Video. O moldoveancă participă la ,,Vocea Portugaliei”! Vezi cum i-a cucerit pe jurați

O fetiță moldoveancă, stabilită în Portugalia împreună cu familia sa, a cucerit jurații unui concurs de talente.

separator
Victoria Leuca și-a încercat norocul la ,,The Voice Portugal”. Ea a interpretat melodia Six feet under, de Billie Eilish. Mai mult, tânăra a cântat și la pian.

Victoria a primit multe aplauze, ea a reușit să întoarcă scaunul unui membru al juriului, prin urmare concurenta a fost calificată în etapa următoare. Vezi mai jos, momentul din cadrul concursului!

Caz șocant la Cahul: O adolescentă de 14 ani și-a filmat moartea

Cadavrul unei copile a fost găsit spânzurat astăzi la domiciliul din orașul Cahul, scrie PulsMedia.MD.

Astfel, potrivit surselor din teritoriu este vorba despre o copilă de 14 ani, cadavrul căruia a fost găsit de către sora sa în locuința familiei ce se află în proximitate Inspectoratului de Poliție Cahul. Ultima a fost cea care a solicitat ajutorul abulanței, însă medicii din nefericire au putut doar să constate decesul.

Medicul-legist venit la fața locului nu a depistat semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului, în afară de cele care au fost provocate în urma strangulării.

Sursele mai menționează că fata nu a lăsat niciun bilețel de adio, însă și-ar fi filmat cu telefonul mobil moartea. Aceasta provine dintr-o familie bună, cu tată stomatolog și mamă medic.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, dar și motivul care a făcut-o pe copilă să recurgă la acest gest disperat.

Încă un membru al partidului lui Șor va ajunge pe banca acuzaților. Riscă ani grei de închisoare

Președinta oficiului teritorial Ștefan Vodă al fostului partid „Șor”, declarat neconstituțional, va compărea pe banca acuzaților pentru complicitate la finanțare ilegală a formațiunii politice din partea unui grup criminal organizat, scrie radiomoldovva.md.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în anul 2022, inculpata ar fi contribuit la organizarea unor proteste în capitală prin mobilizarea a sute de persoane. În acest scop, ar fi folosit peste 2,3 milioane de lei.

Aceasta nu și-a recunoscut vina și riscă închisoare de până la șapte ani.

Amintim că, ieri, Procuratura Anticorupție a anunțat că a transmis în judecată un dosar similar în care este vizat președintele organizației teritoriale Ocnița a Partidului Șor, declarat neconstituțional.

Tot mai mulți proprietari care dau în chirie locuințe preferă să legalizeze afacerea

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie și/sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, inclusiv prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 29,7% în primele 11 luni ale anului 2024 și constituie 67,4 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului 2023.

Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie-noiembrie 2024 au fost identificate 2 138 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 272 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 522,3 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 59,1 mii lei și aplicată amendă în mărime de 26,5 mii lei.

În rezultatul acțiunilor întreprinse în primele 11 luni ale anului 2024, au fost înregistrate 24 049 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 4,5%  mai multe decât în perioada similară a anului 2023.

Precizăm că, în conformitate cu art. 901, alin. (34) din Codul fiscal, persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosință proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Contractul de locațiune trebuie să fie înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat în termen de 7 zile de la data încheierii acestuia. Impozitul se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs.

Ghidul privind înregistrarea contractului de transmitere în posesie şi/sau în folosinţă a proprietății imobiliare poate fi consultat aici.

Spaniolul David Aguilar, primul om care foloseşte un braţ realizat integral din lego
Articolul anterior
Incontinența urinară la femei nu este o condamnare!
Articolul următor