Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită oficială la Bruxelles. Se va întâlni cu Președintele Parlamentului European și cu doi comisari europeni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 3-5 iulie 2023.

Igor Grosu: We have TV channels that brainwash people day and night | IPN

Igor Grosu se va întâlni cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care va susține și o conferință de presă. La Parlamentul European, Igor Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE și va discuta cu Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureșan.

Președintele Parlamentului mai are planificate întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, cu mai mulți europarlamentari.  

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei: cu  Președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu Președinta Senatului, Stephanie D’Hose. Întrevederea cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi urmată de declarații de presă.

Tradițional, în agenda vizitei figurează întâlnirea Președintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Belgiei. Discuțiile vor avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Bruxelles pe data de 4 iulie.

Tot în perioada 3-5 iulie, un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova vor efectua o vizită de studiu la Parlamentul European privind procesul de aderare la UE. Vizita are loc în cadrul Memorandumului de înțelegere între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova, semnat în noiembrie 2021. Programul respectiv include instruiri, inclusiv online, vizite de studiu, stagieri.

Târguri cu produse autohtone, organizate la Chișinău, în acest weekend
Articolul anterior
Ambasadorul UE la Chișinău, mesaj de condoleanțe după atacul de la aeroport
Articolul următor