4 fructe la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești!

portret
Ecaterina Chirioglo,
instructor Unica Sport

Deși specialiștii în domeniul alimentar ne asigură că fructele reprezintă una dintre cele mai importante categorii de alimente, totuși ar trebui să fim atenți la consumul lor: conțin zahăr, în special fructoza, care la fel ca și zahărul rafinat te poate îngrășa.

separator

Unele au o cantitate mică de fructoză, prin urmare pot fi consumate fără problem, dacă vrei să slăbești, la altele însă conținutul de fructoză este foarte ridicat. Ecaterina Chirioglo, instructorul Unica Sport, care a reușit să o slăbească pe participanta proiectului Slăbește Sănătos cu 15 kilograme, îți oferă mai multe detalii.

Strugurii

Categoria fructelor cu un conținut foarte ridicat de zahăr este dominată de struguri. 100 g de struguri îți furnizează 18 g de zahăr.

Strugurii

Bananele

Bananele au mult zahar în compoziție, mai exact 16 g la fiecare 100 g de fruct. Prin urmare, ar fi bine să le eviți dacă vrei să slăbești.

Bananele

Cireșele

Dacă ești la dietă, nu este o idee prea bună să dai iama în cireșe, întrucât aceste fructe au un conținut ridicat de zahăr, aproximativ 15 g la fiecare 100 g de fruct.

Cireșele

Fructele uscate/ deshidratate

Pentru că fructele deshidratate au apa scoasă din ele, asta înseamnă că au mai multe calorii. De exemplu, 150 de g de stafide au până la 500 de calorii. Iar 100 de g de prune uscate au 250 de calorii.

Fructele uscate

A slăbit 18 kilograme. Cum a reuşit această performanţă şi cu ce s-a ales după

-15 kg sunt rezultatele celei care a ajuns pe piedestal în proiectul Slăbește Sănătos. Însă ne putem lăuda cu rezultate frumoase la toate participantele proiectului.
Iar noi am ajuns la final de proiect. Cu rezultate de toată mândria participantelor, a ambasadorilor și desigur a nutriționistei Galina Tomaș.

#sfatuldeslăbit: nutriționiștii îți spun de ce nu e bine să combini cafeaua cu lactatele

Suntem pe ultima sută de metri până când vom afla cine este cea care va fi desemnată Miss Slăbește Sănătos Online. Sunt deja 4 luni de când 6 femei muncesc zilnic pentru ași vedea visul cu ochii – un corp frumos sculptat, sănătate de invidiat și un mod sănătos de viață. 4 luni care a făcut din 6 femeie din toată țara să devină un exemplu că totul este posibil atunci când este dorință. Dar, rezultatele vin doar atunci când este susținere, când sunt oamenii sunt gata să-ți ofere un sfat și ajutor la orice oră, iar această susținere au fost ambasadorii centrului de Nutriție Galina Tomaș. Ce combinații alimentare sunt excluse în un proces de slăbire, ce înseamnă o motivație corectă și ce să faci pentru a uita de kilogramele nedorite afli chiar de la participantele proiectului și ambasadorii lor!

#sfatuldeslabit: cele 4 Analize de care ai nevoie ca sa slăbești sănătos

Te-ai întrebat de ce oare orice medic (inclusiv nutriţionistul) îţi cere chiar de la prima consultaţie să faci o listă lungă de analize? Și la sigur dacă vine vorba de medicul de familie sau la un specialist în domeniu, este de înţeles, are nevoie de informaţii „din interior” pentru un diagnostic… Dar medicul nutriţionist de ce ar avea nevoie de ele pentruați face regimul alimentar?

Ei bine, pentru nutriţionist, analizele reprezintă „cărămizile” care construiesc fundaţia şi pereții de rezistență al unui regim alimentar personalizat. Iar în acest video am decis să îţi prezint cele 4 analize extrem de necesare şi motivele pentru care fiecare dintre ele este atât de importantă.

Alfa Diagnostica – https://alfalab.md/ro/

Primul contact al bebeluşului cu mama. Ce se întâmplă?
Articolul anterior
Cel mai sexy bărbat din lume s-a îngrășat cu 20 de kilograme!
Articolul următor