md Aveți două fete mari. Unde-și fac studiile? Cu ce se ocupă?
 • Natalia

  Natalia, fiica mai mare, are 18 ani și își face studiile la Londra. A absolvit școala de muzică, iar acum e la Universitate.

  Maria, fiica mai mică, are 9 ani si e elevă la Liceul de Limbi Moderne și Management. Pe lângă studiile de bază, face ore adăugătoare de engleză, franceză, spaniolă, muzică și dans. Sunt mândră de fetele mele.

 • unicamd unica.md Cum obișnuiți să petreceți timpul împreună?
 • Natalia Nu petrecem prea mult timp împreună. Chiar și atunci când Natalia e acasă, are programul ei: prieteni, muzică, sport. Însă, avem și interese comune: mergem la film, la jocuri interactive, la restaurant. Cu cea mică mergem la Roller Drome, la Aventura Parc, la plimbări, ne place să petrecem timpul activ. Fiind foarte ocupată, ziua de vineri e cea a întâlnirii cu soțul. Mergem la teatru, la concerte.

 • unicamd unica.md Cât de des reușiți să gătiți și să vă ocupați de treburile gospodărești?
 • Natalia Gătesc atunci când așteptăm oaspeți, atunci când vreau ceva nou și gustos, atunci când Maria mă roagă să facem mâncare împreună. Fac doar treburile gospodărești minore, în rest mă ajută o doamnă care e de 20 de ani în casa noastră. Fără ea, m-aș pierde.

 • unicamd unica.md Dacă ați avea posibilitatea, v-ați dori să schimbați ceva din trecutul dvs.?
 • Natalia Aș face studii manageriale în străinătate și aș dezvolta afacerea familiei la un alt nivel.

N-aș putea trăi fără… fetele mele.

Nu îmi place la mine… că sunt grăbită și întârzii peste tot.

Sexul slab… e frumusețe, blândețe, dragoste și așa ar trebui să rămână indiferent de profesie. Pantofi cu toc la oficiu, sportivă pe șantier, dură la muncă și blândă acasă.

Dacă mașină, atunci să fie… Skoda Superb, e o combinație între eleganță, preț și calitate. Dacă am vorbi despre o marcă mai scumpă, atunci Land Rover, știe Regina Angliei ce să aleagă. (zâmbește)

Dacă aș avea mai mult timp liber… aș citi…Tare îmi place să citesc, dar mă limitez doar la jumătate de oră înainte de somn.

Voi fi o soacră… prietenoasă, înțelegătoare și foarte deschisă la orice idee.

Cea mai mare realizare… sunt casele noastre frumoase, în care trăiesc mii de familii.

Aș părăsi Moldova doar pentru… a-mi ajuta copiii în viață. Mama mea a făcut același lucru.

Mașina Anișoarei Loghin a fost „înecată” pe o stradă din Capitală!
Articolul anterior
Cumpără un frigider ATLANT și primește garanție
Articolul următor
Alte articole interesante