Insuficiența de somn te îngrașă!

În două studii realizate recent sunt prezentate motivele pentru care persoanele care nu dorm suficient au tendinţa de a se îngrăşa, mâncând mai multe grăsimi. 

separator

Insuficiența de somn te îngrașă!

Publicate în revista Nature Communications, studiile cercetătorilor de la Universitatea Berkeley din California au constat în monitorizarea cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică a creierelor a 23 de persoane private de somn.

Oamenii de ştiinţă au constatat la aceşti pacienţi perturbaţii în regiunea cortexului cerebral, care evaluează saţietatea.Insuficiența de somn te îngrașă!

„Lipsa somnului alterează producţia de hormoni regulatori ai apetitului, crescând producţia de grelină, un hormon asociat senzaţiei de foame, şi diminuând concentraţia de leptină, un hormon asociat senzaţiei de saţietate”, a explicat Isabelle Mallet, medic nutriţionist la Paris.

Somnul insuficient ar modifica, totodată, gustul, făcându-i pe oameni să cumpere alimente grase şi dulci, mai bogate în calorii. Aportul caloric dorit în cazul unui somn insuficient ar consta într-un plus de 300-900 de calorii faţă de aportul zilnic caloric corespunzând persoanelor care dorm suficient.

În cel de-al doilea studiu s-a demonstrat că privarea de somn are o influenţă negativă şi asupra cumpărăturilor alimentare.

Insuficiența de somn te îngrașă!„Rezultatele studiului nostru demonstrează că persoanele cumpără mult mai multe calorii şi grame de alimente, cu acelaşi buget, după un somn insuficient. Nu este un fapt neglijabil, întrucât aceste cumpărături ne vor influenţa alegerile alimentare multă vreme după acea privare de somn”, a explicat Colin Chapman, coordonatorul studiului.

Sursa:

Geanta care face ravagii în rândul româncelor!
Articolul anterior
Cel mai ieftin mod de a slăbi din lume!
Articolul următor
Alte articole interesante