Ce să nu mănânci niciodată

Deseori trebuie să ne limităm la ceea ce găsim în magazine, dar alegerea înţeleaptă poate face diferenţa între sănătos şi nesănătos. Iată o listă cu alimente pe care să nu le mănânci niciodată.

separator

Roșii în conserve de metal

1797230_626509040750139_2146158476_n

Roşiile sunt excelente pentru sănătate, acestea fiind cea mai bună sursă de licopen. În plus, roşiile conservate sunt chiar şi mai sănătoase decât roşiile crude, pentru că licopenul este activat prin fierbere. Dar nu cumpăra niciodată roşii conservate în cutii de metal. Conservele din metal sunt acoperite cu o peliculă care conţine BPA, o substanţă chimica deosebit de dăunătoare, mai ales în urma contactului cu acidul din sucul de roşii. Nu roşiile sunt dăunătoare, ci modul în care sunt stocate. Soluţia este să cumperi mereu conserve în borcane de sticlă sau în ambalaje de carton.

MARGARINĂ CU OMEGA 3 SI 6

margarina

Spre deosebire de unt, care este fabricat din produse de origine animală, margarina este făcută din ulei vegetal. Margarina şi alte alimente din aceeaşi categorie conţin grăsimi trans, care cresc riscul inflamaţiilor şi deteriorează membrana celulelor, fapt care creşte riscul bolilor cardiovasculare, cancer, boli degenerative, creşterea în greutate şi creşterea nivelului colesterolului rău. Soluţia este să eviţi margarina, inclusiv pe cea cu aduas de omega 3 şi 6.  Alimentele bogate în omega 6 sunt sănătoase doar dacă se păstrează un raport de unu la unu cu omega 3. Adaugă mereu în alimentaţie surse de omega 3 cum ar fi nuca de cocos, nucă, uleiul din seminţe de struguri şi uleiul de măsline.

FLORICELE DE PORUMB PENTRU MICROUNDE

popcorn

Uită de floricele de porumb care se pot pregăti iîn cuptorul cu microunde. Pachetele gata preparate pe care trebuie doar să le pui iîn cuptorul cu microunde conţin PFOA, o substanţă foarte toxică cu efect cancerigen. În cuptorul cu microunde, PFOA se lipesc de floricele şi aşa ajung în organism. PFOA a fost legată de infertilitate, cancere de ficat şi testiculare.

SARE RAFINATĂ

1321014602sare_28178600

Este din păcate denaturată cu antiaglomerantsi mineralele valoroase se pierd prin rafinare sau sunt scoare intenţionat. Foloseşte sare de mare sau sare brută (cea pentru murături), infinit mai sănătoasă decât cea radinată „de masă”. Aceasta din urmă conţine dulblul minerarelor din sarea rafinată şi este şi mult mai gustoasă. În pus o să constaţi că vei folosi mai puţină. Dacă vrei sare fină, o poţi măcina în maşina de cafea.

INDULCITORI ARTIFICIALI

indulcitori

O regulă a unei alimentaţii sănătoase spune că, dacă nu se găseşte în natură, nu trebuie mâncat. Conform acestui principiu este mai sănătoasă o linguriţă de zahăr, miere decât îndulcitorii sintetici. O soluţie excelentă este stevia, naturală şi fără calorii, dar are un gust care pentru unii poate fi neplăcut. Orice alţi îndulcitorii artificiali sunt chiar mai dăunători decât zahărul. Cei mai mulţi dintre îndulcitori conţin aspartam, care produce cancer şi leziuni neurologice, dar stimulează şi creşterea în greutate.

Sursa

Idei de cadouri de Paște: Iată cum poți să-i surprinzi pe cei dragi!
Articolul anterior
Surprize cu ocazia Sărbătorilor! Târg de reduceri în magazinele GOSH-SHOP!
Articolul următor
Alte articole interesante