Un copil a murit după ce bunica sa l-ar fi uns cu o substanţă necunoscută, pentru a-l trata de scabie

Moarte misterioasă în satul Bucuria, raionul Cahul. Un băiat de 16 ani a decedat, după ce bunica sa l-ar fi uns cu o substanţă pregătită în condiții de casă, pentru a-l trata de scabie. După asta, băiatul a ajuns în stare gravă la spital şi nu a mai putut fi salvat de medici.

separator

Pe 15 aprilie, adolescentul a fost depistat cu scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. La data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă). 

Copilul a frecventat liceul pe 14 și 15 aprilie, iar la 17 aprilie, orele 8:40 a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, spitalul raional Cahul. La ora 10:50, s-a constatat decesul.

Preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.

Ce surpriză au pregătit copiii Kristinei Orbakaite pentru bunica lor, Alla Pugacheva! Vezi video
Articolul anterior
Milanin Residence: Promoție de Paști! Reducere -10% la apartamente noi de clasa premium în centrul Capitalei!
Articolul următor
Alte articole interesante