Un alt bebeluş român internat cu sindrom hemolitico-uremic la spitalul din Florenţa! Brânza de oaie contaminată cu E.Coli este cauza îmbolnăvirii

 Alertă la nivel european privind brânza de oaie provenită din România! Un bebeluş este internat cu sindrom hemolitico-uremic în stare gravă la spitalul din Florenţa, iar medicii au constatat că acesta s-ar fi îmbolnăvit după ce a consumat brânză de oaie provenită din România, contaminată cu bacteria Escherichia coli.

separator
branza

Comisia Europeană avertizează că există risc „grav” de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând toate statele membre să efectueze verificări în reţeaua de distribuire.

Experţii europeni au emis o alertă privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia Coli în brânză de oaie provenită din România, după ce Italia a semnalat îmbolnăvirea copilului român internat în Florenţa, raportează Mediafax.

Conform datelor Comisiei Europene, brânză românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania şi Franţa.

Medicii avertizează părinţii: „Nu dați așa ceva copiilor!”

Infecţia intestinală de care suferă copilul român internat într-un spital din Florenţa a fost provocată de consumul de brânză provenită din România, au confirmat laboratoare specializate din Italia.

„Brânză care are bacteria Escherichia Coli a provocat infecţia intestinală a copilului de 14 luni internat în Clinica Meyer din Florenţa”, conform testelor microbiologice efectuate de Institutul Zooprofilactic Experimental din regiunea Lazio şi de Institutul Superior de Sănătate din Italia.

Cele două laboratoare au analizat mostre de brânză trimise de Autoritatea sanitară locală din Toscana, scrie ziarul Firenze Post.

Alimente pentru bebeluşi, în funcţie de vârstă

„Sindromul hemolitic-uremic în acest caz este asociat consumului de brânză”, informează cele două laboratoare.

Cetăţenilor italieni li se recomandă să nu consume produse lactate fabricate de firma SC Brădet SRL, iar dacă le-au cumpărat să le predea cât mai rapid la magazine, a precizat Autoritatea Sanitară din Florenţa.

Carnea de porc, contraindicată copiilor până la vârsta de doi ani!

Conform Autorităţii Sanitare locale din Florenţa, copilul care s-a îmbolnăvit ar fi consumat brânză produsă de SC Brădet SRL.

Şi Ministerul Agriculturii din România declara recent că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş, ar fi fost descoperită în produsele lactate ale firmei „Lactate Brădet” din Curtea de Argeş.

sursa

Cea mai dură dietă de slăbit din lume costă 7500 de euro
Articolul anterior
Poziţia de dormit recomandată gravidelor
Articolul următor
Alte articole interesante