Ai numai de câștigat dacă începi să slăbești de azi!

Antrenamentele la sală de 3 sau mai multe ori pe săptămână au efecte miraculoase. Pe lângă energie și încredere în sine, sportul te va face să te miști mai vioi, să dormi mai bine și să cheltuieşti mai puțin pe medicamente.

separator

Antrenamentul tău fizic va fi tot mai eficient

Când duci cu sine kilogramele în plus, presiunea asupra articulaţiilor genunchilor este de patru ori mai mare decât greutatea pe care o ai şi te mişti cu greu. Odată ce începi să slăbeşti, antrenamentele devin o plăcere tot mai mare, iar experienţa energizantă pe care o simţi devine şi mai intensă.  

Ţesutul osos are de câştigat

Dacă alegi să slăbeşti ca urmare a unei diete drastice, care te lasă fără energie şi nutrienţi, oasele tale se vor subţia. În plus, greutatea excesivă îţi va afecta serios articulaţiile membrilor inferioare. National Osteoporosis Foundation afirmă că oasele devin mai puternice dacă slăbeşti sănătos şi faci exerciţii fizice, în loc să te supui unui regim alimentar nesănătos. Noi cercetări sugerează că grăsimea viscerală, din jurul burţii, este deosebit de nocivă pentru oase. Scăderea în greutate reduce, de asemenea, simptomele artritei, potrivit unui raport publicat în 2013 în Journal of the American Academy of Orthopedic Surgeons.

Vei cheltui mai puțin pe asistenţa medicală

Oamenii cu greutatea normală a corpului, cheltuie mai puțin pe servicii medicale decât semenii lor cu exces în greutate, potrivit unei cercetări din 2009 publicată în revista Health Affairs. Mai exact, cercetătorii au determinat că persoanele obeze cheltuie în medie cu 42% mai mulţi bani.

Vei câştiga mai mulţi bani

Cercetările arată că persoanele obeze câştigă mai puțin decât cele care au greutatea normală, în special în rândul femeilor. De asemenea, persoanele care au greutatea sănătoasă obţin mai multe oferte de locuri de muncă, potrivit unui studiu britanic din 2014.

Nu vei mai avea nevoie de medicamente

Menţinerea greutăţii sănătoase previne apariţia diabetului şi a bolilor de inimă. În acelaşi timp, persoanele care administrează medicamente pentru a reduce simptomele bolii, vor fi capabile să reducă neapărat dozele de medicamente luate, precum cele pentru hipertensiune arterială sau scădere a coleterolului în sânge. Studiile arată, de asemenea, că scăderea în greutate permite un control mai bun al afecţiunilor cronice, cum ar fi astmul bronşic și arsurile la stomac.

Vei dormi mai mult

Persoanele care au pierdut cel puțin 5% din greutatea corpului, dormeau în medie cu 22 de minute mai mult decât înainte de a slăbi, în cadrul unei cercetări de la University of Pennsylvania. Normalizarea greutăţii reduce presiunea mecanică a grăsimilor asupra căilor respiratorii şi ţesuturilor moi ale acestora, prevenind blocarea respiraţiei în somn. Totodată, somnul bun ajută organismul să ardă mai eficient grăsimile. 

Reacțiile bărbaților atunci când își văd iubitele în rochie de mireasă
Articolul anterior
Fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Gorincioi, s-a spânzurat
Articolul următor
Alte articole interesante