Metodă nouă de tratare a diabetului zaharat, descoperită de către cercetători!

Un experiment desfăşurat la Universitatea Newcastle din Marea Britanie susţine că diabetul zaharat de tip 2 se poate vindeca definitiv cu ajutorul unei intervenţii chirurgicale minore. Mai exact, acesta se poate vindeca în totalitate dacă se extrage chiar şi mai puţin de un gram de grăsime din pancreas.

separator

xxxxMetoda a fost experimentată pe 27 de pacienţi obezi, dintre care 18 erau diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2, trataţi în Spitalul Universitar Newcastle, informează cyd.ro. Persoanele au fost supuse unei intervenţii chirurgicale minim-invazive bariatrice, prin care a fost montat un inel gastric pentru reducerea absorbţiei substanţelor nutritive.

Dupa intervenţii pacienţii au pierdut în greutate, în cazul diabeticilor însă, în ciuda pierderii kilogramelor în plus, nu se înregistra şi o scădere a nivelului de grăsime din pancreas. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că o intervenţie directă asupra pancreasului poate avea efect. Rezultatele acestei operatii au fost spectaculoase, iar toţi cei 18 pacienţi s-au vindecat de diabet.

Diabetul zaharat de tip 2, cu debut la vârsta adultă se caracterizează prin faptul că în anumite cazuri pancreasul continuă să producă insulină, uneori chiar mai multă decat în mod natural, însă organismul dezvoltă rezistenţă la acţiunea insulinei. În intreaga lume s-a inregistrat o creştere drastică a incidenţei diabetului, pe fondul creşterii în greutate a populaţiei.

Mai rar vezi aşa ceva! Un antrenor s-a îngrăşat enorm pentru a slăbi alături de clienta sa
Articolul anterior
Trucuri culinare dezvăluite de bucătari pricepuţi
Articolul următor
Alte articole interesante