Procesul de slăbire poate deveni unul periculos pentru organism dacă reduci extrem de mult numărul zilnic de calorii. Vechile obiceiuri alimentare comportă riscul de a aduna rapid kilogramele pierdute. Înainte să te aventurezi într-un proces de slăbire bazat pe foame și alte frustrări, ia în considerație aceste sfaturi pentru a slăbi ușor și sănătos.
1. Alege o cură de slăbire mai lungă
Dacă vei alege o cură mai lungă de slăbire, nu vei greși. Important este să faci progrese și să-ți vezi rezultatul atunci când vei urca pe cântar. Bineînțeles că, pe lângă faptul că faci mai multă mișcare, este neapărat să îți schimbi obiceiurile alimentare cu unele sănătoase. Renunță, pentru început, la produse de patiserie, margarină, dulciuri, prăjituri, cărnuri grase, mezeluri, paste, smântănă, brânză topită, pâine albă.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
2. Curele de slăbire rapide nu funcționează dacă nu îți schimbi stilul alimentar
Dacă încerci să slăbești 5 kilograme pe săptămână și revii apoi la vechile obiceiuri alimentare, kilogramele în plus riscă să se depună într-un ritm accelerat. Asta înseamnă că o să revii la vechea greutate, o să te deprimi că te-ai îngrășat din nou și o să începi o nouă cură de slăbire drastică, care, la fel ca precedenta, nu o să funcționeze. Este important să îți schimbi stilul alimentar cu unul sănătos și echilibrat, să consumi mai multe fructe și legume, mai puțini carbohidrați și dulciuri și să excluzi din meniu toate alimentele nesănătoase.
3. Încearcă să mănânci echilibrat și sănătos
Dacă organismul tău este predispus la îngrășare, cu atât mai mult, trebuie să reduci cantitatea de carbohidrați și grăsimi din meniu. Respectă programul meselor, porția de alimente, ia gustări sănătoase dacă te confrunți cu foamea, acestea pot fi semințe, fructe, migdale, iaurturi.
4. Alimente sănătoase
Ideal ar fi să consumi în fiecare zi alimente bogate în proteine (carne slabă, fasole, linte, soia, năut), grăsimi sănătoase (migdale, avocado, peste, ulei de măsline crud în salate), carbohidrați buni (mazăre, paste integrale, fasole, quinoa, ovăz, orez brun, cereale integrale), legume și fructe proaspete.
5. Nu te înfometa
Din păcate, mai toate dietele de slăbire sunt asociate cu înfometarea. Foamea nu face decât să să slăbească organismul și să împiedice arderea grăsimilor din depozite. Încearcă să iei o gustare sănătoasă de fiecare dată când ți se face foame și să ai o dietă echilibrată.
6. Multe verdețuri
Cu cât vei mânca mai multe salate, cu atât pielea ta va fi mai frumoasă, foamea va fi ținută la distanță, iar organismul nu va suferi de lipsă de vitamine. Verdețurile accelerează metabolismul, combat constipația. Este bine să consumi la fiecare masă salata verde, salată de spanac, rucola, leurdă, lobodă, stevie, urzici, broccoli, fasole verde, pătrunjel și alte verdețuri care-ți plac. Combină-le în salate cu puțin ulei de măsline (nu mai mult de 2 linguri pe zi) și vei avea o stare bună de sănătate.
7. Mergi cu o prietenă la sală și transformă acest obicei într-un stil de viață sănătos
Mai multe studii au arătat că obiceiul de a face exerciții fizice cu o prietenă te fac mai motivată și te ajută să slăbești mai repede. De asemenea, mersul la sală cu o prietenă îți creează o stare mentală bună și îți ușurează stresul, așa încât totul îți va părea mult mai ușor și vă veți bucura împreună de rezultatele obținute și starea excelentă de sănătate.