Adrian Ursu: „Vreau să-mi cresc fetița alături de soție aici, în Moldova!”

Un alt interpret simte nevoia să-şi exprime nemulţumirea faţă de situaţia politică şi economică din ţară. Este vorba de Adrian Ursu, care a decis să se manifeste în public faţă de conducerea ţării.

separator

10431707_903237316383830_8529392094958575146_n

„Aici sunt câteva gânduri ale mele de la 30 noiembrie încoace. Deși eram în vacanță la Milano, am fost la vot în speranța că lucrurile vor merge spre bine pentru toți cetățenii acestei țări. Am urmărit toată noapte rezultatele preliminare, deși, vă asigur că în acel oraș erau 100 de lucruri mult mai distractive şi relaxante. Am menționat cu toții: mare noroc au avut datorită la 2 seceri şi 2 ciocane, datorită altor intervenții, au trecut ca prin urechile acului… Din declarațiile lor, speram că au înțeles că li/ni s-a dat o ultimă șansă pentru un viitor european. Credeam că în prag de alegeri locale, chiar din luna decembrie ne vor bucura mult așa încât să fim mândri de mica şi modesta noastră victorie, să se memoreze pentru 4 ani înainte, sau măcar să ținem minte până la alegerile locale: Am reușit!!! cu o mică diferență, dar am reușit să fim mai mulți cei cu speranțe în viitor, nu cei cu nostalgii din trecut ( pentru că atunci erau tineri şi „totul” era mai bun şi mai ieftin ), am reușit să fim mai mulți cei ce vor să trăiască într-o lume modernă, civilizată, cu-adevărat democratică, mai mulți decât cei ce cred în ajutor de la țară care nu rezolvă problemele propriilor cetățeni mai departe de capitală şi încă 3-4 orașe, să fim mai mulți cei care văd mai larg decât „Steopa lucrează acolo, trimite bani.” sau și mai „inspirat”: „Brațkii norod…” ( s-a adeverit că acum salariul lui „Steopa” e de 2 ori mai mic şi că așa se procedează cu „fratele” mai mic când acesta hotărăște să locuiască în alt sat, că demult nu vrea să stea într-o casă cu bunica ).

Îmi închipui pentru o clipă: Acord semnat într-o lună, exact înainte de revelion anunțul oficial cu o frumoasă felicitare și o sinceră mulțumire cetățenilor pentru vot, de exemplu în stilul lui Klaus Iohannis în momentul investirii, pentru că noi toți, cetățenii R.M., cei de acasă, dar şi cei de peste hotare, să trecem în 2015 cu încredere, motivați şi cu mai multă speranță în viitorul nostru şi al țării! Leul să fi rămas leu, benzina/motorina ar fi fost aproximativ 12 lei, eram gata să accept şi să tolerez declarațiile ușor populiste, dar adevărate gen: noi am reușit să ieftinim cu 5 lei, să le ușurăm povara agricultorilor, să creăm locuri noi de muncă datorită unei noi tranșe venită de la UE…

Sunt prea visător? I have a dream, vorba lui MLK, vreau să văd consecvență în ceea ce spunem şi facem! Vreau să văd că toți o duc un pic mai bine, vreau ca oamenii să aibă mai multe clipe de bucurie aici in țara lor! Încă nu e tirziu, asta cred.

Cineva mi-a spus acum citeva zile: – Da’ ce-ți pasă ție de curs valutar, tu lucrezi în euro, o să câștigi mai mult…? (Zâmbind)

Răspuns în gînd: „Băi, prostule, dacă la toate greutățile pe care le au moldovenii, mai adăugăm devalorizare leului cu peste 20%, atunci n-o sa le mai ardă a petrecere sau concerte.”

În glas: – Eu deja scad din preț, mai ales celor care invocă un argument obiectiv: – Euro e 21, iar noi suntem bugetari.

P.S. Eu vreau să fie stabilitate în țara asta, nu vreau să mă gândesc să plec în altă parte, vreau să-mi cresc fetița alături de soție aici, în Moldova! Vreau ca toți să-și dorească mulți copii şi să-i poată crește aici, în Moldova! Şi mai vreau să fie pace!

Pace, pași, pășicî – cuvânt utilizat în ultimii 15ani de-atâtea ori și-atât de banal, dar acum mai actual ca niciodată.”

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.

separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.comCâteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.

separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.infoCum au fost cerute în căsătorie Tania Cergă, Aura, Olia Tira şi alte vedete autohtone!
Articolul anterior
Un nou tratament împotriva acneii, testat cu succes
Articolul următor