Igor Dodon: 10 mii de medici din țară, polițiști și militari vor fi testați periodic pentru Covid-19

În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19 (26 martie 2020, ora 17:15), Igor Dodon a declarat că mai multe categorii de funcționari vor fi testate periodic pentru virusul Covid-19.

separator
,,Venim cu propunerea către Comisia Situații Excepționale să ia decizia de testare a tuturor medicilor care sunt în prima linie, implicați în depistarea și acordarea aistenței persoanelor infectate cu Covid-19. Este vorba de cel puțin 10 mii de persoane din rândul personalului medical, care urmează să fie testate în timpul apropiat din contul statului”, a spus șefului statului. ,,Medicii noștri vor fi testați toți și această testare să fie făcută periodic, pentru a exclude riscul și a oferi mai multă siguranță celor activează”.

De asemenea, vor fi testați periodic inclusiv colaboratorii Poliției și ai Armatei, care sunt permanent în contact cu publicul.

Săptămâna viitoare, toți angajații vor sta acasă
Articolul anterior
Mesajul asistentei medicale din Chișinău diagnosticată cu Covid-19. ,,Am ajuns victima virusului din inconștiența unei mame”
Articolul următor
Alte articole interesante