Abonează-te și primește săptămânal cele mai bune articole pe adresa ta de email

Scoici cu sos picant

INGREDIENTE: 120g ceapă 1 căţel de usturoi 85g ulei de măsline extravirgin ½ linguriţă de chili tocat sau bucăţele 1000g scoici bine spălate şi curăţate 200g piure de roşii, proaspete …

Chifteluţe cu sos de curry

INGREDIENTE (4 portii): 1 şalotă 1 căţel de usturoi ½chiflă tare, înmuiată şi bine stoarsă 600 g carne de vită tocată 1 ou sare ½ linguriţă piper ½ linguriţă maghiran …

Ciorba de linte

INGREDIENTE: 250 g linte 200 g Speck, în buc. ½ fir praz, în buc. 1 morcov, în buc. 200 g cartofi, în buc. 700 g apă 2 cubuleţe  fiertură de …

Prăjitură cu branză de vaci

INGREDIENTE (16 felii): 250 g unt moale, in buc 280 g zahăr 4 ouă 2 pachete de praf de budincă de vanilie 2 pachete zahăr vanilat 2 linguriţe praf de …

Sos de mango Vajda

Ingrediente: 70 g ulei neutral sau untura de cocos 350 – 400 g mango taiat cubulete 100 g vin alb dulce (Lacrima lui Ovidiu) 30g zeama de lamaie 130 g …

Ciocolata fără lapte “Aproape Raw”

Ingrediente: 100g Zahar (Rapadura) sau mai mult daca o vreti mai dulce (cu aceasta cantitate va fi dulce-amaruie) 1 pastaie de vanilie, taiata in sferturi (sau 1 lingurita de extract …

Lasagne la cuptor

INGREDIENTE  (pentru 6 persoane): Pentru paste: 300g făină tip 0 70g spanac, frunze 2 ouă (de 60g) 40g ulei de măsline extravirgin Pentru sos: 800g carne mixtă (porc şi vită) tăiată …

Pate de măsline

INGREDIENTE (pentru 8 persoane): Pentru pate de măsline negre: 300g măsline negre (coapte în cuptor) 1 căţel de usturoi O linguriţă de oregano Sare după gust 90g ulei de măsline extravirgin …

Chec de Paște

Acestă reţetă este ideală pentru masa de Paşte  dar nu numai, de aceea este intitulată “Chec de Paşte pentru tot anul” De Paşte se adaugă ouale aluzive, iar în restul …

Miel si risotto cu dovleac

INGREDIENTE: Resturi din friptura de miel taiate in bucati 1/2 dovleac (bostan) 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa rosie un catel de usturoi 400g orez 300g vin alb sec …

Zabaglione

INGREDIENTE (4 porții): 2    ouă 4   gălbenuşuri 90 g zahăr 300 g vin alb REȚETA: montaţi piesa pt. amestecat. puneţi toate ingredientele în oală şi amestecaţi  8 min./70°/ treapta 3, răsturnaţi imediat …

Supă cremă de mazăre

INGREDIENTE (4 persoane): 70 g ulei de măsline pentru gătit 100 g ceapă 100 g praz în bucăţi 1 linguriţă sare 400 g mazăre congelată 500 g apă RETETA: Se toarnă uleiul în bol şi se …

Miel cu spanac

INGREDIENTE (6-8 persoane): Coaja de la o lamaie 1 1/2 lingura de ulei 1kg omoplat de miel, portionat, taiat in bucati de 3cm 4 catei de usturoi 1 ceapa mare, …

Sos alb cu legume

INGREDIENTE (pentru 4 persoane): 300g sparanghel 150g dovlecel 2 inimi de anghinare O ceapă mijlocie (40 g) Un căţel de usturoi Un morcov tăiat rondele (50g) 40g ulei de măsline …

Piure de legume crude

INGREDIENTE (pentru 4 persoane): 80g ţelină (sau 50g, după dorinţă) O ceapă mică 70g morcovi 200g dovlecei 150g cartofi fierţi O frunză de sfeclă 3 frunze de busuioc 400g apă O …

Omletă cu cartofi

INGREDIENTE: 200 g cartofi, curăţaţi, tăiaţi cuburi 6 ouă 70 g smântână fermentată 1 linguriţă de sare 800 g apă 1 linguriţă frunze de ceapă verde, tăiate fin RETETA: Puneţi …

Steluțe de scortișoară

INGREDIENTE (cca.45 buc.): 400 g zahăr 200 g   migdale 150 g   masă crudă de marţipan 1 ou 1 lingură scorţişoară 15 g   Amaretto 2   albuşuri 3 picături  aromă de migdale …

Tartă Marie-Christine

INGREDIENTE : 50 g făină 10 g praf de copt (1 plic) 20 g ulei 20 g zahar pudra 20 g lapte 3 ouă 3-4 mere (sau pere, caise, în funcție …

Salata a la russe

INGREDIENTE: 600g cartofi, tăiaţi cuburi 150g morcovi, tăiaţi cuburi 100g mazăre congelată 600g apă 4 ouă, spălate Sare după gust 60g măsline, pus câteva pentru decor 60g castraveciori în oţet …

Sos de pește

INGREDIENTE (pentru 4 persoane): 200g moscardini (varietate de caracatiţă) 200g calamari 200g peşte alb fără oase O legătură mică de pătrunjel O şalotă (sau o ceapă mică) Un căţel de …

unicamd