Roata inaugurată sâmbătă de Putin, la Moscova, cea mai mare din Europa, a fost închisă duminică. Cei care aveau bilete primesc banii înapoi

Pe 11 septembrie, roata Ferris de 140 de metri „Soarele Moscovei”, care a fost deschisă cu o zi înainte în capitala Rusiei, a fost închisă vizitatorilor. Vladimir Putin însă participase la inaugurarea ei, prin videocoferință, relatează site-ul Meduza.

Roata inaugurată sâmbătă de Putin, la Moscova, cea mai mare din Europa, a fost închisă duminică. Cei care aveau bilete primesc banii înapoi

Într-un videoclip postat de canalul Telegram Caution Moscova, un angajat al atracției i-a explicat unuia dintre vizitatori că „roata nu funcționează” din cauza „calibrării în sistem”. Vizitatorilor care au cumpărat bilete li s-a oferit varianta să vină în altă zi sau să primească rambursarea banilor dați pe bilet.

Serviciul de presă al organizației care operează roata a raportat că activitatea va fi reluată cu restricții. Astfel, s-a decis să se redirecționeze fluxul de vizitatori către alte zile, pentru a preveni situațiile de urgență „din cauza numărului mare de persoane care doresc să călătorească”.

Conducerea le-a oferit tuturor celor care au cumpărat bilete pentru perioada 11-25 septembrie posibilitatea să primească banii înapoi, să reprogrameze vizita la o dată ulterioară până la sfârșitul anului 2022, sau să schimbe un bilet cu suveniruri.

Roata inaugurată sâmbătă de Putin, la Moscova, cea mai mare din Europa, a fost închisă duminică. Cei care aveau bilete primesc banii înapoi

Roata Ferris „Soarele Moscovei” a fost deschisă la VDNKh pe 10 septembrie.

Președintele rus Vladimir Putin a participat la deschiderea sa prin videoconferință. În prima zi de lucru, roata Ferris s-a oprit de mai multe ori, iar conducerea atracției a decis să nu mai lase unii vizitatori să intre, din cauza „fluxului uriaș”.

Roata Feris de la Moscova Sun este cea mai mare din Europa și una dintre cele mai înalte din lume, având 140 de metri. Înainte de deschidere, cea mai mare roată Ferris din Europa a fost London Eye (135 de metri înălțime).

sursa

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

„Putin va părăsi puterea peste câteva luni”. Declarațiile fostului premier al Rusiei, Mihail Casianov

Mihail Casianov, fost prim-ministru al Rusiei, consideră că Vladimir Putin ar putea renunța la funcția sa și va „evada” în câteva luni, informează Sky News.

„În trei sau patru luni cred că va avea loc o schimbare crucială”, a declarat Casianov pentru Sky News.

„Nu cred că există cineva în cercul lui Putin care să îl poată face să plece”, a adăugat fostul premier rus.

„Domnul Putin însuși ar trebui să ajungă la această înțelegere. Cred că trei factori care cresc simultan l-ar putea conduce pe domnul Putin la o astfel de decizie de a evada cumva”, a precizat Casianov.

Factorii anunțați de Casianov sunt:

1. Armata ucraineană este în creștere și are sprijinul SUA și al Marii Britanii

2.  Ordinul de mobilizare al domnului Putin determina creșterea tulburărilor sociale în interiorul Rusiei, astfel că președintele pierde sprijinul în rândul rușilor obișnuiți

3. Efectul sancțiunilor occidentale este în creștere.

Mihail Kasianov, destituit de către Putin în 2004, a trecut în opoziţie şi a devenit unui dintre cei mai feroci critici ai Kremlinului.

Mihail Kasianov spune că a plecat din Rusia din cauza opoziţiei sale faţă de invazia rusă a Ucrainei, dar a refuzat să spună AFP în ce ţară se află, invocând motive de securitate.

Boris Nemţov, un critic al lui Vladimir Putin şi căruia Mihai Kasianov îi era apropiat, a fost asasinat prin împuşcare în apropiere de Kremlin în 2015.

Partizanii au aruncat în aer mașina unei trădătoare din Melitopol. Aceasta „răspândește propaganda rusă printre copiii ucraineni”

În Melitopol, oraș din Ucraina ocupat de Rusia, o mașină aparțînând „șefei” departamentului de educație din cadrul administrației de ocupație a explodat joi dimineață, anunță un Centrul de Rezistență al Ucrainei din Ucraina.

Russian occupation regime in Melitopol prepares a ''vote from home'' option  for upcoming ''referendum'' to conceal low turnout – Ukrainian Resistance |  Ukrainska Pravda

Explozia a avut loc în apropierea colegiului industrial și economic, fiind distrusă mașina unei colaboratoare locale, Olena Sapurova, care este implicată în implementarea „programului educațional rusesc”, care de fapt răspândește propagandă rusă printre copiii ucraineni.

În urmă exploziei, ea nu a fost rănită, dar a primit motive pentru a-și regândi comportamentul, precizează site-ul.

sursa

Puțini oameni din Moscova simt efectele războiului purtat de Rusia în Ucraina. „Nimic nu s-a schimbat cu adevărat aici”
Articolul anterior
Un nou test de sânge poate identifica mai multe tipuri de cancer în stadii incipiente și în lipsa simptomelor
Articolul următor