VIDEO! Inundații puternice în centrul Italiei: Șase oameni au murit

Şase persoane au murit în urma inundațiilor puternice care au afectat centrul Italiei, a anunţat joi seara Protecţia Civilă, conform agenţiei DPA citată de hotnews.ro.

Cele şase victime au murit în trei oraşe din provincia Ancona din regiunea centrală Marche, a relatat agenţia italiană de presă ANSA citând Protecţia Civilă, precizând că alte trei persoane au fost date dispărute.

Preşedintele regiunii Marche, Francesco Acquaroli, a scris pe Facebook că monitorizează „evoluţia crizei meteorologice foarte grave care ne-a lovit regiunea şi operaţiunile de salvare”.

În aceeaşi zi, Protecţia Civilă a lansat o avertizare prin care locuitorii erau îndemnaţi să se îndrepte către zone mai înalte, din cauza viiturilor.

Guvernul provincial de la Ancona spune că inundaţiile au fost consecinţa „ploilor consistente şi prelungi” care au căzut în timpul după-amiezii.

Veste bună! A fost lansat Centrul Unic de Apel pentru Consumatori

A fost lansat Centrul Unic de Apel pentru Consumatori. Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar de 60 de mii de euro al UE, fiind o colaborare între Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) și Asociația Henri Capitant de Cultură Juridică (AHCCJ), transmite IPN.

Conducerea Inspectoratului precizează că fiecare consumator care se va adresa la Centrul de Apel va primi răspunsuri rapide, consiliere sau va fi redirecționat la instituțiile responsabile.Apelurile vor fi recepționate zilnic, între orele 08:30 și 16:30. Apelurile care vor veni în afara acestui grafic vor fi înregistrate, iar consumatorii vor fi contactați înapoi de către operatori după ce vor prelucra înregistrările.„Crearea Centrului Unic de Apel reprezintă un pas strategic major în consolidarea protecției consumatorilor din Republica Moldova”, a declarat Ina Voicu, secretar general al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, la evenimentul de lansare.„Trăim într-un mediu bazat pe consum și este esențial ca fiecare consumator să aibă acces la un mecanism rapid și eficient pentru a-și rezolva problemele”, a declarat șeful ISSPNPC, Sergiu Dărănuță.Scopul inițiativei este de a îmbunătăți protecția drepturilor consumatorilor din Republica Moldova prin centralizarea și eficientizarea serviciilor de apel și consultanță pentru cetățeni. De asemenea, organizatorii susțin că proiectul este un pas important în armonizarea cu standardele Uniunii Europene.

Eroi în uniformă: Polițiștii de frontieră au salvat un copil de 6 ani rătăcit în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră au salvat un copil rătăcit în zona de frontieră, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției de Frontieră.

”Colegii noștri au demonstrat din nou că sunt mereu pregătiți să răspundă eficient la orice situație neprevăzută. În cadrul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula mobilă din cadrul SPF Lopatnic a depistat un minor de aproximativ 6 ani, care se deplasa singur și dezorientat în apropierea zonei de frontieră. Fără un adult însoțitor și fără acte de identitate, micuțul, originar din satul Bădragii Noi, a fost observat de polițiștii de frontieră pe direcția Bădragii Noi-Liveni.

Fără să stea pe gânduri, polițiștii de frontieră au intervenit prompt, asigurându-i siguranța și protecția de care avea nevoie. Profesionalismul și empatia colegilor au fost esențiale în gestionarea acestei situații, iar minorul a fost imediat preluat și transportat în siguranță la serviciul de asistență socială, unde va beneficia de tot suportul necesar.

Siguranța cetățenilor, în special a minorilor, reprezintă o prioritate pentru noi. Acțiunile noastre sunt întotdeauna orientate către prevenirea riscurilor și protejarea celor aflați în dificultate.

Poliția de Frontieră rămâne vigilentă și continuă să acționeze cu profesionalism și dedicare pentru a proteja siguranța tuturor.”, se arată în co municat.

Proteste în stânga Nistrului: Separatiștii acuză Chișinăul de blocadă energetică

Regimul separatist de la Tiraspol a organizat astăzi mai multe mitinguri de protest pe linia administrativă dintre malul drept și cel stâng al Nistrului, mobilizând localnicii din orașele Tighina/Bender, Râbnița și Dubăsari, transmite Zona de Securitate, scrie veridica.md. 

Cele câteva zeci de manifestanți care participă la proteste poartă pancarte ce acuză autoritățile de la Chișinău de provocarea unei crize energetice și cer ca livrările de gaze către regiunea separatistă să fie reluate. Participanții au afișat mesaje scrise în rusă precum „Nu genocidului” ,  „Moldova – permite gazului să ajungă la noi”, „Moldova este de vină pentru  moartea cetățenilor din Transnistria”.

Separatiștii de la Tiraspol, conduși de liderul Vadim Krasnoselski, au intensificat în ultimele zile acuzațiile la adresa Chișinăului, susținând că autoritățile moldovenești sunt responsabile pentru criza energetică din regiune, în urma opririi livrărilor de gaze de către Rusia de la 1 ianuarie.

Biroul Politici de Reintegrare a respins ieri  acuzațiile formulate repetat ieri de liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, precum că autoritățile de la Chișinău s-ar opune livrărilor de gaz în stânga Nistrului.  Într-un comunicat, Biroul subliniază refuzul constant al Tiraspolului de a accepta ajutorul umanitar oferit de Chișinău spitalelor, școlilor, centrelor sociale din regiunea transnistreană. Mai mult, potrivit sursei citate, au existat avertizări din partea factorilor propagandistici de la Tiraspol la adresa angajaților din diverse structuri din regiune privind aplicarea sancțiunilor în cazul acceptării ajutoarelor din partea Chișinăului.

Bebeluș găsit mort în pat, între părinți. ”Când am sunat la doctor a zis să-i suflăm în gură”
Articolul anterior
VIDEO! Televiziunile rusești o discreditează pe regina Elisabeta cu un fake news grosolan
Articolul următor