Dorian Furtună despre Vera Terentiev: “Chip, siluetă, mod de a gândi și a vorbi. Frumusețea Verei e complexă”

Prima dată s-au văzut la o conferință de presă, după care a urmat o primă întâlnire, o cerere în căsătorie și 11 ani împreună. Cel mai mare cadou pe care li l-a oferit viața este fiul lor, Răzvan. Odată cu apariția copilului, casa lor e plină de hohote de râs, de chiuituri, de jocuri și de îmbrățișări.

separator

  • unicamd unica.md Când și în ce circumstanțe v-ați întâlnit pentru prima dată?
  • Vera Pe parcursul a mai multor conferințe de presă. Era vara anului 2005. Eu lucram la televiziune și venisem la agenția Infotag la o conferință de presă. La care de altfel, nu prea voiam să merg. Acolo l-am văzut prima dată pe Dorian.
  • DorianEram atunci trainer şi coorganizator, împreună cu Institutul Republican Internaţional, al unui seminar despre implicarea femeilor în politică, la care fusese invitată europarlamentara suedeză Maria Carlshamre. În final, am organizat și o conferință de presă, eu fiind moderatorul conferinţei, și atunci am remarcat-o pe Vera, care intrase în sală cu întârziere. Dar am făcut cunoștință mai târziu, peste câteva săptămâni, la o altă conferință de presă.

  • unicamd unica.md Ce v-a cucerit unul la celălalt?
  • Vera De Dorian, pur și simplu, m-am îndrăgostit. E dificil să enumăr prin ce m-a cucerit acum 10 ani. Când te îndrăgostești de o persoană nu se întâmplă pentru că are ochii de o culoare anume sau e înalt, sau blond. Te copleșește cu întreaga lui ființă, trezind un amalgam de emoții și trăiri.
  • Dorian Chip, siluetă, mod de a gândi și a vorbi. Frumusețea Verei e complexă.  

  • unicamd unica.md A fost o cerere specială în căsătorie sau totul a venit de la sine?
  • Vera A fost foarte emoționant pentru mine, și surprinzător.  S-a întâmplat  în Castelul Neuschwanstein din Germania, care mai este cunoscut şi sub denumirea de „castelul miraculos”.
  • Dorian Eram într-o călătorie prin Europa, în iarna anului 2010. Nu știam exact în care încăpere a castelului să fac gestul; am ales totuși camera de zi, unde se află figura din ceramică a unei lebede albe. M-am gândit că e un simbol potrivit care să se asocieze cu cererea în căsătorie.
  • Vera Da, și eu chiar nu mă așteptam la o cerere în căsătorie. Avea pregătit și inelul.  A fost un moment copleșitor de emoționant.

  • unicamd unica.md O zi ideală…
  • Vera Aici probabil răspunsurile o să difere. Ideal pentru mine ar fi după dejun să mergem undeva la natură împreună cu Răzvănel. După care să aibă un somn bun la amiază, iar timpul să-l dedic anume mie. Iar seara poate niște oaspeți sau în ospeție, să comunicăm, copiii să se joace.
  • Dorian Mie îmi place să am timp pentru citit, scris, sport. Și să știu că familia e alături și în voie bună. Eu nu am nevoie de factori exteriori pentru a mă simți fericit; găsesc motive pentru starea de bine în interiorul meu și în imediata apropiere.

  • unicamd unica.md Ce ați schimba unul la celălalt?
  • Vera Nu ar mai fi Dorian, dacă s-ar schimba.
  • Dorian Aș vrea să mă anunțe totuși când îmi schimbă cu locul vreo haină sau vreun obiect oarecare. Ca să nu consum timp și nervi căutându-le.

  • unicamd unica.md Cum s-a schimbat viața voastră de când a apărut copilul?
  • Vera Mult mai puțin timp liber, în schimb tot timpul casa noastră e plină de hohote de râs, de chiuituri, de jocuri, de îmbrățișări.
  • Dorian Mai puțin somn, mai multe bucurii și emoții noi. Am obținut o stare de împlinire și fericire sufletească imposibil de realizat în alt mod, pe alte căi.

  • unicamd unica.md Ce defecte vă atrag unul la altul?
  • Vera Dorian e biblioman, asta poate fi un „defect”, pentru că petrece mai puțin timp cu noi. Împreună cu Răzvănel reușim să-l facem să iasă din bibliotecă. 
  • Dorian Uneori și virtutea poate fi enervantă, nu e nevoie să cauți defecte. Vera e prea harnică și dinamică pentru felul meu de a fi, mai contemplativ, mai domol. Dar asta e bine pentru gospodărirea casei. Mie îmi convine atâta timp cât nu sunt suprasolicitat în acest sens.

  • unicamd unica.md Cine are ultimul cuvânt într-o ceartă?
  • Vera Niciodată nu am monitorizat cine are ultimul cuvânt. Cert este că lui Dorian tare nu-i place să se certe. Între noi există acel quelque chose care ne permite să ne înțelegem și din priviri, mai ales după o relație de 11 ani. 
  • Dorian E cel mai bine să iei o pauză de tăcere în timpul certei.

  • unicamd unica.md Care sunt cele mai frumoase cadouri pe care vi le-ați făcut unul altuia?
  • Vera Copilul este cel mai frumos cadou pe care am putut să-l facem unul altuia.
  • Dorian De acord.

12966382_218267798562874_1424146627_n (1)

  • unicamd unica.md Care este cheia unei relații reușite?
  • Vera Comunicarea, ea leagă discuții interesante, tot comunicarea dezleagă tensiunile care se mai adună între soți. Diplomația și încrederea reciprocă.
  • Dorian Căsătoria e un fel de confederație. Ca să existe trăinicie și armonie, fiecare trebuie să-și păstreze propria individualitate și autonomie, să aibă bucurii și tristeți comune și să investească în același viitor.

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.

separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com



Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.

separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info



Și-a șocat iubita de Ziua Îndrăgostiților. Vezi ce farsă odioasă i-a pus la cale un tânăr partenerei sale
Articolul anterior
O fetiță de 8 ani, de la un orfelinat din Hâncești, la show-ul ”Ты супер!” din Rusia! Vezi cum a cântat ,,Ioane, Ioane”
Articolul următor