Ce cred celelalte femei despre greutatea ta!

Femeia va vedea întotdeauna minusurile celei de alături, indiferent de greutatea pe care o are, culoarea părului sau forma nasului. Revista Glamour a realizat un studiu care demonstrează că și femeile slabe, și cele grase sunt criticate.

separator
646x404

Experimentul, condus de un profesor doctor de la Yale, a implicat 1.800 de femei între 18 și 40 de ani. Acestora li s-au arătat două seturi cu imagini. Primele cu femei grase, iar celelalte cu femei slabe.

Rezultatele au arătat că participantele au folosit de 6 ori mai mult adjective ca “înceată” pentru a descrie femeile supraponderale decât pentru a le descrie pe cele slabe.

De asemenea, femeile implicate în experiment au folosit de 7 ori mai mult cuvântul “indisciplinată”, de 9 ori mai mult cuvântul “neîngrijită” și de 11 ori mai mult cuvântul “leneșă” pentru a descrie femeile grăsuțe decât pentru a le descrie pe cele slabe.

Atunci când li s-au arătat imaginile cu femeile slabe, participantele au bănuit automat că ele au trăsături negative. Cuvinte ca “răutăcioasă”, “rea” sau “obsedată de control” au fost folosite de 2 ori mai mult în cazul celor slabe decât în cazul celor grase.

De asemenea, femeile slabe au fost numite “înfumurate” și “narcisiste” de 4 ori mai mult decât femeile grase, iar cele grase au fost numite “încrezute” și “superficiale” de 8 ori mai mult decât cele slabe.

În mod paradoxal, ca un indicator al omniprezenței stereotipurilor legate de greutate, femeile grase au descris, în proporție la fel de mare ca și cele slabe, femeile grase drept “neîngrijite”, în timp ce slăbuțele au crezut că femeile slabe ar avea trăsături negative.

Concluzia cercetatorilor? “Toate femeile sunt, mai nou, judecate după greutatea lor”.

sursa

Mariana Mihăilă suferă din cauza kilogramelor în…minus
Articolul anterior
Aceste poze demonstrează că pe Pământ există două tipuri de oameni
Articolul următor