O tânără cu fibroză chistică susţine că renunţarea la un singur aliment i-a salvat viaţa!

Fibroza chistică este o boală gravă care afectează plămânii şi pancreasul, din cauza unui defect genetic ce determină creşterea vâscozităţii secreţiilor mucoase ale organismului, acestea devenind uscate, aderente, asemănător unui lipici. Pacienţii se confruntă cu probleme respiratorii, infecţii pulmonare frecvente, pneumonii, răceli, tuse persistentă, dereglări de digestie, diaree, piele sărată şi umedă, oboseală. Jessica Bean, o tânără de 28 de ani din Australia, spune că dieta fără zahăr a salvat-o de la moarte.

separator

3555588500000578-3644028-image-a-29_1466053332932Femeia suferă de fibroză chistică de la naștere, iar la 21 de ani era pe punctul de a muri. Un prieten a convins-o să renunțe la zahăr și de atunci viața i s-a schimbat.

3555588100000578-3644028-image-a-30_1466053337792În fibroza chistică secreţiile mucoase vâscoase se acumulează în diferite zone ale orgnismului, în special în plămâni şi pancreas. Tânăra sărbătorește un an de când a decis să renunțe la zahăr și de când viața i s-a schimbat neașteptat.

Jessica Bean spune că dieta fără zahăr i-a salvat viața

”Întotdeauna a trebuit să am o dietă bogată în calorii deoarece ard multe calorii chinuindu-mă să respir din cauza bolii mele. De obicei, mănânc în jur de 4000 de calorii pe zi, o cantitate de două ori mai mare decât e normal pentru o femeie sănătoasă și mă bazam pe ciocolată și alte produse dulci pentru caloriile în plus”, a spus tânără pentru DailyMail.

De asemenea, Jessica trebuie să ia 40 de pastile zilnic ca să-și țină boala sub control.

”Am avut dintotdeauna fibroză chistică așa că îmi iau medicația și apoi îmi văd de treburile mele zilnice”.

În ciuda bolii grave de care suferă, Jessicăi îi place să aibă o viață activă și să călătorească

La 21 de ani, însă boala s-a agravat foarte tare și a ajuns la spital unde i s-a spus că are nevoie de un transplant de plămâni ca să supraviețuiască.

”Am avut mereu o viață activă îi îmi place să călătoresc dar dintr-o dată, plămânii mei nu mai puteau ține pasul cu mine. Nu aveam energie nici măcar să ies la o cafea cu prietenii. Orice lucru pe care îl făceam mă lăsa fără respirație, iar Cameron, iubitul ei, trebuia să facă totul în locul meu”, a adăugat ea.

Când i s-a spus că plămânii ei mai funcționează doar la 30% din capacitate, s-a decis să se treacă pe lista de așteptare pentru un transplant. Era atât de grav bolnavă, încât se gândea că o să moară, așa că ea și Cameron, iubitul ei din liceu s-au hotărât să se căsătoarească.

3555588D00000578-3644028-Good_snacks_While_Ms_Bean_says_that_before_lollies_and_chocolate-a-25_1466139331402

”Eram la spital, legată la aparate și încercam să fac aranjamentele pentru nuntă. Vroiam să iasă totul perfect pentru că mă gândeam că nunta poate fi ultima amintire a lui Cameron cu mine.”

3555589D00000578-3644028-Fresh_start_She_began_to_eat_sugar_free_and_saw_the_benefits_imm-a-16_1466139330628Când și-a cunoscut fotograful care le-a făcut pozele la nuntă, Jessica a aflat ce ”minuni” poate face o dietă fără zahăr. Atunci a decis să încerce și ea și a observat efectele imediat.

”Imediat ce am început să obțin caloriile din alimente sănătoase am observat diferența. În locul ciocolatei și a altor gustări pline de zahăr, Cameron a început să-mi aducă la spital smoothie-uri de fructe cu grăsimi sănătoase din alune sau avocado.”

În urma schimbării dietei, capacitatea plămânilor i s-a îmbunătățit, iar medicii au decis să o trateze cu un nou medicament care se testa în Australia.

”La doar câteva zile după ce am început tratamentul, care țintește gena defectă cauzatoare de fibroză chistică, am simțit beneficiile. Nu mă mai trezeam vomitând și puteam respira. După câteva săptămâni m-am pus pe picioare.”

Jessica spune că acum se poate bucura de viață, din nou

”Alimentația sănătoasă a fost foarte importantă pentru supraviețuirea mea. Schimbarea stilului de viață m-a ajutat neașteptat de mult.”

3555582500000578-3644028-Huge_help_Cameron_would_bring_her_smoothies_with_peanuts_and_avo-a-22_1466139331296

3555588900000578-3644028-Happy_again_She_says_that_she_has_also_been_able_to_live_a_norma-a-24_1466139331370

sursa

Adevărul despre postul intermitent! Tot mai mulți oameni îl urmează

Postul intermitent este urmat de tot mai mulți oameni. Majoritatea dintre aceștia spun că efectele sunt vizibile după doar câteva zile. Acest tip de dietă presupune o pauză alimentară de 6,8 sau chiar 12 ore între mese. Mihaela Bilic susține că metoda este una sănătoasă și ar trebui adoptată de toate persoanele care duc o luptă cu kilogramele în plus, scrie evz.ro.

Rețelele de socializare sunt pline de mărturii ale celor care au reușit să slăbească prin această metodă. Cu toate că este combătută de mulți specialiști, Mihaela Bilic susține că postul intermitent este de un real ajutor pentru cei care vor să piardă în greutate.

„Tot suntem în post și cuvântul acesta este din nou la modă, iar eu nu pot decât să le mulțumesc americanilor că au inventat noțiunea de post intermitent, sună așa, foarte științific. Că dacă îi spuneai omului să facă foamea și să sară peste mese, era nasol, părea că tu ești de la țară și nepregătit. Iată, însă, cu o titulatură de asta elevată, parcă altfel facem foamea. La capitolul post intermitent se fac o mulțime de greșeli; avem impresia că nu mâncăm-nu mâncăm, dar și când mâncăm, mâncăm tot frigiderul. ”, a explicat nutriționistul.

Rezultate impresionante

Medicul nutriționist susține că postul intermitent nu este benefic doar pentru slăbire, ci și pentru un organism sănătos. Pauzele dintre mese vor da timp organismului să se regleze, iar metoda va proteja ficatul, spune specialistul.

„De ce este de bine să mâncăm mai rar? Culmea, nu doar pentru siluetă, ci și pentru sănătate. Ei bine, avem grijă de ficatul nostru e fantastic ce uzină de metabolizare este, aș spune că este organul central. OK, inima pompează sângele, dar fără ficat nu am avea glicemie, nu am avea acel carburant care circulă prin sânge și care hrănește toate celulele. Multă lume crede că acest carburant, carbohidrații, îi luăm din alimentație; noi trebui să știm însă că ficatul este și un rezervor de glucoză și el știe, din grăsime, din proteine, să facă glucoză.”, a mai spus aceasta.

Mihaela Bilic, despre postul extrem de 40 de zile

În mediul online există și mărturii ale unor persoane care au ținut post negru timp de 40 de zile. În această perioadă, acestea au consumat doar lichide. Pe lângă rezultatele vizibile, aceștia au declarat că sunt plini de energie, iar tonusul li s-a îmbunătățit substanțial. Mihaela Bilic susține că organismul poate rezista unui astfel de program, care nu ar fi greșit dacă ar fi parcurs sub îndrumarea unui specialist.

„Deci noi nu avem niciun risc să nu mâncăm, și nu o zi, două, trei, putem să nu mâncăm 40 de zile. Sunt medici nutriționiști care au consumat doar lichide, sub control medical, și au văzut că 40 de zile fără mâncare nu este nimic dramatic.”, a mai spus medicul nutriționist.

Obiceiul alimentar care ar putea fi un semn de demență

Conform unui număr tot mai mare de cercetări, la mijlocul vieţii, şi nu la 70 sau 80 de ani, încep să apară modificări ale creierului care pot deschide calea spre demență, boala Alzheimer şi declinul cognitiv ulterior, scrie doctorulzilei.ro.

Majoritatea dintre noi suntem conștienți de unele dintre simptome, pierderea memoriei și a vorbirii fiind printre cele mai comune semne. Mai puțin cunoscut este faptul că această afecțiune poate provoca și anumite schimbări în obiceiurile alimentare. Dr. Jones Uys, împreună cu farmacistul Abbas Kanani, dezvăluie un semn de avertizare clar al demenței care ar putea fi ușor trecut cu vederea.

Atenţie la poftele alimentare!

Astfel, o poftă crescută de dulciuri ar putea însemna că persoana respectivă are un risc crescut de demență. Kanani sugerează că simțul alterat al gustului poate afecta unii oameni cu această boală. „ Cel mai comun semn este o dorință crescută pentru dulciuri, cum ar fi prăjiturile și ciocolata. De pildă, pofta recurentă pentru alimente dulci, în special cele cu texturi mai moi, cum ar fi înghețata sau budinca. Acestea sunt de obicei mai tentante, deoarece sunt mai ușor de mâncat”, explică specialistul.

El susține că demența poate modifica percepția gustului, ceea ce duce la o preferință pentru alimente mai dulci față de altele. „Gusturile și texturile dulci familiare pot fi, de asemenea, o sursă de confort. Amintirile pozitive și emoțiile asociate cu anumite gusturi, chiar dacă persoanele cu această afecțiune au dificultăți în a-și aminti anumite evenimente sau experiențe, le pot atrage către anumite alimente dulci”, a adăugat el.

„Demența vă poate afecta în mod semnificativ percepția gustului, precum și preferințele de gust”, a explicat farmacistul, potrivit căruia modificările funcției cerebrale cauzate de demență ne afectează procesarea senzorială, care se poate manifesta în moduri diferite.

„În timp ce unii pot dezvolta o poftă de alimente dulci, de exemplu, alții își pot pierde interesul pentru a mânca, uita să mănânce sau își pot pierde capacitatea de a recunoaște când le este foame sau sete”, a avertizat specialistul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să abordezi corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

A murit de la o băutură! Un tânăr de 23 de ani a făcut infarct după un energizant. Acesta modifică mușchiul inimii, spun medicii

A murit de la o băutură. Un incident tragic s-a produs la Convenția Internațională de Tatuaje din Timișoara, unde un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în urma unui infarct, scrie doctorulzilei.ro.

Originar din Oravița, Ionuț era pasionat de tatuaje și a venit să-și adauge o nouă operă artistică pe corp. Așteptând să fie tatuat, tânărul s-a prăbușit subit, în timp ce se pregătea să își tatueze gamba. Potrivit martorilor, înainte de incident, el consumase șapte doze de băuturi energizante în doar câteva ore.

Medicii subliniază pericolele consumului excesiv de astfel de băuturi, care pot avea efecte devastatoare asupra inimii, crescând riscul de infarct și diminuând șansele de resuscitare.

Studiile arată că patru astfel de băuturi echivalează cu zece shoturi de esspresso. Medicii veniţi la faţa locului n-au mai putut să-i repornească inima.

”Consumul excesiv şi de timp îndelungat de aceste taurine poate să creeze nişte modificări structurale la nivelul miocardului cu scăderea şansei de reuşită în cazul unei resuscitări,” a declarat, pentru observator.ro dr. Stela Iurciuc, medic cardiolog.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Autopsia va arăta dacă tânărul avea o afecţiune de care nu ştia.

De ce sunt atât de periculoase băuturile energizante

Energizantele sunt băuturi populare, apreciate pentru efectul lor stimulativ asupra nivelului de energie și atenție. Principalele ingrediente ale energizantelor includ:

  • Cofeina – Este principalul ingredient activ și se găsește în majoritatea energizantelor. Cofeina stimulează sistemul nervos central, ajutând la îmbunătățirea atenției și la reducerea oboselii.
  • Taurina – Este un aminoacid care se găsește natural în corpul uman și este adăugat în multe băuturi energizante. Taurina poate avea efecte asupra funcției cardiovasculare și metabolismului.
  • Guarana – Este o sursă naturală de cafeină și conține adesea mai multă cafeină decât boabele de cafea. Guarana poate spori efectul stimulativ al cafeinei.
  • Ginseng – Este adesea inclus pentru proprietățile sale de stimulare a energiei și îmbunătățire a funcțiilor cognitive.
  • Vitaminele din grupul B – Acestea sunt esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pot fi adăugate pentru a sprijini metabolismul energetic.
  • Zaharuri – Multe băuturi energizante conțin niveluri ridicate de zahăr pentru a oferi un surplus de energie imediată. Unele optează pentru îndulcitori artificiali pentru a reduce conținutul caloric.

Efecte secundare

Consumul de băuturi energizante poate avea și efecte secundare, în special atunci când sunt consumate în exces:

  • Tulburări ale ritmului cardiac – Consumul excesiv poate duce la aritmii cardiace sau palpitații.
  • Creșterea tensiunii arteriale – Cafeina și alte stimulente pot crește tensiunea arterială, ceea ce este deosebit de riscant pentru persoanele cu probleme cardiovasculare preexistente.
  • Insomnie și tulburări de somn – Stimulentele pot afecta negativ calitatea și durata somnului.
  • Anxietate și nervozitate – La unele persoane, consumul excesiv poate induce sau exacerba simptomele de anxietate.
  • Probleme digestive – Cafeina poate irita stomacul și poate accelera tranzitul intestinal.
  • Dependență și sevraj – Dependența de cofeină este bine documentată, iar reducerea consumului poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi durerile de cap, oboseala și iritabilitatea.

13 jurnaliști vor cânta LIVE în proiectul ”Voice of Journalism 2016”. Concertul poate fi urmărit online
Articolul anterior
Cum să usuci corect plantele medicinale
Articolul următor