4 fructe la care trebuie să renunți dacă vrei să slăbești!

portret
Ecaterina Chirioglo,
instructor Unica Sport

Deși specialiștii în domeniul alimentar ne asigură că fructele reprezintă una dintre cele mai importante categorii de alimente, totuși ar trebui să fim atenți la consumul lor: conțin zahăr, în special fructoza, care la fel ca și zahărul rafinat te poate îngrășa.

separator

Unele au o cantitate mică de fructoză, prin urmare pot fi consumate fără problem, dacă vrei să slăbești, la altele însă conținutul de fructoză este foarte ridicat. Ecaterina Chirioglo, instructorul Unica Sport, care a reușit să o slăbească pe participanta proiectului Slăbește Sănătos cu 15 kilograme, îți oferă mai multe detalii.

Strugurii

Categoria fructelor cu un conținut foarte ridicat de zahăr este dominată de struguri. 100 g de struguri îți furnizează 18 g de zahăr.

Strugurii

Bananele

Bananele au mult zahar în compoziție, mai exact 16 g la fiecare 100 g de fruct. Prin urmare, ar fi bine să le eviți dacă vrei să slăbești.

Bananele

Cireșele

Dacă ești la dietă, nu este o idee prea bună să dai iama în cireșe, întrucât aceste fructe au un conținut ridicat de zahăr, aproximativ 15 g la fiecare 100 g de fruct.

Cireșele

Fructele uscate/ deshidratate

Pentru că fructele deshidratate au apa scoasă din ele, asta înseamnă că au mai multe calorii. De exemplu, 150 de g de stafide au până la 500 de calorii. Iar 100 de g de prune uscate au 250 de calorii.

Fructele uscate

Denumire: Puterea motivației în procesul de slăbire!

Pornirea într-o călătorie de slăbire poate fi o experiență provocatoare și transformatoare. În timp ce călătoria poate veni cu o parte echitabilă de obstacole, un element cheie care poate face toată diferența este motivația. În acest articol, vom explora importanța motivației în călătoria dvs. de slăbire și vom oferi strategii pentru a menține această motivație aprinsă.

  1. Stabilirea obiectivelor clare

Primul pas în valorificarea motivației pentru călătoria dvs. de pierdere în greutate este să vă stabiliți obiective clare și realiste. Având o țintă bine definită, îți oferă ceva pentru care să te străduiești, făcându-ți eforturile cu scop și concentrate. În loc de obiective vagi precum „slăbirea”, luați în considerare obiective specifice și măsurabile, cum ar fi „slăbirea de 10 kilograme în trei luni” sau „a alerga 5 km în șase săptămâni”. Aceste ținte clare pot acționa ca motivatori puternici.

  1. Sărbătorind victoriile mici

În călătoria dvs. de pierdere în greutate, este esențial să recunoașteți și să sărbătoriți micile victorii de-a lungul drumului. Aceste victorii ar putea fi la fel de simple ca alegerea constantă a unor opțiuni alimentare mai sănătoase, finalizarea unui antrenament provocator sau rezistența impulsului de a se răsfăța cu gustări nesănătoase. Sărbătorirea acestor realizări nu numai că vă sporește motivația, ci și întărește comportamentul pozitiv.

  1. Căutarea inspirație

Căutarea inspirației de la alții care au trecut cu succes printr-o călătorie similară de pierdere în greutate poate oferi un impuls extraordinar de motivație. Fie că este vorba despre citirea istoriilor de succes, urmărirea unor conturi inspiraționale de rețele sociale sau alăturarea unor comunități online, conectarea cu persoane care au aceleași idei poate oferi încurajare, sfaturi și un sentiment de apartenență.

  1. Stabilirea unui sistem de suport

A te înconjura de o rețea de susținere poate schimba jocul în menținerea motivației. Împărtășiți-vă obiectivele cu cei dragi care vă pot oferi încurajare și înțelegere. Dacă este posibil, implică prietenii sau membrii familiei în alegerile tale de viață sănătoase, făcând acest lucru un efort colectiv.

Motivația este forța motrice care alimentează călătoria ta de pierdere în greutate. Prin stabilirea unor obiective clare, vizualizarea succesului, sărbătorind micile victorii, rămâi responsabil, căutând inspirație, exersând autocompasiunea și stabilind un sistem de sprijin, vă puteți menține nivelul ridicat de motivație pe tot parcursul călătoriei. Amintiți-vă că motivația poate scădea și curge, dar cu strategiile potrivite și o mentalitate rezistentă, puteți rămâne pe drumul cel bun și vă puteți atinge obiectivele de pierdere în greutate, bucurându-vă în același timp de o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Suntem aici să te ajutăm, accesează link-ul și solicită o consultație cu unul din ambasadorii noștri!

A slăbit 18 kilograme. Cum a reuşit această performanţă şi cu ce s-a ales după

-15 kg sunt rezultatele celei care a ajuns pe piedestal în proiectul Slăbește Sănătos. Însă ne putem lăuda cu rezultate frumoase la toate participantele proiectului.
Iar noi am ajuns la final de proiect. Cu rezultate de toată mândria participantelor, a ambasadorilor și desigur a nutriționistei Galina Tomaș.

#sfatuldeslăbit: nutriționiștii îți spun de ce nu e bine să combini cafeaua cu lactatele

Suntem pe ultima sută de metri până când vom afla cine este cea care va fi desemnată Miss Slăbește Sănătos Online. Sunt deja 4 luni de când 6 femei muncesc zilnic pentru ași vedea visul cu ochii – un corp frumos sculptat, sănătate de invidiat și un mod sănătos de viață. 4 luni care a făcut din 6 femeie din toată țara să devină un exemplu că totul este posibil atunci când este dorință. Dar, rezultatele vin doar atunci când este susținere, când sunt oamenii sunt gata să-ți ofere un sfat și ajutor la orice oră, iar această susținere au fost ambasadorii centrului de Nutriție Galina Tomaș. Ce combinații alimentare sunt excluse în un proces de slăbire, ce înseamnă o motivație corectă și ce să faci pentru a uita de kilogramele nedorite afli chiar de la participantele proiectului și ambasadorii lor!

Primul contact al bebeluşului cu mama. Ce se întâmplă?
Articolul anterior
Cel mai sexy bărbat din lume s-a îngrășat cu 20 de kilograme!
Articolul următor