Studiu: Exercițiile fizice pot micșora tumorile canceroase!

Efortul fizic are efecte uimitoarea asupra pacienţilor care suferă de cancer. Potrivit cercetătorilor din cadrul Universităţii din Copenhaga, mişcarea îndelungată şi intensă poate micşora tumorile canceroase cu până la 50%, potrivit csid.ro.

separator

Cercetătorii au realizat experimentul asupra a două grupuri de şoareci care prezentau tumori la nivelul plămânilor. Un grup de şoareci a fost supus unor exerciţii fizice, în timp ce al doilea grup nu a făcut activitate fizică.
La şoarecii care au folosit roata de exerciţii, s-a observat micşorarea tumorilor cu aproximativ 50% datorită adrenalinei eliberate în timpul mişcării.

Specialiştii sunt de părere că adrenalina rezultată în urma unei mişcări de mare intensitate ajută celulele imunitare să lupte cu cele canceroase, direcţionându-le spre plămâni, ficat sau tumorile de la nivelul pielii.
“Este bine cunoscut faptul că infiltrarea celulelor de tip NK (ucigaşii naturali ai celulei canceroase) poate controla şi regla mărimea tumorilor, dar nimeni nu s-a interesat de modul în care exerciţiile fizice ajută sistemul imunitar în acest sens”, a declarat profesorul Pernille Hojman, unul dintre autorii studiului.

sursa

Ce a purtat Nicoleta Nucă la petrecerea Viva!
Articolul anterior
Drumul sângeros spre titlul de Miss: Adevărul din „fabricile de frumusețe”
Articolul următor
Alte articole interesante