I-au pus lentile de contact elefantului miop

Premieră la Grădina Zoologică North Carolina din Asheboro, SUA. Medicii veterinari s-au hotărât să-i pună lentile de contact elefantului C’sar, pentru că avea probleme de vedere şi era depresiv.

separator

Bietul C’sar, în vârstă de 38 de ani, a început să aibă grave probleme cu vederea în urmă cu doi ani. Avea ochii tulburi şi nu mai mânca şi din această cauză, ajunsese să slăbească 453 de kilograme.

I se vedeau oasele pe coapse şi era mereu posomorât. Medicii veterinari erau foarte îngrijoraţi şi au descoperit că bătrânul pachiderm suferea de cataractă.

Operaţia a durat aproape două ore

Elefantul a fost operat în timp ce era adormit cu tranchilizante şi, după ce s-a trezit, în urma intervenţiei chirurgicale, se uita uluit la îngrijitori, parcă mulţumindu-le din priviri. Din păcate, recent, el a avut nevoie şi de o a doua operaţie pentru ca să scape total de cataractă.

De fiecare dată, a fost foarte cuminte şi parcă a înţeles că oamenii se luptau să-i salveze vederea. Elefantul a început deja să ia în greutate şi pare tot mai vesel. Lentilele de contact îl vor ajuta să îşi recupereze perfect vederea din tinereţe. C’sar este primul pachiderm din lume care va purta lentile de contact.

Sursa: http://www.libertatea.ro/

 

Fiica lui Whitney Houston a refuzat să meargă la nunta tatălui ei
Articolul anterior
Sex – Horoscop: Ce visează să-i faci în pat, dar nu are curajul să îți spună!
Articolul următor
Alte articole interesante