Veaceslav Balacci: ”Gătesc borş roşu mai bine decât soţia, aşa spun copiii”

Nebunia de la serviciu nu are nicio tangență cu cea de acasă, pentru că atunci când este alături de soție și cei doi copii își îndeplinește cu responsabilitate maximă funcția de tată și soț. Este genul de bărbat care nu se dă în lături atunci când trebuie de gătit și crede în independența femeii. Acestea sunt doar câteva din calitățile care îl caracterizează pe Veaceslav Balacci, bloggerul care uneori pune pe jar toți colegii de breaslă.

separator

1536658_596558790393537_579808536_n

Aveam doar 19 ani când am făcut cea mai responsabilă faptă din viața mea. M-am căsătorit. Deși eram sigur că mulți nu vor primi această noutate cu ochi buni, încăpățânarea m-a făcut să nu mă opresc. Poate pentru că la așa o vârstă fragedă suntem mult mai curajoși. Iar în cei 16 ani de căsnicie, nu-mi pare rău că am luat asemenea decizie.

Soția este motorul meu de energie. Este cea care m-a susținut în toate, la fel cum mă strădui să o fac și eu. Lucrul nu-i permite să fie doar acasă, călătoriile o răpesc de lângă mine. Însă depărtarea ne-a unit și mai mult.

Cea mai frumoasă realizare sunt cei doi copii. Recunosc, uneori e greu cu ei. Facem parte din generații diferite. Eu însă mă strădui să fiu cât mai flexibil posibil. Deşi, recunosc, nu îmi reuşeşte întotdeauna. Sunt niște copii care la cei 15/16 ani au deja idealuri și scopuri în viață.

12674178_942453265804086_1873053903_n

Mă vedeam medic pe la vârsta lor. Sunt mezinul familiei, iar mama, fiind medic de profesie, mi-a influenţat oarecum visele. A fost suficientă o simplă vizită la morgă, prin clasa 8-a, şi aici s-a încheiat „cariera” mea de medic. Așa m-am făcut jurist. Profesie care nu are nicio legătură cu scrisul, dar care m-a făcut mai responsabil și determinat.

Părinții mi-au respectat orice decizie, iar ziua când am luat premiul ca cel mai bun blogger al anului, a fost ce-a mai fericită, nu atât pentru mine, cât pentru părinții mei. Știam că vor fi mândri.

Sunt genul de bărbat libertin în gândire. Nu am stereotipuri. Îmi place să gătesc. Rar, dar îmi place. Pot găti borş roşu mai bine decât soţia, aşa spun copiii. Am deprins asta de la tata.

12666395_942473669135379_777009932_n

Sunt un confident bun. Fiica este prietena mea.

Politica. O temă dificilă dar care m-a atras într-un mod oarecare. Iar frustrarea față de politica din țară m-au determinat să-mi fac un blog, unde să pot scrie liber orice gând.

Femeile în politică. Ar face un lucru tare bun, în special o femeie președinte. Pentru că în cei 25 de ani de independență, bărbații care au fost la putere, nu s-au descurcat.

Aspectul fizic al unei femei contează. Și aici mă refer nu la hainele scumpe, de brand, ci la confort. De fapt, femeia trebuie să ofere acea liniște, gingășie, pentru că asta o defineşte. Iar multe din ele nu știu cum să-și evidențieze această trăsătură.

12596442_942453832470696_608450493_n

Cariera și femeile. E bine că au început să se afirme, că nu mai sunt văzute doar ca mame sau gospodine. Ele sunt mai responsabile de firea lor şi te învață al naibii de multe lucruri. Deseori, nici nu o fac programat. Trebuie doar să fii atent. Uneori o privire spune mai mult decât o frază. Dincolo de poveștile și dorințele lor, femeile te învață lucruri despre tine însuți. Mama, surorile mele, soția și fiica sunt cele care mă citesc cel mai bine.

text: Iulia Arnaut

Astăzi este ,,Ziua internațională a soțului”. Un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață

Ziua internațională a soțului se serbează în fiecare an pe 26 ianuarie. Este bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață și a-i adresa cele mai frumoase gânduri pentru susținerea și dragostea ce o oferă familiei.

Cea mai arzătoare dorință a bărbatului, spune Radu F. Constantinescu, este să aibă parte de recunoaștere. Bărbatul își dorește să fie esențial, pentru o femeie, pentru familie.

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Puteți să-i oferiți un mic cadou, o îmbrățișare, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller

Numele lui John Rockefeller (a.n. 1839 – a.m. 1937), cel mai bogat om din lume, filantrop și primul american care a avut mai mult de un miliard de dolari, încă mai este considerat un simbol al bogăției. Magnatul petrolului a făcut o imensă avere pornind de la zero și o parte din banii săi erau destinați actelor caritabile.

separator

Iată, mai jos, 17 reguli de viață ale faimosului John Rockefeller care i-au adus succesul:

1. Încearcă întotdeauna să transformi orice nenorocire într-o nouă oportunitate.

2. Nu te teme de cheltuielile mari, teme-te de câștigurile mici.

3. Cel care lucrează toată ziua nu are timp să câștige bani.

4. Bunăstarea ta depinde de hotărârile pe care le iei.

5. Dacă singurul tău obiectiv în viață este să fii bogat, nu-l vei atinge niciodată.

6. Prietenia bazată pe o afacere e mai bună decât afacerea bazată pe o prietenie.

7. Știți ce-mi place cel mai mult? Să-mi văd dividendele provenite din investiții.

8. Nu e suficient să procedezi corect, important este ca lumea să afle că procedezi corect.

9. E mai probabil să fie angajată o persoană plină de entuziasm decât una care le știe pe toate.

10. Se dovedește a fi un bun manageriat atunci când angajații obișnuiti fac munca celor superiori.

11. Cu perseverență, orice lucru, fie el corect sau incorect, bun sau rău, se poate realiza.

12. Nimeni nu știe ce se va întâmpla cu viața lui, totuși, întotdeauna trebuie sa știi că te-ai născut pentru ceva mai măreț.

13. Să nu-ți fie frică să renunți la ceva bun pentru ceva excelent.

14. Poți să dai socoteală pentru fiecare milion câștigat, dar nu și pentru primul.

15. Gâștigă-ți reputația și ea va lucra pentru tine.

16. Capacitatea de a negocia cu oamenii este asemănătoare cu aceea de a cumpăra un produs precum zahărul sau cafeaua. Și vor plăti pentru această capacitate mai mult decât pentru orice alt produs din lume.

17. Nu cred că există nicio altă calitate atât de esențială pentru succesul oricărei persoane, precum perseverența. Depășește tot, inclusiv și legile naturii.

sursa: www.eushtiu.com



Câteva curiozități despre viața lui Cristiano Ronaldo, pe care, cu siguranță, nu le știai

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai cunoscuți jucători talentați din lumea fotbalului. Numele lui este cunoscut chiar și de cei care nu sunt interesați de sport. S-a născut în Funchal, principalul oraș și portul maritim al insulei portugheze Madeira. Anul acesta, pe 5 februarie, a împlinit vârsta de 35 de ani.

separator
Află câteva lucruri curioase despre faimosul fotbalist, nu numai ca sportiv cu renume, ci și ca personalitate.

1. Ronaldo datorează numelui său lui Reagan

Tatăl vedetei a fost un fan al lui Ronald Reagan, actor cunoscut pe acele timpuri, care mai târziu a devenit al 40-lea președinte al Statelor Unite. Mama a insistat pentru numele Cristiano, iar tatăl – pentru numele Ronaldo. În cele din urmă, au ajuns la un compromis. Ronaldo nu este numele său de familie. Numele complet al sportivului este Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo s-a născut și a crescut într-o familie simplă

Potrivit spuselor fotbalistului, el s-a născut și a crescut într-o familie simplă portugheză. Mama lui lucra bucătăreasă, iar tatăl său era grădinar. În familie, erau patru frați, care trăiau într-o odaie.

3. Prietenul său din copilărie i-a oferit șansa să ajungă la “Sporting”

Cristiano Ronaldo și prietenul său din copilărie Albert Fantrau jucau împreună pentru echipa “Nacional”. Oficialii clubului “Lisabona Sporting” trebuiau să îl aleagă pe unul din cei doi prieteni, pe cel care avea să marcheze cele mai multe goluri. În timpul jocului, primul gol a fost marcat de Cristiano, iar al doilea de Fantrau. Fantrau putea deveni autorul celui de-al treilea gol: a ieșit unu la unu cu portarul și a putut înscrie un gol în poarta goală, dar a ales să îi ofere șansa lui Ronaldo. Datorită acestui gest, Ronaldo a ajuns în „Sporting”.

Ronaldo l-a întrebat pe prietenul său ce l-a făcut să ia această decizie în favoarea sa, la care Fantaru a răspuns: „Ești mai bun decât mine”.

4. Ronaldo nu fumează, nu consumă alcool și nu are niciun tatuaj. De ce?

Fotbalistul cu renume a încetat să consume alcool după decesul tatălui, care a murit la 52 de ani din cauza alcoolismului. De asemenea, Cristiano nu fumează și nu are tatuaje pe corp. Ronaldo este donator de sânge și este imposibil să fii donator având tatuaje.5. Cristiano a fost supus unei operații la inimă

La vârsta de 15 ani s-a descoperit că Cristiano avea tahicardie, ceea ce îi amenința cariera în sport. Astfel, s-a luat decizia efectuării unei intervenții cu laser.

6. Sora lui Cristiano a devenit artistă și a luat pseudonimul Ronalda

Cristiano are un frate mai mare, Hugo, și două surori mai mari, Elma și Liliana. Cea din urmă e artistă și se mândrește cu fratele său, care a inspirat-o în alegerea numelui de scenă.

sursa foto: dailyactive.info



Aroma ce te încurajează să visezi
Articolul anterior
Iulia Timoșenko, schimbare radicală de look
Articolul următor