10 celebrități care au apelat la mame surogat pentru a avea copii

Celebritățile nu se feresc să dezvăluie modurile prin care își cresc familia și cum au ajuns la aceste decizii. Motivele pentru care aceștia au apelat la această metodă diferă, fie că e vorba despre infertilitate sau cupluri gay. Iată, mai jos, 10 cupluri celebre care au apelat la mame surogat pentru a avea copii și ce au avut de spus despre acest proces.

separator

1. Kim Kardashian și Kanye West

Kim a avut mai multe probleme de sănătate după nașterea celor doi copii, North și Saint. Placenta accreta și preeclamsia au împiedicat-o pe această să mai dea naștere altor doi copii. Astfel, pentru Chicago și Psalm, Kim si Kanye au apelat la mama surogat. Ea afirmă că „Este frustrant să nu poți face asta singură. Este o dinamică ciudată. De exemplu, merg la toate programările medicilor și încerc să fiu prezentă cu adevărat, dar atunci când nu îl porți singură, este un echilibru atât de sensibil despre cât de mult o să fii în viața lor.”2. Jimmy Fallon și Nancy Juvonen

Cei doi au întâmpinat două fiice prin intermediul unei mame surogat, în 2013 pe Winnie și în 2015 pe Frances Cole. Fallon a discutat deschis despre lupta cu infertilitatea și după 5 ani de încercări a ajuns la decizia de a opta pentru o mamă surogat.

3. Gabrielle Union și Dwyane Wade

Gabrielle Union și Dwyane Wade și-au întâmpinat primul copil, pe fiica Kaavia, prin intermediul unei mame surogat în noiembrie 2018. Gabrielle povestea într-un interviu despre imaginea pe care societatea o are despre acest subiect. „Oamenii vor să vadă burta, să audă că ai hemoroizi – vor să știe că ești ca ei. Voi fi îmbrățișată ca mamă? Este îngrozitor.”4. Nicole Kidman și Keith Urban

Cei doi au întâmpinat-o pe Faith Margaret în 2010, exprimându-și recunoștința pentru toată lumea care a fost alături de ei pe tot parcursul procesului, în special mamei surogat.5. Tyra Banks și Erik Asla

Tyra Banks a devenit mamă în 2016, după numeroase tratamente nereușite, când ea și partenerul său, Erik Asla au decis să apeleze la ajutorul unei mame surogat. Aceștia au acum un fiu „minune”, așa cum îl numesc pe York Banks Asla. Cu toate acestea, Tyra și Erik au ales să se despartă în 2017.6. Sarah Jessica Parker și Matthew Broderick

După 7 ani de la nașterea primului copil, Sarah Jessica Parker și-a extins familia, de această data prin intermediul unei mame purtătoare. Gemenele Marion Loretta Elwell Broderick și Tabitha Hodge Broderick s-au născut în 2009.7. Neil Patrick Harris și David Burtka

Starul din How I Met Your Mother, Neil Patrick Harris și partenerul său au devenit părinții a doi copii prin intermediul unei mame surogat în 2010, exprimându-și entuziasmul prin intermediul unei postări pe Twitter.8. Elizabeth Banks și Max Handelman

În 2011, actrița împreună cu soțul său au dezvăluit nașterea primului copil prin intermediul surogatului. Aceasta explica într-o postare pe blog dificultățile pe care le-a întâmpinat încercând să conceapă, ajungând în final la soluția unei mame care avea să îi poarte copilul. Un an mai târziu, cei doi au devenit părinții celui de-al doilea copil făcut prin aceleași mijloace.9. Lucy Liu

Fostul Înger al lui Charlie, Lucy Liu, își exprima dorința de a avea un copil în 2013, urmând ca mai apoi, în 2015, să dezvăluie apariția fiului său, Rockwell Lloyd Liu cu ajutorul unei mame surogat.10. Elton John și David Furnish

Elton John și partenerul său David Furnish au primit cel mai frumos cadou de Crăciun în 2010: un băiețel pe nume Zachary. În 2013, micuțului i s-a alăturat Elijah, prin aceeași mamă purtătoare. O sursă apropiată a cuplului afirmă că cei doi sunt extrem de apropiați de mama surogat pe care o consideră ca o soră și de care se simt îndatorați pe viață.Sursa

CNAS a finanțat plata indemnizațiilor adresate familiilor cu copii în valoare de 20,46 milioane lei

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că astăzi, 4 aprilie, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiilor paternale.

Valoarea totală a indemnizațiilor a atins suma de 20,46 milioane lei, transmite Știri.md.

Beneficiarii pot ridica banii după ce plățile sunt procesate prin serviciul guvernamental de plăți electronice (MPay).

Totodată, CNAS îndemnă părinții, după înregistrarea nașterii copilului la Agenția Servicii Publice, să deschidă un card social la orice bancă comercială din Republica Moldova, pentru a beneficia de indemnizații din orice colț al lumii.  

Pentru mai multe detalii, doritorii sunt îndemnați să telefoneze la Centrul de Apel al CNAS la numărul 022-257-777, alegând opțiunea necesară.

Părinții pot înscrie online copii în clasa întâi, începând cu 3 martie

Din data de 3 martie 2025, părinții pot depune online actele pentru înscrierea copiilor în clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md.

În clasa I se înscriu obligatoriu, fără probe de concurs, toți copiii din districtul școlar corespunzător, care au împlinit vârsta de 7 ani până la începutul anului de studii, inclusiv copiii cetățenilor Republicii Moldova din diasporă, cetățenilor Uniunii Europene, străinii, precum și copiii din familii refugiate.

Procedura de înscriere se va desfășura în două etape.

Etapă de înscriere în clasa I (3 martie – 30 aprilie 2025):

Aceasta presupune depunerea/ completarea/validarea cererilor a actelor de înscriere în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la 01 septembrie 2025. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar. Cererea de înscriere a copiilor în clasa I se va depune pe platforma www.escoala.chisinau.md și va fi completată cu următoarele documente:

– Buletinul de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului;

– Certificatul de naștere al copilului;

– Certificatul de ședere temporară pentru copii cu statut de refugiat.

În acest an, în clasele cu profil arte și sport, înscrierea în clasa I poate avea loc în baza unor probe de aptitudini specifice profilului. Astfel, în perioada 02-08 mai 2025 se vor desfășura probele de aptitudini în instituțiile de învățămînt general care organizează clase cu profil.

Etapă de înscriere în clasa I (19 – 30 mai 2025):

În cadrul acesteia va avea loc depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere:

-a copiilor din districtul școlar, care vor împlini vîrsta de 7 ani pînă la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;

-a copiilor care vor împlini vîrsta de 7 ani în perioada 01 septembrie

– 31 decembrie 2025 din districtul școlar;

-a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Totodată, în perioada 02-06 iunie 2025, se vor desfășura probele de aptitudini în instituțiile de învățămînt general care organizează clase cu profil pentru locurile rămase libere. Situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile de școlarizare, în urma solicitării individuale a părinților, în perioada 20-30 august 2025, în limita locurilor rămase libere. Înscrierea copiilor în clasa I este gratuită!

Credeai că dacă ai un stil de viață sănătos, faci sport și te simți tânără, atunci și ovarele tale rămân tinere?

Multe femei cred că, dacă încă nu sunt la menopauză, oricând vor putea apela la o procedură de fertilizare in vitro și ea va fi cu succes. Realitatea este însă puțin alta.

Diana Al Faraj, medic reproductolog: „Studiile arată că vârsta noastră biologică a scăzut cu aproximativ 10 ani. Adică, femeile care au acum 40 de ani, din punct de vedere metabolic și fiziologic se aseamănă cu  femeile de 30 de ani din trecut. Asta se datorează progreselor din medicină, dar și condițiilor de viață actuale.

În cazul fertilității, lucrurile stau altfel. Femeile se nasc cu un număr fix de ovocite, care permanent se consumă și nu se mai regenerează. Calitatea lor scade odată cu vârsta, la fel și șansele de reușită a procedurilor de fertilizare. Vedem acest lucru din ratele de succes a fertilizării in vitro:

  • până la 35 de ani rata de succes FIV este de 50-60%;
  • la 40 de ani scade sub 20%;
  • după 42 de ani șansele sunt de sub 5% cu ovocite proprii.

Așadar, chiar dacă ai grijă de sănătatea ta, nu poți opri acest proces natural de îmbătrânire a ovarelor. Totuși, importanța adoptării unui stil de viață sănătos nu poate fi anulată pentru că influențează pozitiv asupra multor alte aspecte ale fertilității. Aici se include: echilibrul hormonal și sănătatea uterină.

Dacă ai peste 35 de ani și îți dorești un copil, nu amâna decizia bazându-te pe diverse mituri! Programează o consultație gratuită la  +(373) 22 40 00 40,  disponibil 24/7 și află mai multe despre fertilitatea ta!

Acum știi! 
La conceperea prin fertilizare in vitro timpul este foarte prețios.

Enrique Iglesias a devenit tată pentru a treia oară. Anna Kournikova a născut în mare secret
Articolul anterior
Video. Un copil de 3 ani s-a smuls din braţele tatălui său, lângă trecerea de pietoni. Impactul a fost fatal
Articolul următor
Close menu