Prima grădiniţă antistres din lume!

Din ce în ce mai multe persoane vorbesc despre noţiuni, precum stresul sau nervii. Ei bine, copiii au început să înţeleagă şi ei ce înseamnă aceste lucruri.

separator

Asta, pentru că printr-un program, conceput de specialişti din Germania, micuţilor le este oferită posibilitatea de a elimina stresul încă din copilărie.

Astfel, copiii cu vârste până la cinci ani pot fi înscrişi la grădiniţa antistres, unde micuţii sunt liberi să meargă desculţi prin iarba udă, au parte de masaj şi băi speciale pentru picioare. Programul, finanţat de sistemul de asigurări de sănătate şi de Asociaţia Kneipp, cea mai mare organizaţie de sănătate non-profit din Germania, este dedicat prevenirii îmbolnăvirilor cauzate de stres, mai ales, prin promovarea unui stil de viaţă sănătos încă de la vârste fragede.

Specialiştii spun că micuţii preiau inconştient stările şi grijile adulţilor, legate de recesiune, bani, şomaj, la o vârstă, la care nu înţeleg exact despre ce este vorba. Părinţii îngrijoraţi îi stresează pe copii şi astfel micuţilor le sunt întunecaţi cei mai frumoşi ani din viaţă de griji, ce ar trebui să fie gestionate numai de părinţii lor.

Informaţie adaptată după: www.click.ro

 

alte Articole interesante